shomo a scris:
Imi permit sa va contrazic, Avlil
Cererea, respectiv incuviintarea executarii silite, se face pe o suma certa, lichida si exigibila. Adica nr de luni restante x cuantumul lunar. Odata incasata aceasta suma, prin poprire, executarea se considera incheiata.
Daca in timpul lunilor de poprire se creaza o noua restanta, ptr restanta nou evidentiata este necesara o noua executare.
Mai mult, o pensie poate varia intre 25-50% din venitul debitorului, dar poprirea este de 33%.
E adevarat ca in acest fel, executare dupa executare, veti primi din partea angajatorului (via executorul judecatoresc), in fiecare luna, 1/3 din venitul debitorului ceea ce echivaleaza, paractic, cu venitul lunar constant care va intereseza pe dvoastra. Din pacate, solutia implica si cheltuieli de executare in sarcina debitorului si incasabile de catre executor, respectiv, probabil, plata de catre dvoastra a unui avans la deschiderea fiecarui nou dosar.
Am intalnit cazuri, pe vechiul cod, in care atunci cand apareau diferende de pensie (actiuni in majorare sau micsorare), instanta trecea in dispozitiv poprirea pensiei direct in seama angajatorului. Nu cred ca se mai practica.
Aveti in paralel posibilitatea plangerii penale in baza Art 378 1 c, Cod Penal, la Sectia de Politie respectiv Parchetul la care sunteti arondata dvoastra cu locuinta.
Da, exact situatia asta vreau sa o avit.
Daca am cerut in instanta pensie ptr minori inseamna ca am nevoie de bani ca sa ii cresc. Nu am cerut bani ca sa ma aflu in treaba. Ori ca sa platesc un executor trebuie sa dau bani din singurul salariu pe care il am, apoi trebuie sa mai dau si alti bani pentru validarea popririi, etc.
Eu am nevoie de pensie lunar...si ma intereseaza cum o pot obtine fara a plati bani in plus ptr ca nu am de unde.