avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcere din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcere din concediu crestere copil

Buna ziua
Vreau sa intreb cum se procedeaza in cazul in care o angajata nu isi depune cererea de reintoarcere la munca dupa terminarea concediului de crestere copil .
Cu cate zile ar trebui depusa cererea in cazul reintoarcerii?
Angajatorul este obligat sa ia legatura cu angajata sa discute reintoarcerea ?
Va rog sa ma ajutati cu raspusuri .
O zi buna va doresc !!!
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: anastancu , utilizator 09:44, 1 Noiembrie 2010
pdulau a scris:

Ce inseamna "reorganizare judiciara"? Conform cu OUG 96/2003 art. 21 alineatul 1 punctul b si alineatele 2 si 3 intreprnderea nu ma poate trimite in somaj pe o perioada de 6 luni de la reintoarcerea la munca decat dupa o perioada de 6 luni doar ca urmare a "reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii". Eu am mai specificat intr-un post anterior ca firma la care lucrez nu se afla in insolventa si nici in faliment. In acest caz, in ce masura sunt protejata de lege pe urmatoarele 6 luni?

De unde ati dedus dvs acest termen ? ... el este aplicabil numai in situatia concediului de risc maternal si nicidecum altor situatii prevazute de OUG.
De asemenea, un termen de 6 luni este preavazut de CCMN si anume : pe o perioada de minimum 6 luni de la reluarea activitatii, considerata perioada de readaptare, salariatii care au beneficiat de concediu de maternitate si/sau de concediu legal platit pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani nu vor putea fi concediati pentru motivul de necorespundere profesionala prevazut de Codul muncii.
Buna ziua!
Am si eu doua intrebari care se leaga de acest topic.

1. Am vazut mentionandu-se ca daca angajata isi reia activitatea cu prima zi dupa ce copilul face 2 ani (pp ca nu exista situatii apare si atat angajatorul cat si angajata nu au nimic de obiectat) se trece direct in "campul muncii" fara alte discutii sau hartii.
Este corect?

2. In cazul in care de comun acord inceperea activitatii se face mai devreme, care este procesul, ce documente trebuie facute si cine trebuie instiintat?
Ex: Salariata are CIC pana pe 8 decembrie inclusiv, dar am stabilit de comun acord sa inceapa cu data de 1 decembrie.

Multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra!
Angajata face o cerere de revenire din CCC, iar angajatorul va emite o decizie de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare a activitatii.
Decizia o va depune la ITM in termen de 5 zile de la data emiterii acesteia.
Buna ziua!
Multumesc pentru raspuns.
Pentru diferenta de zile intre data stabilita de comun acord si ziua cand face copilul doi ani:
- se aplica programul de 6 ore? (daca mama renunta ca CCC beneficiaza de o reducere de program )
- statul nu ar mai trebui sa ii dea indemnizatie pe aceasta perioada, prin instiintarea ITM de catre companie se regleaza si mai departe?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediu crestere copil de pana la 2 ani ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspuns la o \\"dilema\\": Incepand cu data de 01.04.2013 am fost in concediu de maternitate, pana la data de ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la locul de munca dupa concediu de crestere copil valyadrian valyadrian In aprilie 2010 ar trebui sa reincep munca dupa concediul de crestere copil, insa patronul firmei la care am lucrat imi spune ca nu mai are nevoie de oamei ca ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatorului in momentul intoarcerii din concediul pentru cresterea copilului mbclk11@yahoo.com mbclk11@yahoo.com ma puteti ajuta,va rog, cu un raspuns: care sunt obligatiile angajatorului fata de angajatul caruia i s-a terminat concediul pentru cresterea copiluli? (vezi toată discuția)