freeelis a scris:
Analizeaza faptele salariatilor sesizate ca abateri disciplinare si propune sanctiunea ,parerea mea.
Incalcarea Regulamentului, din ce am vazut in practica, este mentionata deja in sesizare sau in referatul de sesizare a comisiei .
Nu am cunostinta ,pana in prezent, de faptul daca vreo instanta a anulat decizia de sanctionare pe considerentul ca in referatul de sesizare s-a mentionat ca s-a incalcat reg. intern.
HG este aplicabila numai la functionarii publici.
Din punctul meu de vedere, pur teoretic, menirea unei comisii de disciplina este de a analiza FAPTELE (nu abaterile) sesizate, de a stabili DACA acestea constituie abatere disciplinara si DACA s-a incalcat Regulamentul si evident de a propune sanctiunea. Daca rolul comisiei ar fi, dupa cum spuneti, doar acela de a propune sanctiunea, angajatul nu ar mai fi solicitat la comisie, fapta comisa de el fiind DEJA icadrata ca abatere disciplinara.
"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită
cu vinovăţie de către salariat"
Iar pana la definitivarea cercetarii nu se cunoaste cel putin gradul de vinovatie, pentru a putea incadra respectiva fapta ca abatere, exact acesta fiind rolul comisiei.