avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posibile erori la cercetarea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posibile erori la cercetarea disciplinara

Buna ziua,
Firma la care lucrez este actionata in judecata de un angajat pentru anularea deciziei de concediere.
Mai exact angajatul a fost testat pozitiv cu alcooltestul in timpul programului de lucru. Efectiv, angajatul contesta urmatorul lucru :
- testarea cu alcooltestul nu a fost realizata conform procedurilor interne pe care noi le avem in legatura cu acest lucru, procedura stipuland ca testarea trebuie sa se faca la cabinetul medical si in prezenta unui cadru medical, ceea ce intr-adevar nu s-a intamplat.
Credeti ca acest fapt poate duce la anularea deciziei de concediere ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 31 Martie 2016
Multumesc pentru sfat. Vom proceda asa. Ma tem insa ca nu putem dovedi acest lucru in vreun fel, astfel ca afirmatia noastra va ramane la stadiul de "vorbe", In acest caz angajatul va fi considerat de catre instanta ca fiind la prima abatere ?
Mai mult decat atat in decizia de concediere nu am facut referire la faptul ca angajatul a mai avut abateri.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2016
HRcons, utilizator
Era bine daca exista doar un referat despre savarsirea abaterii disciplinare ... dar nu se stie niciodata.

Chiar daca pierdeti litigiul , macar puteti afla unde ati gresit .
Ma scuzati ca abuzez de bunavointa D-voastra, dar as mai avea o intrebare.
In cererea initiala reclamantul a prezentat punctual lucrurile pentru care contesta decizia de concediere, atat pe forma cat si pe fond.
Ulterior s-a ajuns la momentul final al depunerii concluziilor scrise. In aceste concluzii scrise reclamantul ataca si alte chestiuni pe care nu le-a prezentat si in cererea initiala, cum ar fi neconvocarea sa la una din cele trei sedinte de cercetare disciplinara s.a.
Aceste lucruri necuprinse in cererea initiala vor fi luate in considerare de catre instanta ?
Au fost sustinute si oral in fata instantei?
Nu sunt foarte sigura deoarece nu am fost prezenta in sala, dar exista posibilitatea ca la ultimul termen sa fii atins si in cadrul pleoaderiei finale respectivele lucruri. Are importanta daca a fost si oral ? Si daca da, de ce ?

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara rin rin Cand codul muncii prevede: \"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara - diverse roberto27 roberto27 Buna ziua, Am doua intrebari referitoare la procedura de desfacere disciplinara a contractului individual de munca din cauza rezultatului pozitiv la ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)