Va rog sa ma ajutati cu o informatie.
Am o hotarare de divort definitiva, iar fostul sot nu vrea sa plateasca copiilor pensia de intretinere.
Am trimis o notificare catre firma lui pentru a a-i face poprire lunara si a-mi depune ei banii lunar in cont, dar nu doresc sa faca acest lucru. Mi-au spus ca hotararea data de catre instanta il obliga pe el sa imi plateasca pensia de intretinere si nu pe ei ca firma.
Care ar fi varianta ca sa pot obtine pensia de intretinere pe luna curenta ptr cei 2 copii?
Am luat legatura cu un executor, dar aceasta mi-a comunicat ca imi poate obtine doar sumele restante (am restante lunile de la depunerea cererii de divort si pana la pronuntarea divortului). Executorul mi-a spus ca nu poate impune firmei lui sa imi plateasca suma pe luna curenta, ori eu pentru cresterea copiilor am nevoie lunar de bani. Nu pot sa cred ca nu exista posibilitatea de a primi pensia copiilor lunar si doar sa astept cateva luni si in cazul in care nu plateste de buna voie sa il execut silit si sa imi recuperez banii.
Eu as dori sa primesc de la firma de unde lucreaza el pensia pe luna curenta si daca popririle pe care le mai are nu depasesc 1/2 din salariu sa mi se dea si din sumele restante .
Daca el nu plateste de buna voie si nici firma lui nu imi trimite pensia curenta eu voi avea numai sume restante.
In concluzie dupa ce se recupereaza suma restanta ptr care am deschis dosar la executor va trebui sa deschid alt dosar.
Pot obtine cumva pensia curenta si din urma doar in lunile in care castiga el mai mult sa imi recuperez din suma restanta?
Pe vechea lege instanta se sesiza din oficiu si trimitea catre firma lui obligatia de a-i popri pensia si de a o trimite mamei..in noua lege acest articol nu mai este....
Cum pot rezolva aceasta problema?
Dle Ilie, sublinierea mea se referea la lunile restante si nici decum la cele viitoare! Doamna are mai mult de 3 luni restante si, prin procesul penal, nu va capata decat 3 luni din cele restante.
Dar, in loc sa ma tot combateti pe mine, de ce nu-i oferiti doamnei solutia dvoastra suprema?
Este fals ceea ce susțineți. Prin procesul penal va căpăta toată suma corespunzătoare cuantumului pensiei de întreținere pentru lunile neplătite, minim 3.
Cam greu să o sfătuiesc după ce ați acoperit 3 pagini cu păreri personale, mai mult sau mai puțin fondate.
Doamna a ignorat sfaturile specialiștilor care îi spuneau că pot înființa poprire pe datorile viitoare, doar că terțul poprit le va executa scadență și a ales să urmeze sfaturile celor care afirmau eronat că nu se poate.
Poți încerca să ajuți un om, dar nu îl poți obliga să se lase ajutat.
În concret, mergeți la executor și cereți executarea silită pentru pensia restantă. În același timp, faceți cerere de înscriere și cu creanța scadentă. Se va pune poprire pe 1/2 din venituri. Se vor recupera de la debitor și cheltuielile de executare, inclusiv avandul de onorariu plătit executorului.
Executorul nu are voie să vă ceară onorariu în avans.
Erată - faceți cerere de înscriere și cu creanța nescadentă, afectată de termen. Cum se menționează în hotărâre modalitatea de executare a obligației de plată a pensiei de întreținere? Lunar, la o anumită dată?