avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posibile erori la cercetarea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posibile erori la cercetarea disciplinara

Buna ziua,
Firma la care lucrez este actionata in judecata de un angajat pentru anularea deciziei de concediere.
Mai exact angajatul a fost testat pozitiv cu alcooltestul in timpul programului de lucru. Efectiv, angajatul contesta urmatorul lucru :
- testarea cu alcooltestul nu a fost realizata conform procedurilor interne pe care noi le avem in legatura cu acest lucru, procedura stipuland ca testarea trebuie sa se faca la cabinetul medical si in prezenta unui cadru medical, ceea ce intr-adevar nu s-a intamplat.
Credeti ca acest fapt poate duce la anularea deciziei de concediere ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:50, 31 Martie 2016
Pai...aici este o alta problema. S-a consemnat faptul ca angajatul a dorit sa conteste pe loc rezultatele, dar noi i-am refuzat acest lucru, explicandu-i acestuia ca probe de sange nu poate solicita decat instanta sau politia.
Cred ca se putea accepta sa se depuna contestatie.
freeelis a scris:

HRcons a scris:

... la fel si angajatul poate sustine "in oglinda" ca chiar daca rezultatul a fost pozitiv la testare el si-ar fi putut indeplini sarcinile de servici . ..



Asa ceva, in opinia mea, este cam greu de crezut in instanta. Adica,un salariat sub influenta bauturilor alcoolice isi poate indeplini corect atributiile de serviciu.



Tinand cont ca rezultatul la test al angajatului a fost de 0.2 la prima testare si 0.1 la a doua testare se poate crede ca si-ar fi putut indeplini sarcinile de serviciu. Regulile europene referitoare la consumul de alcool: până la 0.2 nu e nici măcar contravenţie, 0.2 e un pahar de bere.
Daca doriti se poate revoca decizia de concediere de catre angajator.
freeelis a scris:

Daca doriti se poate revoca decizia de concediere de catre angajator.


Se poate revoca chiar si in cazul in care decizia este deja contestata legal ? Cum ramane cu drepturile banesti pe care salariatul le solicita?
Credeti ca ar fi mai indicat sa revocam decizia in cazul de fata ?

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara rin rin Cand codul muncii prevede: \"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara - diverse roberto27 roberto27 Buna ziua, Am doua intrebari referitoare la procedura de desfacere disciplinara a contractului individual de munca din cauza rezultatului pozitiv la ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)