avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar si uzufructuar - se poate ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar si uzufructuar - se poate ?

va rog sa imi spuneti , daca se poate varianta :
-bunul este bun propiu al sotiei
-sa ramina ea cu propriatatea nuda
-sa fie uzufructari ambii soti
Daca se poate , ce trebuie cerut la notar .
Daca nu se poate , ce ar trebui notificat in contractul de uzufruct , pentru ca in situatia ca sotul devine uzufructar , art.705=actiune confesorie de uzufruct , sa se dezactiveze pentru sotie ; adica sa stea linistita ca sa nu pot cere vreodata ceva impotriva ei .
Cel mai recent răspuns: popo_acas , utilizator 14:42, 23 Aprilie 2016
Eu cred ca domnul vrea sa fie proprietar pe apartament. Daca uzufructul/abitatia viagera nu l multumeste, inseamna ca vrea mai mult.
Întrebarea care se pune este sotia dansului care este proprietar ce doreste?! Ca dansul am vazut cam ce doreste!
Totul este pentru cazul succesiunii ;
Pentru Abitatie, datorita art.754 , care este foarte evaziv , oricind se pot face presini si sa ii duca cu gindul ce ceilalti ca ar putea cistiga ceva .

ok; sa zicem ca devin uzufructar ; ajung la succesiune ; si mai departe cum perfectez contractul cu distribuitorii de utiliati , care cer documente de proprietar ?
Am mai fost in situatia ca eram 50% proprietar si pina nu am adus procura pentru ceilalti 50% nu au vrut sa faca contractele .
O sa imi spuneti ca am drepturi ... Da , dar cererea de drepturi fortuita , se face dificil si dureaza .
de fapt (din cunostintele mele) uzufructuarul are dreptul de incheia contracte de utilitati in baza documentului prin care dovedeste ca e uzufructuar.
Poate s-a schimbat ceva de curind .
Am vazut o macheta de la electrica in pentru incheiere contract se cere o notificare de la proprietar.
Pun aici intrebarea , ca sa mai deschid alt subiect .

Documentul prin care se notifica uzufructul , singular , fara a se translata proprietatea , se interpreteaza ca fiind o donatie ?

Alte discuții în legătură

Uzufruct plopilor plopilor uzufructarul , se poate casatori ,poate sa refuze propietarului sa locuiasca in acelasi imobil sau poate lasa in folosinta unui posibil ... (vezi toată discuția)
Mosteniri. ce inseamna dreptul de uzufruct viager? lacryg lacryg Mama mi-a facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager pe o locuinta mai are ea sau frații mei vreun drept asupra locuintei?? Se ... (vezi toată discuția)
As vrea sa adresez niste intrebari Alyn007 Alyn007 1.Ce inseamna - nuda proprietate 2.Ce inseamna - uzufructu viager Tatal meu primeste - (nuda proprietate) Bunica primeste - (uzufructu viager) Poate ... (vezi toată discuția)