Buna ziua,
Firma la care lucrez este actionata in judecata de un angajat pentru anularea deciziei de concediere.
Mai exact angajatul a fost testat pozitiv cu alcooltestul in timpul programului de lucru. Efectiv, angajatul contesta urmatorul lucru :
- testarea cu alcooltestul nu a fost realizata conform procedurilor interne pe care noi le avem in legatura cu acest lucru, procedura stipuland ca testarea trebuie sa se faca la cabinetul medical si in prezenta unui cadru medical, ceea ce intr-adevar nu s-a intamplat.
Credeti ca acest fapt poate duce la anularea deciziei de concediere ?
Multumesc pentru sfat. Vom proceda asa. Ma tem insa ca nu putem dovedi acest lucru in vreun fel, astfel ca afirmatia noastra va ramane la stadiul de "vorbe", In acest caz angajatul va fi considerat de catre instanta ca fiind la prima abatere ?
Mai mult decat atat in decizia de concediere nu am facut referire la faptul ca angajatul a mai avut abateri.
Ma scuzati ca abuzez de bunavointa D-voastra, dar as mai avea o intrebare.
In cererea initiala reclamantul a prezentat punctual lucrurile pentru care contesta decizia de concediere, atat pe forma cat si pe fond.
Ulterior s-a ajuns la momentul final al depunerii concluziilor scrise. In aceste concluzii scrise reclamantul ataca si alte chestiuni pe care nu le-a prezentat si in cererea initiala, cum ar fi neconvocarea sa la una din cele trei sedinte de cercetare disciplinara s.a.
Aceste lucruri necuprinse in cererea initiala vor fi luate in considerare de catre instanta ?
Nu sunt foarte sigura deoarece nu am fost prezenta in sala, dar exista posibilitatea ca la ultimul termen sa fii atins si in cadrul pleoaderiei finale respectivele lucruri. Are importanta daca a fost si oral ? Si daca da, de ce ?
Abatere disciplinara
rin
Cand codul muncii prevede:
\"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)