Buna ziua,
Firma la care lucrez este actionata in judecata de un angajat pentru anularea deciziei de concediere.
Mai exact angajatul a fost testat pozitiv cu alcooltestul in timpul programului de lucru. Efectiv, angajatul contesta urmatorul lucru :
- testarea cu alcooltestul nu a fost realizata conform procedurilor interne pe care noi le avem in legatura cu acest lucru, procedura stipuland ca testarea trebuie sa se faca la cabinetul medical si in prezenta unui cadru medical, ceea ce intr-adevar nu s-a intamplat.
Credeti ca acest fapt poate duce la anularea deciziei de concediere ?
Am inteles. Din pacate angajatul nu a fost convocat si nici nu a stiut de respectiva sedinta de cercetare disciplinara, noi considerand ca este suficient faptul ca l-am chemat la doua din trei. Mai mult decat atat la respectiva intrunire a comisiei nu aveam nevoie efectiv de prezenta dansului.
Din fericire, angajatul nu a sesizat aceasta problema, si prin urmare in contestatia pe care a depus-o nu a contestat si acest lucru. Tinand cont ca procesul este deja inainte de al doilea termen, procedura prealabila s-a incheiat, ar mai putea angajatul sa ridice aceasta problema, in caz ca o sesizeaza ?
Astazi am avut un nou termen in proces. La termenul trecut angajatul ne-a solicitat sa depunem la dosar dovada inregistrarii notificarii superiorului in baza careia s-a inceput cercetarea disciplinara, iar instanta a acceptat aceasta cerere. Din anumite motive nu am putut prezenta respectiva dovada a inregistrarii notificarii. Se poate considera, prin urmare, ca aceasta nu exista sau ca a fost intocmita gresit si astfel sa se considere cercetare disciplinara ilegala ?
Cercetarea disciplinara a inceput cu un referat al superiorului emis cu 1 luna si doua zile dupa comiterea faptei. Dar regulamentul intern prevedea ca superiorul sa emita o notificare cel tarziu in urmatoarea zi lucratoare. Angajatul insa si-a luat concediu medical imediat dupa comiterea faptei.
Abatere disciplinara
rin
Cand codul muncii prevede:
\"Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu ... (vezi toată discuția)