avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este furt???????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este furt???????

Buna ziua
Am o intrebare; este considerat furt daca iei dintr-un magazin un anume produs ,iti instiintezi colega despre acest fapt si ulterior il achiti integral?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Beauty , utilizator 09:30, 8 August 2009
Multumesc frumos!
Deci oricum ar fi il avantajeaza pe angajator!
Oricum am sa ma supun oricarei decizii numai sa scap de acest angajator (cea mai neplacuta experienta din viata mea)
O intrebare: te mai angajeaza cineva daca ai CMI desfacut disciplinar?
Se poate demonstra in instanta ca nu am furat? Si daca da....cum anume?
Imi cer scuze..nu vreau sa monopolizez acest site dar chiar sunt intr-o situatie extrem de delicata ..sefa mea cu care nu am fost in relatii cordiale mi-a facut referat,eu in concediu medical fiind m-am supus de buna-voie cercetarii disciplinare tocmai pentru a-mi clarifica situatia.........desi inclusiv ea a anuntat ca ia un produs anume pe care l-a achitat la salariu!!!!!!!!!!!!!!!!deci......................cred ca asta spune tot!
1. Faptul ca vi s-ar putea inceta CIM disciplinar nu ar trebuie sa va afecteze. Daca doreste viitorul dvs. angajator, ii puteti povesti despre ce e vorba.
2. La cealalta intrebare asteptati sa va raspunda un jurist.
Va trimit multumirile mele sincere!
Am inteles exact ceea ce trebuia vis-a-vis de CIM incheiat disciplinar.
Astept raspunsul pertinent al unui jurist referitor la cea de-a doua problema
Ce inseamna a fura?

Va dau explicatia din DEX:

FURÁ, fur, vb. I. Tranz. 1. A-şi însuşi pe ascuns sau cu forţa un lucru care aparţine altcuiva; a lua ceva fără nici drept de la cineva, păgubindu-l; a hoţi, a jefui, a prăda

Unde este paguba?
Daca angajatorul considera ca dumneavoastra ati furat...sa ii cumparati un dictionar explicativ al limbii romane.

Eu spun ca ati procedat corect anuntand superiorul dumneavoastra direct, de aici in colo este vina acelei persoane ca v-a lasat sa actionati in acest mod.

Eu as face cercetare disciplinara superiorului dumneavoastra direct daca angajatorul nu este de acord cu aceasta practica.
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2009
lorelayold76, utilizator

Alte discuții în legătură

Termenul de emitere a deciziei de concediere disciplinara toushou toushou [b]Articolul 268, aliniatul 1, [/b] din Codul Muncii spune: - Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara prealabila ContSters82010 ContSters82010 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Un angajat a sustras bunuri din magazinul unde lucra. Si-a recunoscut fapta dar prejudiciul este de 14.000 lei si a promis ... (vezi toată discuția)
Referat sanctiune disciplinara bogdan30ro bogdan30ro Va rog, ajutati-ma cu un sfat. Am un sef care a fost jignit de un salariat. Seful a venit la mine si mi-a zis ca, pentru al sanctiona, trebuie sa-i fac un ... (vezi toată discuția)