avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar si uzufructuar - se poate ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar si uzufructuar - se poate ?

va rog sa imi spuneti , daca se poate varianta :
-bunul este bun propiu al sotiei
-sa ramina ea cu propriatatea nuda
-sa fie uzufructari ambii soti
Daca se poate , ce trebuie cerut la notar .
Daca nu se poate , ce ar trebui notificat in contractul de uzufruct , pentru ca in situatia ca sotul devine uzufructar , art.705=actiune confesorie de uzufruct , sa se dezactiveze pentru sotie ; adica sa stea linistita ca sa nu pot cere vreodata ceva impotriva ei .
Cel mai recent răspuns: popo_acas , utilizator 14:42, 23 Aprilie 2016
Cum sa cereti dvs asta? Deocamdata nu sunteti proprietar pe nimic. Eu v as constitui abitatie viagera pe partament sau uzufruct pe cota parte de 1/2 din el.
Ziceți ca bunul e propriu al sotiei. Acum e unic proprietar sau acum cumpărați un bun?
Dacă e bunul el propriu, de ce v-ar da drept de uzufruct?
gi-jane2 a scris:

Dacă e bunul el propriu, de ce v-ar da drept de uzufruct?

In frauda creditorilor personali ai sotiei, un exemplu.
In acest caz, actul ar fi nul pentru cauza ilicita.
Trebuie inteles intai ce urmariti. Oricum ar fi, un astfel de act nu se face alegnand pe un forum, ar trebui sa mergeti la un notar ori avocat sa explicati ce doriti, ambii nu unul si sa va redacteze un contract pe nevoile dv.
Ar fi nul daca ar avea cine sa invoce nulitatea, da, ar fi, dar altfel ...ar fi bun.

Nu poate exprima aici ce urmareste, iar daca merge la notar si ii spune asa ceva il da afara, iar avocatul costa 200 lei/ora, si iata cum singura solutie la-ndemana ramane avocatnet.

Nu-i exclusa nici varianta ca noi sa aberam, iar userul sa aibe alte motive, licite si morale, insa cel putin teoretic este o ipoteza posibila.

Alte discuții în legătură

Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)
Mosteniri. ce inseamna dreptul de uzufruct viager? lacryg lacryg Mama mi-a facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager pe o locuinta mai are ea sau frații mei vreun drept asupra locuintei?? Se ... (vezi toată discuția)
As vrea sa adresez niste intrebari Alyn007 Alyn007 1.Ce inseamna - nuda proprietate 2.Ce inseamna - uzufructu viager Tatal meu primeste - (nuda proprietate) Bunica primeste - (uzufructu viager) Poate ... (vezi toată discuția)