avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere din concediu crestere copil

Buna ziua
Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care o angajata nu isi depune cererea de reintoarcere la munca dupa terminarea concediului de crestere copil .
Cu cate zile ar trebui depusa cererea in cazul reintoarcerii?
Angajatorul este obligat sa ia legatura cu angajata sa discute reintoarcerea ?
Va rog sa ma ajutati cu raspusuri .
O zi buna va doresc !!!
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: anastancu , utilizator 09:44, 1 Noiembrie 2010
Contractul nu mai este suspendat incepand cu data implinirii copilului a varstei de 2 ani ... Normal in decizia de suspendare trebuia sa se treaca perioada de suspendare a c.i.m. ,.... este posibil sa nu fi trecuta , ceea ce face ca societatea sa verifice pe baza copiei certificatului de nastere data cand minorul implineste 2 ani .

Ar exista o solutie .... o convocare la sediul societatii in vederea lamuririi raportului juridic de munca si atunci i se poate pune in vedere salariatei respective sa-si precizeze punctul de vedere cu privire la acest raport ... continuare sau incetare.
De ce doar angajatorii au obligatii ?Si asa codul muncii ofera mai multe drepturi salariatilor decat obligatii.Daca nu este interesata sa-si reia postul este posibil sa fie plecata la munca in alte tari si aveti dreptul sa-i desfintati postul.
soficu cristina, era doar o parere a unui user :) .... La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Daca refuza acest drept atunci singura posibilitate este desfacerea sa incetarea c.i.m. respectand prevederile legale in materie.
soficu cristina a scris:

De ce doar angajatorii au obligatii ?Si asa codul muncii ofera mai multe drepturi salariatilor decat obligatii.Daca nu este interesata sa-si reia postul este posibil sa fie plecata la munca in alte tari si aveti dreptul sa-i desfintati postul.

Ei sa nu ne plangem totusi........ ca si angajatorii au drepturi. Nu le mai place de fata uneia, imediat ii desfiinteaza postul, salariu compensatoriu ii mai ori nu. Daca salariatul nu spune nimik, ramane asa.;)
Ba program de 4 ore in loc de 8 si restul la negru....etc.
parerea mea este ca, la bunul simt, salariata ar trebui sa faca o cerere de reintegrare macar cu o saptamana imainte.
de ce? ptr ca, cf codului muncii, pe perioada cat ea a stat acasa sa creasca minunatul vlastar eu angajator am dreptul sa angajez o alta persoana cu CIM determinat.
si mi se pare de bun simt sa te gindesti si la asta.
cu atit mai mult cu cit au fost cazuri (spun din practica) in care salariata s-a gandit sa vina mai devreme la serviciu. iar pe postul ei, evident, era angajat altcineva care, evident, a trebuit dat afara.

ca sa nu mai spun ca timp de 6 luni nu prea pot sa ma spun nimic despre modul ei de (re)acomodare la problematica serviciului.

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediu crestere copil de pana la 2 ani ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspuns la o \\"dilema\\": Incepand cu data de 01.04.2013 am fost in concediu de maternitate, pana la data de ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la locul de munca dupa concediu de crestere copil valyadrian valyadrian In aprilie 2010 ar trebui sa reincep munca dupa concediul de crestere copil, insa patronul firmei la care am lucrat imi spune ca nu mai are nevoie de oamei ca ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatorului in momentul intoarcerii din concediul pentru cresterea copilului mbclk11@yahoo.com mbclk11@yahoo.com ma puteti ajuta,va rog, cu un raspuns: care sunt obligatiile angajatorului fata de angajatul caruia i s-a terminat concediul pentru cresterea copiluli? (vezi toată discuția)