avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare functie temporar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare functie temporar

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:

Un angajat vechi va fi promovat pe o alta functie. Deocamdata, se doreste ca promovarea sa fie temporara, ca un fel de perioada de proba in functia respectiva (pentru cateva luni). Daca lucrurile merg bine, angajatul va ramane pe noua functie. Daca insa merg prost, ar trebui sa revina in functia inferioara (fara suparare).
Din pacate, nu stiu cum se va reflecta aceasta schimbare temporara (potential permanenta deocamdata) in cartea de munca, cim, acte aditionale.
Se poate face si inregistra la ITM o modificare a functiei doar temporar?

Daca da, atunci cum se procedeaza la expirarea perioadei in caz ca:
- dorim schimbarea functiei definitiv?
- cum se face revenirea la functia initiala?

Daca nu se poate modifica functia temporar, stiti cumva alte solutii?

Va multumesc mult!
Rubia a scris:

Atunci mai precizati in actul aditional :

3. In cazul in care pe perioada de proba se decide ca angajatul nu corespunde functiei de Contabil, acesta revine pe postul anterior.




Nu prea este legala aceasta prevedere ...:)
Daca tu vrei sa ii faci un avantaj angajatului si sa ii treci in cartea de munca, corect, perioada in care va activa pe alt post, cu toate ca nu stii daca este competent, daca merita (si salariul aferent postului )si nu ai incredere in el (ca va mai semna actul aditional pe functia veche), atunci, nu iti ramane decat sa il pui sa semneze si actul aditional de revenire, ca si conditie de numire (sau fara stirea lui).
In mod normal, ar fi trebuit sa il numesti pe post dupa ce demonstreaza ca are competente pe acel post.
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
In situatii similare eu am procedat asa:

Nu am schimbat incadrarea conractuala.
Am dat decizie de preluare de atributii corespiunxzatoare postului X pe o durata de z luni, dupa care se va lua o decizie finala.
Acordul angajatului de primire a noilor atributii.
Daca am dorit sa primeasac si bani corespunzator noilor atributii, am acordat acesti bani sub foram de prima, bonus, indemnizatie - prin decizie, fara sa modific salariul
Existentya deciziei creaza si posibiliattea organozationala de a face exact ce trebuie sa faca, sa fie responsabil si deasemenea sa fie respectat ca avnd aventual alte puteri decizionale.

Mi se pare lipsit de riscuri.
------------

scuze, acum am sesizat ca se doreste modificare functiei in contract :">

Uite o alta idee sugubeata:
suspendare cim initial pe 3 luni (fara plata) sau poate incetare cu acordul partilor (cu semnarea simultan a unui conract cu acleasi prevederi dar cu data de incepere peste 3 luni)
incheiere contract pe durata determinata de 3 luni cu noua functie
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
M-am gandit si eu la solutia propusa de grace_r...dar cel de al doilea contract nu va fi trecut in carnetul de munca. Si cred ca angajatul isi doreste foarte mult acest lucru.
Va multumesc din nou pentru sfaturi si sugestii.

Doua cim nu vom face, pentru ca este deja prea mult ... zgomot pentru nimic.
Nu vreau sa fiu inteles gresit: avem toata increderea in angajatul in cauza ca va face fata noii functii, sau ca daca nu va reveni fara probleme la vechea incadrare.
Salariul nu se va modifica deocamdata, pentru ca va fi rasplatit sub forma de prime, urmand ca salariul sa se modifice definitiv dupa aceasta perioada de proba.
Tocmai pentru salariat vrem sa schimbam incadrarea, (chiar si numai provizorie, vechimea in specialitate il ajuta mult).
cu atat mai mult ca reflecta de fapt atributiile lui relale in aceasta perioada.
In alte situatii similare, cand trecerea noii functii in cartea de unca nu avea asa mare importanta, am facut exact cum m-ati sfatuit cu totii mai sus, prin acte interne.

Avanad toata increderea in angajat, nu pot totsi sa nu ma gandesc la protectia firmei, in caz (0,1%, dar totusi posibil) ca omul nu corespunde functiei, se razgandeste brusc si nu mai semneaza revenirea.
Mai bine sa fiu precaut acum decat sa imi para rau, mai ales ca efortul nu este mare.

In concluzie, vom incerca doua aditionale, semnate de acum, unul de numire altul de revenire, pe cel de revenire urmand sa il distrugem cand omul isi va fi indeplinit cu succes primele luni la noul job, si va primi marirea salariala prin aa la cim.

Multumesc tuturor!

Alte discuții în legătură

Perioada de proba ginnyy ginnyy Unui salariat i s-a oferit interimar, de proba, (maxim 90 zile) o functie superioara celei pe care o detinea. Trebuie sa fac aditional in care se stabileste ... (vezi toată discuția)
Nedeterminata / determinata ginnyy ginnyy 1.Pot incheia act aditional la un contract de munca pe durata nedeterminata prin care modific contractul intr-unul pe durata determinata? (fiind vorba si de o ... (vezi toată discuția)
Fisa post legislatia muncii Liviu Illie Liviu Illie Buna ziua. Imi desfasor activitatea intr-o companie multinationala in baza unui CIM si a unei fise de post, avand functia de manager de lucrari, pana cum ... (vezi toată discuția)