avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este furt???????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este furt???????

Buna ziua
Am o intrebare; este considerat furt daca iei dintr-un magazin un anume produs ,iti instiintezi colega despre acest fapt si ulterior il achiti integral?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Beauty , utilizator 09:30, 8 August 2009
Este cel mai bun raspuns primit.Si laudabila trimiterea la DEX insa litera legii suna putin mai altfel.................oricum interesanta abordare!!
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri
Va voi instiinta de indata ce voi primi raspunsul la cercetarea disciplinara!
art. 208 alin. 1 C. pen. "luarea unui bun mobil din posesia sau detentia altuia, fara consimtamantul acestuia, in scopul de a si-l insusi pe nedrept..."

unde este scopul acesta din moment ce ati anuntat persoanele direct responsabile gestiunea produselor din magazin?

da, daca ati fi anuntat o vecina de acest fapt, chiar si platind ulterior produsul se putea considera intentie de furt deoarece gestul a fost ascuns fata de superiorul direct (responsabil cu marfa)

Eu zic sa va linistiti, ei doresc doar ca sa va indemne sa va dati demisia din motive doar de ei stiute.
Succes
Mii de multumiri....cred ca incep sa inteleg legea!
Se poate sa ma constranga (emotional) sa cred ca as fi pasibila de acuzare de furt!
Inca o data multumiri!!!
1. In mesajul initial ati spus ca ati anuntat o colega de servici, apoi dupa postarea mai multor raspunsuri ati facut precizarea ca ati anuntat conducerea societatii ... care este adevarul?

2. Se poate demonstra ca ati savarsit infractiunea de furt , chiar daca prejudiciul a fost recuperat ulterior ... De asemenea, este foarte greu de demonstrat ca ati furat atata timp cat nu mai recunoasteti acest lucru
Este aceeasi situatie dar probabil ca nu m-am facut inteleasa:am anuntat colega cu care eram in schimb.
In cercetarea disciplinara(pe parcursul ei) am recunoscut ca am facut acest lucru,ca am achitat ulterior valoarea produsului cu sefa mea de fata iar aceasta a recunoscut in cercetare in fata juristului ca asa s-au petrecut faptele.
Undeva probabil nu m-am facut inteleasa.............scuze daca am fost incoerenta!

Alte discuții în legătură

Termenul de emitere a deciziei de concediere disciplinara toushou toushou [b]Articolul 268, aliniatul 1, [/b] din Codul Muncii spune: - Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara prealabila ContSters82010 ContSters82010 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Un angajat a sustras bunuri din magazinul unde lucra. Si-a recunoscut fapta dar prejudiciul este de 14.000 lei si a promis ... (vezi toată discuția)
Referat sanctiune disciplinara bogdan30ro bogdan30ro Va rog, ajutati-ma cu un sfat. Am un sef care a fost jignit de un salariat. Seful a venit la mine si mi-a zis ca, pentru al sanctiona, trebuie sa-i fac un ... (vezi toată discuția)