avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legalitatea opririi utilitatilor pe timp de canicula
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legalitatea opririi utilitatilor pe timp de canicula

As dori sa aflu daca exista o hotarare legala prin care pe timp de canicula, furnizorul de apa-canal,
poate opri apa rece pentru o asociatie de locatari sau mai multe. Cred ca masura de oprire a apei pentru
mai multe zeci de familii in aceasta perioada este o amenintare reala, privind sanatatea si igiena pe timp de canicula.
Cunosc relatia legala dintre asociatia de locatari - societatea comerciala de apa-canal si inteleg motivele de oprire a apei,
dar doresc sa stiu daca masura de sistare a furnizarii de apa pe timp de canicula este logica si legala?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:53, 4 August 2009
daca nu va convine va propun sa va racordati individual la reteaua de apa-canal .
Trebuie vazut contractul cu ApaNova.Buna credinta obliga toti locatarii sa plateasca utilitatile si daca sunt nemultumiti de valori, le pot contesta sau actiona in instanta, dar nicidecum nu le este permis sa nu plateasca, de vreme ce sunt consumatori. Asa cum unii din rauplatnici au bani pentru alcool si tutun sau pentru excursii in strainatate, au si pentru utilitati, care, daca sunt platite la timp sunt in general suportabile. Penalitatile devin mari in timp si astfel se naste indignarea locatarului care uita de obligatiile sale. Si ne intrebam de ce in Romania nu sunt bani si nu merg toate ca pe roate: si acesta este unul din motive, ca asteptam cu gura cascata sa ni se tot dea, gratuit, insa noi nu platim nici ce consumam, dar sa mai indrazneasca un nevoias sa ceara un mic ajutor.Si revenind la canicula, cu siguranta nu are nicio legatura cu oprirea apei, si daca ar avea si ar fi prevazuta in contract ca si caz fortuit/de forta majora, trebuie intai constatat de o unitate specializata.
Stimati locatari, aveti si obligatii, nu doar drepturi!Daca va oferiti serviciile, calitatile dvs reale si personale la locul de munca in exercitarea atributiilor de serviciu, asteptati sa fiti platiti, remunerati, corespunzator muncii prestate si daca nu se intampla, faceti greva.Si APA face acum GREVA deoarece NU ATI PLATIT!(vorbesc la general, nu ma refer la persoana dvs si imi cer scuze daca vorbele mele deranjeaza).

Cu respect pentru romanii corecti, av Ungurianu Lorela
Solutii trebuie sa existe.
Trebuie insa cautate cazual si asta nu se face decat pe studiu de caz.
Asta insa costa bani.

Pana oamenii vor intelege ca solutiile trebuie cautate si trebuie platit pentru asa ceva, vor suferi.
Imi pare rau ca sunt nevinovati dar asta e societatea romaneasca.

Eu stiu un caz in care oamenii nu au apa calda de 3-4 ani.
Eu ii apar pe cei vinovati...
Daca eram de partea cealalta in 2-3 luni cred ca aveau apa calda.
Actionati in instanta asociatia de proprietari si aceasta va chema in garantie furnizorul...ar fi o idee...o alta ar fi un nou administrator si o colaborare intre toti cei care au platit spre a-i mai educa pe rauplatnici si a-i indemna sa mai achite din debite si sa nu astepte sa se prescrie sau sa-i dea in judecata.Am colaborat cu o asociatie si am intrat un pic in problemele lor, afland si care este mentalitatea locatarilor.Nu i-am crezut si imediat, din ce spuneau cunostintele mele, prieteni si unele rude, le-am dat crezare:"Avem de platit banca, luam salariul si facem o descoperire de card si plecam in Bulgaria apoi pe la Borsa si un mic tur prin tara.La asociatie nu e problema, nu am platit de 2 ani".Si asa gandesc mii din tara asta...asta e dureros, e o problema generala, deoarece cadrul legal e incomplet in ce priveste problema asociatiilor.
Legat de cei vinovati, am renuntat la cateva dosare cu asociatiile, termica si diferiti proprietari de apt care nu au platit de ani de zile...aveau bani de avocat, desi am prostul obicei - cred ca e buna credinta- sa le spun de la inceput ce sanse aveau de castig. Si modul in care tratau problema, indiferenta si ura impotriva furnizorilor si asociatiei...nu sunt exagerata, nu ma da afara patriotismul, dar stau bine din punct de vedere moral.Aceasta e problema...inca legile sunt prea ingaduitoare cu ei la noi in tara, ca in alte parti, vai de mama lor.Nu trebuie sa inteleaga gresit mesajele colegilor nostri care sunt aproximativ de aceeasi parere ca si mine...suntem un popor pasiv, nu mergem la vot, dar suntem nemultumiti si comentam rezultatul, nu platim apa, ....etc.Plata la zi si o buna colaborare cu furnizorii, interesul pentru bunul mers ar creste calitatea serviciilor si poate ar scadea pretul la utilitati.Contractele individuale cu furnizorii ar fi si ele o solutie.Suntem si unii din noi in aceleasi situuatii, insa unele probleme ajunse la noi prea tarziu, nu mai au rezolvare sau e o solutie provizorie. Nu-i invinovatiti pe cei care gandesc la fel, ci pe cei care au opinii contra.


Alte discuții în legătură

Restante furnizor apa. Danielaskd Danielaskd Furnizorul de apa potabila are incheiat un contract de furnizare a apei cu o asociatie de proprietari.Presedintele asociatiei nu plateste facturile la apa ... (vezi toată discuția)
Apa rece pentru ...apa calda! peraspera peraspera Cum calculari dv ceea ce trensmite RADET catre Apa Nova si Apa Nova factureaza? \" 265 mc. apa rece pentru incalzire apa calda. Apoi, Radet scrie ca a consumat ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari subcontractant al altei asociatii de proprietari valentinneagu87 valentinneagu87 Buna ziua, este legal ca o asociatie de proprietari care are contract cu Apa Canal sa refactureze consumul de apa catre o alta Asociatie de Proprietari din ... (vezi toată discuția)