va rog sa imi spuneti , daca se poate varianta :
-bunul este bun propiu al sotiei
-sa ramina ea cu propriatatea nuda
-sa fie uzufructari ambii soti
Daca se poate , ce trebuie cerut la notar .
Daca nu se poate , ce ar trebui notificat in contractul de uzufruct , pentru ca in situatia ca sotul devine uzufructar , art.705=actiune confesorie de uzufruct , sa se dezactiveze pentru sotie ; adica sa stea linistita ca sa nu pot cere vreodata ceva impotriva ei .
Eu cred ca domnul vrea sa fie proprietar pe apartament. Daca uzufructul/abitatia viagera nu l multumeste, inseamna ca vrea mai mult.
Întrebarea care se pune este sotia dansului care este proprietar ce doreste?! Ca dansul am vazut cam ce doreste!
Totul este pentru cazul succesiunii ;
Pentru Abitatie, datorita art.754 , care este foarte evaziv , oricind se pot face presini si sa ii duca cu gindul ce ceilalti ca ar putea cistiga ceva .
ok; sa zicem ca devin uzufructar ; ajung la succesiune ; si mai departe cum perfectez contractul cu distribuitorii de utiliati , care cer documente de proprietar ?
Am mai fost in situatia ca eram 50% proprietar si pina nu am adus procura pentru ceilalti 50% nu au vrut sa faca contractele .
O sa imi spuneti ca am drepturi ... Da , dar cererea de drepturi fortuita , se face dificil si dureaza .
Uzufruct
plopilor
uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)