Pentru ca nagajatul dvs. doreste sa i se reflecte aceasta perioada in carnetul de munca, legal si corect este sa ii faceti un act aditional in care ii modificati:
1. Incepand cu data de 01.08.2009 se modifica functia in Contabil.
2. Perioada de proba este de 30 de zile, in poerioada 01.08.2009-30.08.2009.
Acesta e un exemplu... Daca e functie de conducere.. ii puneti 90 de zile...
Conform Codului Muncii angajatul poate fi supus unei noi perioade de proba la modificarea functiei:
Art.32 (1) Pe durata executării unui contract individual de muncă nu poate fi stabilită decât o singură perioadă de probă.
(2) Prin excepţie, salariatul poate fi supus la o nouă perioadă de probă în situaţia în care acesta debutează la acelaşi angajator într-o nouă funcţie sau profesie ori urmează să presteze activitatea într-un loc de muncă cu condiţii grele, vătămătoare sau periculoase.
(3) Neinformarea salariatului anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă cu privire la perioada de probă, în termenul prevăzut la art. 17 alin. (4), duce la decăderea angajatorului din dreptul de a verifica aptitudinile salariatului printr-o asemenea modalitate.
(4) Perioada de probă constituie vechime în muncă.
Daca in timpul constituind perioada de proba realizati ca nu corespunde postului, faceti o decizie prin care ii comunicati ca in urma evaluarii activitatii sale nu corespunde postului si revine pe functia initiala. Apoi emiteti decizia pentru ITM. Aveti grija ca evaluarea si comunicarea sa aiba loc in perioada de proba (in exemplul meu pana la 30 august).
De asta afirm ca e mai bine in speta descrisa de smeagull sa aplice chestiunea cu actul aditional de schimbare a functiei pe durata determinata, in cuprinsul careia sa specifice ca la expirarea duratei salariatul revine la functia initiala, daca partile nu decid altfel.