avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Închiderea dosarului de executare în cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Închiderea dosarului de executare în cazul executării silite referitoare la minori

Potrivit art 913 NCPC rezulta ca se închide dosarul de executare în caz de eșuare a executării silite.

În cazul executării silite în vederea stabilirii domiciliului minorului la părintele creditor situația pare logica deoarece eșuarea este de neinlaturat și în viitorul apropiat.

În cazul dreptului la vizita situația pare asemănătoare deoarece tot eșuată este dar oare după o perioada nu se poate redeschide executarea silita și atunci de ce s-ar mai închide dosarul de executare?

Deși legea nu prevede nimic trebuie modificata hotărârea care a dus la executarea eșuată.
Legea neprevazand nimic în acest sens e posibil ca instanta sa lase o hotărâre care nu se va putea executa.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu sunt de părere ca o hotărâre care nu se poate executa prezintă serioase semne de întrebare și adesea grave carente motivaționale.
Pe dreptul familiei hotărârile nu prea se motivează în mod corespunzător și nu se analizează toate aspectele poate și pentru ca instantele nu au timp...

Daca hotărârile nu sunt motivate însăși noțiunea de bine și de rău se afla sub un serios semn de întrebare.
Și atunci ceea ce este bine și ceea ce este rău se decide de ceea ce este adevărat și nu bazat pe ceva fără un fundament real sub aspectul interesului suprem al minorului.
Cel mai adesea adevărul se impune singur și înlătura factorii care încearcă sa îl ascundă.
Ceea ce este drept este și adevărat.

Oricum criteriul ca cel care are mai multe venituri sa primească copilul este unul care nu se ia în seama în practica judiciara.
Și dacă practica judiciara ignora acest criteriu e normal sa fie nefuncțional în cazuri izolate.

Pe vizita e normal sa nu se poată executa o hotărâre greșită care este data pur și simplu ca sa fie data.

Justețea unei hotărâri face ca ea sa fie executata și injstețea face sa nu se poată executa.

Acesta este principiul de baza care ajuta în realitate...justețea hotararii, dacă ea are la baza un adevăr sau ceva eronat la baza sa.

Ca pot exista și excepții cum e cazul dvs. este ceva izolat...

Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2016
Nu e obligatoriu ca tatal sa aiba o bunastare superioara mamei ptr a i se atribui copilul. E destul sa prezinte garantii morale mai bune.
Va dau un exemplu vehiculat si pe aici: ati lasa copilul la o mama angajata ca "operator pe calculator" dar care presteaza de fapt activitate de videochat + completarile pe care le considera, obtinand din aceasta 3-4000Euro/luna sau l-ati atribui unui tata care castiga 400Euro ca profesor?
În cazul expus de mine în afara de salariu mai bun al tatalui dar nu mare de tot mama avea totul în favoarea ei, inclusiv la capitolul garanții morale.
Dacă copilul a crescut lângă mama sa îl dai tatalui e cel puțin curios.

Cat privește exemplul dvs. instanta poate avea în vedere locul desfășurării activității de video chat.

Am înțeles ca au existat cazuri în care mama era prostituata și s-a dat copilul ei.
Nu știu cum mai este în prezent.
Dacă era o mama buna primea copilul.
În Germania prostituția este legalizata.
Ca tot va interesează dreptul german.

Problema cu neexecutarea unei hotărâri de către minor are loc atunci când instanta nu are în vedere toate aspectele de fapt.
Pe stabilire domiciliu minor a da copilul la părintellui alături de care acesta nu a crescut este și ilogic.Cine ar putea sa creada ca s-ar putea executa o astfel de hotărâre judecătorească.

Pe vizita, dacă copilul nici nu prea își cunoaște tatal cum sa plece cu el când practic este un străin.?
Și copilul are dreptul la intimitate și fata de străini nu exista intimitate.
Nu cred ca a sesizat nimeni CEDO pe asa ceva dar ar putea sa se recunoasca dreptul la intimitate al minorului tot în baza art 8 din CEDO.
Poate ca asa ar lua sfârșit și eroare cu privire la dreptul părintelui străin de minor care sa obțină un program de vizita neadecvat și s-ar recunoaște și drepturile copilului ca entitate juridica distincta cu simtaminte proprii.

Sunt probleme elementare care duc în mod evident la eșuarea executării silite.

