avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Închiderea dosarului de executare în cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Închiderea dosarului de executare în cazul executării silite referitoare la minori

Potrivit art 913 NCPC rezulta ca se închide dosarul de executare în caz de eșuare a executării silite.

În cazul executării silite în vederea stabilirii domiciliului minorului la părintele creditor situația pare logica deoarece eșuarea este de neinlaturat și în viitorul apropiat.

În cazul dreptului la vizita situația pare asemănătoare deoarece tot eșuată este dar oare după o perioada nu se poate redeschide executarea silita și atunci de ce s-ar mai închide dosarul de executare?

Deși legea nu prevede nimic trebuie modificata hotărârea care a dus la executarea eșuată.
Legea neprevazand nimic în acest sens e posibil ca instanta sa lase o hotărâre care nu se va putea executa.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dl jude e cunoscut sub numele de Danilet, presupun. Iar mai mult decat ati primit, nu veti primi de la acest extrem de popular membru CSM.

Broken, nu te impacienta aiurea! Dupa cum am dicutat esti sub procedura Art 910-913 Cod Procedura Civila, cu aplicarea acolo unde e cazul, a Art 906. Daca le cauti pe net le gasesti decalate cu 1. Adica 909-912 cu 905.

Acum urmeaza consilierea.

Nici vorba de reincredintare in procedura care te vizeaza. Doar ca aceeasi procedura se aplica si in cazul in care minorul a fost reincredintat deja prin HJ si acesta refuza sa il urmeze pe noul rezident. In fapt asta este cazul de care e interesat dl avo L.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
Da, eu astept sa esueze executarea hotararii care a fost data, ca sa iasa o alta hotarare normala in urma unui proces normal ceea ce de altfel trebuia sa iasa in vechiul proces...si din motive bizare nu s-a intamplat...

Pana atunci insa mai este ceva timp si trebuie sa vad momentul exact in care sa deschid procesul pe reincredintarea minorului.

De aceea este foarte important de stabilit cand se inchide dosarul de executare silita.

Practic cel mai indicat moment este cel in care a esuat executarea si s-a inchis dosarul de executare.

Insa...in cazul meu problemele sunt mai multe deoarece mai exista si alte chestiuni incurcate si tare ma tem ca independent de executarea silita ce va urma se va ajunge la un dosar penal pentru parintele debitor.
Dar...aceasta este o alta problema pentru ca atunci cand e bizar ceva, este de regula bizarerie totala...in general...
Faptul ca totul in proces si in afara lui a reprezentat o adevarata prigonire a mamei a generat extrem de multe lucruri de reparat.

Din acest motiv nici nu ar trebui sa astept sa esueze executarea si sa deschid procesul de reincredintare, dar fara esuarea executarii nu ar fi recomandabil sa il deschid...pentru ca este prea riscant...
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
si pana la urma dle lascoschi ce solutii avem noi parintii rezidenti in fata unor parinti nerezidenti care urmaresc doar sicanarea si abuzarea atat a parintelui cat si a copilului urmand executarea doar pentru a avea foloase necuvenite ?

cum pot contesta un raport intocmit de un psiholog dgaspc care nici macar nu a fost de fata la sedintele de consiliere facandu si de lucru in alte incaperi sau fiind inlocuit de o alta doamna care la randui nu observa reactiile de teama si de anxietate vis a vis de tatal abuzator iar acum la final in raport se constata de catre acesti psihologi ca cel mic poate ramane in compania tatalui dansii ne constatand ca minorul se teme de tata si acesta nu este abuzator ???!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minorul este sau nu titular de dreptul la contestatia la executare silita indreptata impotriva sa? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile unei executari silite apreciez ca minorul poate depune contestatie la executare impotriva parintelui creditor daca copilul refuza un drept de ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Consiliere psihologica dgaspc brokenangel brokenangel Buna ziua . Va rog spuneti mi ce anume ar trebui sa contina intampinarea ce va fi depusa la termenul stabilit de instanta in vederea consilierii minorului ... (vezi toată discuția)