avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Închiderea dosarului de executare în cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Închiderea dosarului de executare în cazul executării silite referitoare la minori

Potrivit art 913 NCPC rezulta ca se închide dosarul de executare în caz de eșuare a executării silite.

În cazul executării silite în vederea stabilirii domiciliului minorului la părintele creditor situația pare logica deoarece eșuarea este de neinlaturat și în viitorul apropiat.

În cazul dreptului la vizita situația pare asemănătoare deoarece tot eșuată este dar oare după o perioada nu se poate redeschide executarea silita și atunci de ce s-ar mai închide dosarul de executare?

Deși legea nu prevede nimic trebuie modificata hotărârea care a dus la executarea eșuată.
Legea neprevazand nimic în acest sens e posibil ca instanta sa lase o hotărâre care nu se va putea executa.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va contrazic. Curatorul are dreptul de a cere suplimentarea de onorariu dovedind munca depusa.
Dati-mi temeiul legal de numire a curatorului!
Tatal se poate opune oricarei consilieri/evaluari cerute de mama. Nu exista trauma irecuperabila. Sunt adulti care au fobie de avion si s-au tratat etc. Copiii au mai multa putere de recuperare. Instanta din Germania nu e cretina iar legiutorii lor par mai isteti ca ai nostri, anyway.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
1. Autoritate parentala comuna incumba ca minorul sa aiba 2 reprezentanti legali, parintii, pana cand nu intervine o hotarare judecatoreasca contradictorie.
2. Ca atare orice vrea unul dintre parinti in legatura cu copilul (locuinta, pensie, legaturi personale) iar prin opozitia formala a celuilalt, se determina o actiune in instanta, se va constata, prin insasi actiunea, un conflict de interese intre reprezentantii legali egali.
3. Fctie de speta, minorul are IN MOD OBLIGATORIU calitate procesuala, fie activa , fie pasiva.
4. In atare situatie Instanta este obligata sa constate conflict de interes intre reprezentantii legali, fiind obligata sa nu- measca un curator. Curatorul este un avocat inregistrat ca atare la Barou si se alege aleator.
5. Curatorul desemnat va juca rolul unui mediator care reprezinta interesul minorului, fiecare parinte dovedindu-i intentia lui in acest scop.
6. Curatorul va cere instantei aprobarea oricarei expertize (psihologice..) pe care curatorul o considera utila cauzei, instanta aproband proba si desemnand expertul.
7. Curatorul se va ingriji ca minorul sa respecte dispozitiile instantei, ca orice alt cetatean.
8. Curatorul va concluziona in interesul minorului reprezentat si-si va sustine argUmentele in fata Instantei. Aceasta din urma va putea cere probe suplimentare, daca considera ca e cazul, hotarand in consecinta.
9. Cu exceptia divortului, respectiv a actiunii de stabilire de drepturi si obligatii in cazul concubinajului, cazuri in care nu sunt acceptati avocati alesi, in oricare alta actiune, parintele care ataca sau este atacat de minor in sensul schimbarii celor hotarate la exceptia indicata mai sus, are posibilitatea angajarii unui aparator propriu care, eventual, va ataca raportul curatorului strict pe baza interpretarii de interes al minorului.
Nu se poate pune avocat din oficiu peste avocatul ales.
Asta nu înțelegeți.

În acest caz avocatul din oficiu nici nu ar avea chef de asa ceva daca va vedea ca e iureș.
Și iureș va fi...

Ceea ce considerați dvs. mai sus nu se aplica în caz de proces cu parintele debitor.

Curatorul nu are ce media.
Mediatorul poate media.

Dreptul la avocat angajat este cel mai înalt drept în grad și este de neinlaturat.
Nici măcar instanta nu are acest drept...pentru ca nimeni nu este mai presus de lege...adica nici măcar judecătorul...
Ok. Atunci sa se ceara suplinire acord daca avocatul reprezinta minorul. Nimeni nu are dreptul sa va aleaga ca reprezentant al minorului asa cum nici macar medicul de familie nu se paote alege decat prin acord sau prin suplinire de acord.
Legea e clara: in conflict de interese se numeste curator! Numirea curatorului si plata acestuia este reglementata.
Nu vad nicio problema ca un curator din oficiu sa-si ia 3000 de lei ptr munca prestata, de la parinti, in proportionalitatea hotarata de instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
Nu confundați dreptul de a alege medicul de familie cu dreptul de a alege avocatul.
În acest caz ne aflam în situația excepțională în care e ca și cum minorul trebuie supus urgent la o intervenție chirurgicala și nu contează acceptul sau refuzul tatalui.
Este ceva urgent și în acest caz în privința angajării avocatului deoarece legea prevede drepturile de administrare și de conservare.
De aceea nu se cere acordul celuilalt parinte.
Poate va explica notarul Joha mai pe larg aceste aspecte referitoare la dreptul de dispozitie, de administrare si de conservare si i va face niște clasificări conform doctrinei.

Avocatul din oficiu numit curator nu are dreptul de a primi bani de la nimeni.
Ați înțeles?
Instanta poate ca ii mai da 200 lei dar nu cred ca ii da nimic.

Avocatul din oficiu nici nu se descurca sa facă apărări complexe pe asa ceva.
Acest proces pe contestație cu avocat din oficiu este proces pierdut din start de la primul termen de judecata.

Constituția garantează dreptul la apărare prin avocat ales.
Se încalcă constitutia cum ziceți dvs.

Sunt multe probleme de drept și trebuie ca avocatul sa fie brici ca minorul sa aibă șanse pe contestatia la executare.

Ar fi ideala închiderea dosarului de executare fără a fi mama obligata la penalități deoarece minorul suferă și dacă mama e obligată la penalitățile acelea foarte mari.

Dreptul la vizita al tatalui nu este mai suprem decât dreptul la viata privata și dreptul la intimitate al minorului.
Interesul suprem al minorului este tocmai acela de a-i fi garantat în mod efectiv drepturile fundamentale garantate constituțional și prin convenții internaționale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Minorul este sau nu titular de dreptul la contestatia la executare silita indreptata impotriva sa? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile unei executari silite apreciez ca minorul poate depune contestatie la executare impotriva parintelui creditor daca copilul refuza un drept de ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Consiliere psihologica dgaspc brokenangel brokenangel Buna ziua . Va rog spuneti mi ce anume ar trebui sa contina intampinarea ce va fi depusa la termenul stabilit de instanta in vederea consilierii minorului ... (vezi toată discuția)