avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta intretinere, penalitati- mod de calcul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta intretinere, penalitati- mod de calcul

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.
Din motive personale din noiembrie 2013 am avut probleme cu plata intretinerii si am ramas restanta, am facut plati la intretinere dar nu in mod constant- atunci cand am avut posibilitatea sa achit am achitat diverse sume. Am tot rugat-o pe administratora noastra sa-mi spuna cat mai am de platit la intretinere si cat am la penalitati si nu vrea sa-mi spuna , nici cum face calculul acestor penalitati , nici ce am am reusit sa achit , nimic - nu reusesc sa gasesc bunavointa si comunicare cu dansa si nici cu presedintele de bloc/asociatie. de exemplu am de plata la intretinere 139 lei si penalitati de 490 lei ( ex pe o luna).
Am fost in seara asta si am rugat-o iar sa-mi comunice ce am achitat si ce mai am de plata si mi-a zis ca ce eu nu stiu sa socotesc?????????? am rugat-o sa-mi spuna cum socoteste penalitatile si nu mi-a mai adresat niciun cuvant!
As dori daca puteti sa-mi spuneti direct legea si articolul in care dansa are obligatia sa-mi raspunda la intrebari sa pot concepe o cerere catre Asociatie/Presedinte in care sa solicit acest lucru
- Pot sa rog in respectiva cerere sa mi se opreasca penalitatile deoarece sunt din ce in ce mai mari si nu o sa reusesc in veci sa le achit?
- Daca resuesc sa achit toata intretinerea pot solicita Administratiei sau Comitetului sa-mi faca o reducere a acestor penalitati?
-Este corect ca pe chitantier sa-mi scrie doar restante fara sa precizeze luna/anul din care sunt aceste restante( cand le socoteste sa le scada)??- era mai simplu daca zicea de ex restanta anul 2014 lunile febr- aprilie .
Ma poate ajuta cineva cu un sfat si articolele din lege care ma pot ajuta sa rezolv aceasta problema ca nu-mi place sa ma vad cu asa datorii mari.
Multumesc anticipat
Nu e corect sa se penalizeze penalizarile. Este ilegal.

Doamna,
In primul rand va adresati presedintelui asociatiei dvs.
Cereti sa va de-a in scris modul de calcul al penalizarilor. Daca constatati nereguli, puteti merge la Primaria localitatii - au acolo un birou care sprijina asociatiile de proprietari si pe proprietarii respectivi.
Solicitați procesul verbal din ședință un care s- au stabilit penalitățile, Poate ca ședință nu a fost statutara
Bună ziua am avut datorii la întreținere am făcut împrumut la banca am achitat mia zis administratoarea ca nu mai ai datorii la administrație.. Eu șanț o persoana fără auz mi lam pierdut în urma unui accident.. În ultimul timp observ multe nereguli și zis Dne Administratoare.. Sa supărat fte rău mia rs te pui cu mine eu am relatii poți sa mergi și la mama politiei economice nu se atinge nimeni de mine!... Apoi luni nu ma lăsat sa achit întreținerea.. Ai plătit în plus de asta asa mia rs... Apoi am vrut sa ma debransez atunci mam trezit cu o datorie de 60milioane vechi deși de fata cu toată lumea mia zis ca nu mai am datorii.. Am scris la politia economica imediat nici astăzi e aproape un an nu am primit nici un rs.. Eu tot continui sa plătesc în plus decât factura sa scap de datorie.. Administratoarea îmi rs ca nu voi scăpa finca îs penalizări și penalizările fac alte penalizări.. Nu mai am cui sai spun.. Va scriu și Dv cine controlează administratorii card se răzbuna finca ii faci atenți de neregulile din bloc??.. O zi buna cu tot respectul..
Faceți în scris o Contestație la sumele aflate pe listele de plată, în care să invocați Legea 230/2007, art. 10, care e unul dintre cele mai favorabile pentru proprietarii păgubiți. Cereți să vi se confirme legalitatea calculului de pe acele liste de plată lunare și dacă veți observa sume dubioase, mergeți direct în Justiție, pentru a se face o Expertiză Contabilă Judiciară care aproape sigur va găsi calcule ilegale ale celor care conduc Asociația. Nu-i lăsați să-și bată joc de dvs., acționați cel puțin prin intermediul Primăriei, apoi al Justiției !
Formulați cam așa contestația dvs. „Subsemnatul ... CONTEST SUMELE CALCULATE PENTRU ÎNTREȚINERE și afișate la Avizierul scării mele și vă solicit ca în termenul legal de 7 zile prevăzut de Art.12 din H.G. nr.1588/2007, A, litera d), SĂ-MI DEMONSTRAȚI (INCLUSIV CONFORM ART.10, ALIN.2 DIN LEGEA 230/2007), CORECTITUDINEA ȘI LEGALITATEA TUTUROR SUMELOR RESTANTE ȘI A PENALIZĂRILOR AFLATE PE LISTELE DE ÎNTREȚINERE LUNARE ALE APART. x DIN BLOCUL ..., SCARA 1 (vreau să-mi probați legalitatea calculului retroactiv de pe lista de plată pentru luna ..., dar și pentru lunile anterioare, începând din 20.. până azi, dvs. fiind obligați să dovediți calculul legal și corect al sumelor cerute pe aceste liste de plată) ...”
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
flory_mr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere calinraoul calinraoul Sunt in situatia de restantier la intretinere si s-au acumulat niste penalitati.Intre timp, punand mana pe niste sume de bani am incercat sa platesc din ... (vezi toată discuția)
Prioritate incasari intr-o asociatie de proprietari marianionescu1 marianionescu1 Intr-o asoc. de proprietari, se incaseaza mai intai penalizarile (s-a hotarat in adunarea gen sa se penalizeze doar cotele de intretinere), apoi cotele de ... (vezi toată discuția)
Restanta la asociatie Annis Annis Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor ... (vezi toată discuția)