Popa Victor Tudor a scris:
Va multumesc pentru precizari. Le cunosc si eu in mare parte. Nu am state in asociatia de locatari. Nu am contract individual. Si asta este buba. Deci prin definitie sunt un NIMENI PLATITOR si care NU BENEFICIEZ de faptul ca sunt PLATITOR, alaturi de restul familiilor din cadrul asociatiei. Cam asta ar fi definitia sistemului asociatilor de locatari. Se observa ca este gresita premisa contractului care reprezinta legea dintre asociatii si firma furnizoare. Oameni nu sunt de vina. Sistemul este prost, deoarece toti ceilalti furnizori de utilitati au contracte individuale cu beneficiarii, curent, gaz, telefon... etc. APA NU. De ce oare? Ce nu se poate? Cine ar trebui sa investeasca? Cunoastem situatia in care era si gazul... la comun. Acum in mare parte in Ardeal gazul este individual contorizat, deci si contractele. De ce firmele de apa-canal nu fac acelasi lucru?
In fine, cred ca probabil va trebui facuta Asociatia Platitorilor de Apa-Canal si aceasta sa dea in judecata firma furnizoare.:D=D>
Contractul este cel care guverneaza situatia juridica in cazul acesta.Nu e deloc grozava situatia dar juridic asa sta treaba.
Contractual nu prea aveti ce sa faceti firmei.
Sub aspect delictual insa ar merge un proces.Dar e greu de dat un verdict asa fara o analiza aprofundata.
Firma a actionat in temeiul contractului iar dvs sunteti afectat desi sunteti cu platile la zi.
Ati putea incerca sa incheiati un contract individual cu firma si daca va refuza sa ii dati in judecata.
Insa firma nu are obligatia legala, din cate stiu, de a incheia un astfel de contract cu dvs in mod individual.
Deci, ati mai avea inca o posibilitate de proces.
avocat Claudiu Lascoschi