DANRACHE a scris:
Acestea sunt urmele lasate de vechile regimuri politice si, dupa cum se vede, continua in multe din orasele tarii. De ce considerati ca pentru 15 rau-platnici trebuie sa mai sufere inca 85? Iar ca nr. de persoane asta inseamna peste 200 de insi...
Daca, intr-adevar, neplata este motivul sistarii, atunci de ce firma furnizoare de astfel de servicii nu ii actioneaza in instanta pe fiecare din neplatitori si apoi sa-i execute silit? Unii ar putea chiar sa se sperie si sa plateasca numai ca sa scape de proces. Este macar o idee, poate nu cea mai buna! Din pacate am patit si eu (servicii de gaze si apa) si stiu cat este de rea situatia si de enervanta, mai ales cand rau-platnicii parca nici nu sufera din cauza sistarii serviciilor si traiesc linistiti in continuare.
Ca avocat ar trebui sa stiti un lucru marunt de tot.....In instanta este nevoie de actul doveditor al relatiei dintre APA NOVA si locatarul X, recte contractul de prestari serviciu de furnizare a apei reci.
Or contractul acesta exista la nivel de asociatie, adica APA NOVA are un robinet mare la intrarea in bloc,
corespunzator contractului cu acea asociatie, pe care il inchide daca asociatia nu plateste apa furnizata de N-spe luni.
Daca APA NOVA avea robinetute (o infrastructura care ar semana cu o poza dintr-un combinat chimic) la fiecare locatar in parte si pe acel robinet i-ar face contract fiecarui locatar, da, atunci ar putea intai sa-i inchida robinetul si apoi, daca acesta nu-si plateste ce are de platit, sa-l aduca de urechi in fata instantei, aratand judecatorului ca acel contract al lui X nu a fost respectat.
Aici nu are a face niciun regim politic si incercati sa creati o problema artificiala. Ce amestec au regimurile politice ca X s-a suparat pe administrator si nu vrea sa plateasca intretinerea? Aduceti problema la un nivel penibil.....