Pe vizita se merge pe ideea ca părintele are dreptul la vizita și e bine pentru copil asa, dar oare asa este...în toate cazurile?
Unde eșuează executarea silita exista grave probleme și judecata foarte probabil ca a fost greșită. ..
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2016
DECI RELUAREA EXECUTARII SE VA FACE DUPA CELE 3 LUNI SI POATE DURA LA INFINIT??

este din punctul meu de vedere un abuz si o bataie de joc pentru ca nu inteleg cum se pot aplica amenzi de 100 ron sau 1000 ron /zi cand eu castig 1000 ron /luna ???

ce ii dau copilului sa manance , unde este interesul si grija statului pentru copil ???

Am tot citit si recitit si am ajuns la concluzia ca daca, conform legii copilul are dreptul si nu obligatia la legaturi cu tatal iar legislatia spune ca :

In determinarea interesului superior al copilului se au in vedere cel putin urmatoarele:

a) nevoile de dezvoltare fizica, psihologica, de educatie si sanatate, de securitate si stabilitate si apartenenta la o familie; - bunicii paternali i au spus copilului ca eu sunt familia copilului iar ei sunt familia tatalui si ca el isi va face o familie noua cu sotia lui - DECI CARE ESTE APARTENENTA COPILULUI MEU DE TATA SI FAMILIA ACESTUIA ???

b) opinia copilului, in functie de varsta si gradul de maturitate;

DORESC si daca se poate suntem ORICAND pentru AUDIEREA COPILULUI ( ARE 7 ANI SI 3 LUNI) - CONSIDER CA NE AR SCUTI DE MULTE DRUMURI, HARTII SI STRES
c) istoricul copilului, avand in vedere, in mod special, situatiile de abuz, neglijare, exploatare sau orice alta forma de violenta asupra copilului, precum si potentialele situatii de risc care pot interveni in viitor; (COPILUL A FOST BATUT, JIGNIT, INTEROGAT,TRAUMATIZAT DE IESIRILE TATALUI SI ALE BUNICILOR SI CU SIGURANTA LUCRURILE VOR DEGENERA DACA NU SE VOR LUA MASURI)

d) capacitatea parintilor sau a persoanelor care urmeaza sa se ocupe de cresterea si ingrijirea copilului de a raspunde nevoilor concrete ale acestuia;( TATAL ESTE MAI MEREU PLECAT DIN TARA CU SERVICIUL, SE PLICTISESTE REPEDE, BUNICA PATERNA LUCREAZA SI ESTE BOLNAVA DE CANCER ( AVEM ACTE) NU SE POATE OCUPA DE COPIL IAR BUNICUL ESTE DEPENDENT DE ALCOOL SI ARE UN CARACTER/COMPORTAMENT VIOLENT ATATA VIS A VIS DE SOTIA LUI CAT SI FATA DE COPIL)

e) mentinerea relatiilor personale cu persoanele fata de care copilul a dezvoltat relatii de atasament.” EU SI AI MEI PARINTI SUNTEM INTREGUL LUI UNIVERS, FAMILIE SI CONSIDER CA MERGAND LA BUNICII PATERNI SAU IN CASA ACESTORA NU ESTE IN BENEFICIUL CELUI MIC DIN NICI UN PUNCT DE VEDERE ACESTA AVAND O REALA AVERSIUNE FATA DE BUNICA CARE L- A MULSCAT DE MANUTA PANA CAND I A DAT SANGELE , II VORBESTE URAT, TIPA LA EL SI IL INTEROGHEAZA SI FORTEAZA SA II SPUNA TOT CE STIE DE ACASA

De ce este obligatoriu sau imperios necesar ca cel mic sa mearga la tata in vizita si/sau sa mearga in vacante cu acesta daca nu vrea si nu este obligat???!

Tatal ma ameninta ca daca nu oblig copilul sa mearga cu el imi va pune poprire pe salariu, conturi si daca nu voi avea suficiente venituri imi va lua casa prin executare in baza noului cod de procedura civila ...

Cum pot stopa aceste abuzuri si ilegalitati ??!
doamnă, dacă nu vreţi să plătiţi, trebuie să băgaţi copilul în sac de forţă şi să-l predaţi tatălui. Nu aveţi de ales.

Alte discuții în legătură

Minorul este sau nu titular de dreptul la contestatia la executare silita indreptata impotriva sa? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile unei executari silite apreciez ca minorul poate depune contestatie la executare impotriva parintelui creditor daca copilul refuza un drept de ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a minorilor CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma interesează sa aflu relatări de la executarea silita referitor la modul în care s-a comportat executorul,dacă a fost chemata politia, dacă părintele ... (vezi toată discuția)
Consiliere psihologica dgaspc brokenangel brokenangel Buna ziua . Va rog spuneti mi ce anume ar trebui sa contina intampinarea ce va fi depusa la termenul stabilit de instanta in vederea consilierii minorului ... (vezi toată discuția)