avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta intretinere, penalitati- mod de calcul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta intretinere, penalitati- mod de calcul

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema.
Din motive personale din noiembrie 2013 am avut probleme cu plata intretinerii si am ramas restanta, am facut plati la intretinere dar nu in mod constant- atunci cand am avut posibilitatea sa achit am achitat diverse sume. Am tot rugat-o pe administratora noastra sa-mi spuna cat mai am de platit la intretinere si cat am la penalitati si nu vrea sa-mi spuna , nici cum face calculul acestor penalitati , nici ce am am reusit sa achit , nimic - nu reusesc sa gasesc bunavointa si comunicare cu dansa si nici cu presedintele de bloc/asociatie. de exemplu am de plata la intretinere 139 lei si penalitati de 490 lei ( ex pe o luna).
Am fost in seara asta si am rugat-o iar sa-mi comunice ce am achitat si ce mai am de plata si mi-a zis ca ce eu nu stiu sa socotesc?????????? am rugat-o sa-mi spuna cum socoteste penalitatile si nu mi-a mai adresat niciun cuvant!
As dori daca puteti sa-mi spuneti direct legea si articolul in care dansa are obligatia sa-mi raspunda la intrebari sa pot concepe o cerere catre Asociatie/Presedinte in care sa solicit acest lucru
- Pot sa rog in respectiva cerere sa mi se opreasca penalitatile deoarece sunt din ce in ce mai mari si nu o sa reusesc in veci sa le achit?
- Daca resuesc sa achit toata intretinerea pot solicita Administratiei sau Comitetului sa-mi faca o reducere a acestor penalitati?
-Este corect ca pe chitantier sa-mi scrie doar restante fara sa precizeze luna/anul din care sunt aceste restante( cand le socoteste sa le scada)??- era mai simplu daca zicea de ex restanta anul 2014 lunile febr- aprilie .
Ma poate ajuta cineva cu un sfat si articolele din lege care ma pot ajuta sa rezolv aceasta problema ca nu-mi place sa ma vad cu asa datorii mari.
Multumesc anticipat
Stimate si distins domn/doamna contab 33

cine va da dreptul sa ma judecati pe mine si pe altii fara sa stiti despre ce e vorba?
eu am pus doar o intrebare , am primit sfaturi bune de la oameni buni care nu-l judeca pe cel de langa el dupa cum bate vantul! nu denigrez pe nimeni si nici n-am nevoie de pomana de la nimeni si nici nu am venit la usa dvoastra sa va cer ceva!
dati sfaturi daca sunteti in cunostinta de cauza , daca doar vreti sa va improscati veninul si frustrarile pe altii vedeti-va de ale dvoastra!

cu respect ptr oameni de omenie, numai bune va doresc si zile senine si frumoase
Buna ziua,
O scurta intrebare la care apreciez un raspuns cat mai rapid.
Am de platit o seie de penalitati acumulate in ultimii 2 ani, in ce masura pot fi reduse sau chiar scutit de acestea si in baza carei legi/ ordonante?
Adminstratorul spune ca ar fi de acord dar ca nu exista in momentul de fata o baza legala sa poata face o reducere a acestora. Este adevarat?
Multumiri!
Da, este adevarat ce v-a spus administratorul.

Dar ati putea beneficia de o asemenea reducere doar daca, in urma unei cereri scrise si inregistrate la administratie si adresate comitetului executiv / presedintelui asociatiei, solicitati aceasta reducere, aducand si argumente (ca platiti intreaga suma insemnand cotele de intretinere restante pana la zi, sau / si ca aveti o situatie materiala precara, sau / si ca va angajati sa platiti si penalizarile reduse in 2-3-4 rate).

Totusi, in pofida acestor angajamente nu va garantez ca o sa vi se si reduca aceste penalizari. Comitetul si presedintele probabil va cunosc si ar putea aprecia situatia dv. ca fiind serioasa sau nu si, in consecinta, ar putea sau nu sa va acorde aceasta reducere.

Multi presedinti se feresc sa faca aceste reduceri, ele insemnand un precedent, daca motivele nu sunt foarte serioase si grave, astfel incat sa evite o avalansa de cereri ulterioare si de la alti restantieri.
Buna ziua,

Am platit intregul sold, dar au mai ramas penalitatie, iar pe perioada in care au fost acumulate datoriile am avut o situatie materiala precara.

Exista vreo norma legala care sa interzica Comitetului Executiv sa ma scuteasca de penalitati?
In cazul in care au fost inregistrate in contabilitate, nu se mai poate face scutirea?

Va multumesc!
Nu exista asa ceva. Toata lumea are probleme, chiar si cei mai bogati oameni.

Va intreb:
- la energie electrica, aveti debite?
- la CATV, aveti debite?
- la paine, aveti debite?
- la transport, aveti debite?

Asadar dvs. consumati utilitati, hrana, servicii, dar le achitati pe acelea pe care daca nu le-ati achita, v-ar intrerupe furnizarea. Nici in autobuz nu va puteti urca daca nu luati bilet si sunt sigur ca il luati... Asta este.
Totusi, asa cum s-a mai spus si cu alte ocazii, mergeti la as. prop. discutati si esalonati cumva platile pe care le mai aveti de facut, dati dovata de seriozitate, achitati-va debitele curente in asa fel incat sa nu vi se mai calculeze penalitati, faceti munca in folosul as. prop. si poate acei oameni (vecinii dvs. au sa va inteleaga.

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere calinraoul calinraoul Sunt in situatia de restantier la intretinere si s-au acumulat niste penalitati.Intre timp, punand mana pe niste sume de bani am incercat sa platesc din ... (vezi toată discuția)
Prioritate incasari intr-o asociatie de proprietari marianionescu1 marianionescu1 Intr-o asoc. de proprietari, se incaseaza mai intai penalizarile (s-a hotarat in adunarea gen sa se penalizeze doar cotele de intretinere), apoi cotele de ... (vezi toată discuția)
Restanta la asociatie Annis Annis Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor ... (vezi toată discuția)