Buna ziua,
Firma la care lucrez este actionata in judecata de un angajat pentru anularea deciziei de concediere.
Mai exact angajatul a fost testat pozitiv cu alcooltestul in timpul programului de lucru. Efectiv, angajatul contesta urmatorul lucru :
- testarea cu alcooltestul nu a fost realizata conform procedurilor interne pe care noi le avem in legatura cu acest lucru, procedura stipuland ca testarea trebuie sa se faca la cabinetul medical si in prezenta unui cadru medical, ceea ce intr-adevar nu s-a intamplat.
Credeti ca acest fapt poate duce la anularea deciziei de concediere ?
Da, este corecta interpretarea dvs ., judecatorul poate aprecia ca , cercetarea disciplinara nu s-a facut corect si , ca atare, exista posibilitatea sa se anuleze decizia respectiva.
Buna ziua,
As dori sa va mai supun atentiei o situatie. In respectivul proces noi am solicitat instantei admiterea probei cu martori, dorind sa aducem doi martori. Insa, tinand cont ca acestia au facut parte din comisia de cercetare disciplinara, instanta a decis pentru respingerea cererii noastre, motivand ca respectivii au avut posibilitatea sa isi prezinte opinia in cadrul cercetarii disciplinare.
Totusi, noi am considerat util sa depunem la dosar "Note scrise" de doua persoane care au fost de-a lungul timpului sefi ai angajatului, prin care vrem sa aratam ca respectivul angajat a mai avut probleme disciplinare. Credeti ca aceste note scrise sub semnatura pot avea vreo contributie pozitiva ?
Ca martori i-am propus, dar instanta a respins administrarea probei cu martori, dupa cum am scris mai sus.
In alta ordine de idei as mai dori o lamurire daca sunteti amabil. Am fost obligati de catre instanta sa raspundem in scris unui interogatoriu al reclamantului. Una dintre intrebarile pe care ni le-a adresat reclamantul a fost : "Este adevarat ca nu am mai avut abateri disciplinare ?"
Aici trebuie sa va dau cateva lamuriri. Angajatul a mai avut abateri disciplinare, dar pe care nu i le-am sanctionat deoarece era vechi si am considerat ca merita clementa. Intr-adevar angajatul nu a mai avut sanctiuni disciplinare, dar a mai avut abateri. Credeti ca instanta poate sa tina cont de acest lucru tinand cont ca, intr-adevar, nu avem sanctiuni disciplinare care sa le putem prezenta instantei ?
Raspundeti la intrebare cu urmatorul mesaj : Ati mai avut abateri disciplinare, dar pe care nu vi le-am sanctionat deoarece erau vechi si am considerat ca meritati clementa. Intr-adevar nu ati mai avut sanctiuni disciplinare, dar ati mai avut abateri.
Abatere disciplinara
rin
Cand codul muncii prevede:
\"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)