avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta intretinere, penalitati- mod de calcul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta intretinere, penalitati- mod de calcul

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.
Din motive personale din noiembrie 2013 am avut probleme cu plata intretinerii si am ramas restanta, am facut plati la intretinere dar nu in mod constant- atunci cand am avut posibilitatea sa achit am achitat diverse sume. Am tot rugat-o pe administratora noastra sa-mi spuna cat mai am de platit la intretinere si cat am la penalitati si nu vrea sa-mi spuna , nici cum face calculul acestor penalitati , nici ce am am reusit sa achit , nimic - nu reusesc sa gasesc bunavointa si comunicare cu dansa si nici cu presedintele de bloc/asociatie. de exemplu am de plata la intretinere 139 lei si penalitati de 490 lei ( ex pe o luna).
Am fost in seara asta si am rugat-o iar sa-mi comunice ce am achitat si ce mai am de plata si mi-a zis ca ce eu nu stiu sa socotesc?????????? am rugat-o sa-mi spuna cum socoteste penalitatile si nu mi-a mai adresat niciun cuvant!
As dori daca puteti sa-mi spuneti direct legea si articolul in care dansa are obligatia sa-mi raspunda la intrebari sa pot concepe o cerere catre Asociatie/Presedinte in care sa solicit acest lucru
- Pot sa rog in respectiva cerere sa mi se opreasca penalitatile deoarece sunt din ce in ce mai mari si nu o sa reusesc in veci sa le achit?
- Daca resuesc sa achit toata intretinerea pot solicita Administratiei sau Comitetului sa-mi faca o reducere a acestor penalitati?
-Este corect ca pe chitantier sa-mi scrie doar restante fara sa precizeze luna/anul din care sunt aceste restante( cand le socoteste sa le scada)??- era mai simplu daca zicea de ex restanta anul 2014 lunile febr- aprilie .
Ma poate ajuta cineva cu un sfat si articolele din lege care ma pot ajuta sa rezolv aceasta problema ca nu-mi place sa ma vad cu asa datorii mari.
Multumesc anticipat
Multumesc frumos , dar nu sunt din Bucuresti!! dar e bine de stiut ptr cei care citesc, poate ii ajuta pe ei
numai bune
:offtopic:
I-am raspuns lui @ragaliemaria
Buna ziua ,
revin , dupa lungi asteptari , am primit de la dna administrator o situatie a debitelor si cheltuielilor avute, dar....din pacate nu ma lamureste cu nimic din ce am rugat-o ( mentionez ca mi-a fost trimisa prin Posta), este pur si simplu un tabel cu luna , anul , intretinerea, penalitatea , suma achitata si totalul dar este facut tot cu luna sept din anul 2012 de cand am inceput sa am probleme si sa intarzii cu plata intretinerii , nu-mi spune nici cum se calculeaza penalitatea , nici cum a repartizat sumele achitate de mine la penalitati si intretinere, nu-mi spune nimic care sa ma lamureasca cat mai am.
in incheiere mi se aduce la cunostinta ca m-a lasat fara penalitati anul trecut in lunile august-decembrie ca sa ma achit de toata suma restanta, dar asa cum am mai scris daca trecea penalitati la lunile respective atunci suma penalitatilor depasea considerabil suma intretinerii.
Prin urmare azi am scris o noua cerere si o sa merg sa o depun la Posta in care le resolicit a mi se raspunde la intrebarile despre modul de calcul al penalitatilor , daca se pun penalitati la penalitati, sa-mi spuna cat mai am sigur de plata ( dupa calculele mele cu chitantele langa mine am achitat de mult anii 2012-2013-2014 cat si o parte din 2015 -intretinere si penalitati scazute in mod egal).
Credeti ca ar mai trebui sa spun /scriu si altceva?

multumesc mult de tot @elga50
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
marinaalexandrescu, utilizator
De ce va faceti probleme eu ca administrator de mult va puneam sechestru asigurator si va actionam in instanta si atunci vedeati dumneavoastra toate calculele dar ce sa faci daca administratori si presedinti sunt prosti si cred nevoile tuturor iacata acum ei sunt vinovati eu cred ca atunci cand nu ai posibilitati de plata mai mult de 12 luni pleci frumos intr-un spatiu si intr-o zona unde iti permiti sa platesti la asa sume si la atatia ani de neplata de ce sa nu fi o victima acum,acum doresti scazaminte pe cand alti proprietari au facut tot posibilul sa achite oricum va imbatati cu apa rece scazaminte se pot face doar cu acordul asociatiei de proprietari si nu o sa-l obtineti, eventual o sa obtineti sigur solicitarea proprietarilor sa fiti actionat in instanta unde se va impune un expert contabil si atunci veti plati cu exactitate si in termene fixe altfel veti fi evacuat de ce nu vindeti daca nu puteti tine pasul?, faza ca nu stiti una alta sa fim seriosi sunteti pe net si daca intrebati concret pe google aflati ce aveti de facut demult dar iarasi doriti o denigrare cine isi pune pielea in joc pentru a va escroca pe dumneavoastra?
Interventie moderator

@contab33
Cand aveti dreptate, aveti dreptate, dar in acest caz in mesajul de mai sus eu nu vad un raspuns la intrebarea utilizatoarei, ci o mustruluiala sora cu moartea. Credeti ca de asta ar avea nevoie?
Ce va da dreptul dv. sa judecati oamenii fara sa le cunoasteti situatia?

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere calinraoul calinraoul Sunt in situatia de restantier la intretinere si s-au acumulat niste penalitati.Intre timp, punand mana pe niste sume de bani am incercat sa platesc din ... (vezi toată discuția)
Prioritate incasari intr-o asociatie de proprietari marianionescu1 marianionescu1 Intr-o asoc. de proprietari, se incaseaza mai intai penalizarile (s-a hotarat in adunarea gen sa se penalizeze doar cotele de intretinere), apoi cotele de ... (vezi toată discuția)
Restanta la asociatie Annis Annis Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor ... (vezi toată discuția)