avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de inapoiat la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de inapoiat la somaj

Buna,

Am primit o prima de angajare pentru ca m-am angajat in noiembrie. In februarie mi-am gasit un alt loc de munca, iar acum de la noul loc de munca am primit notificare de incetare a contractului individual de munca. In acest caz, daca nu imi gasesc intr-o luna loc de munca, trebuie sa returnez prima de 500 de lei?

Stiam ca in cazul concedierii nu se returneaza prima, dar avand in vedere ca aici nici nu am implinit 3 luni de zile, am primit aceasta notificare privind incetarea contractului de munca...
Cel mai recent răspuns: diana45 , utilizator 13:20, 3 Iunie 2016
Sesizarea o faceti tot la anofm@anofm.ro
Indieferent de domiciul dvs, sesizare online o puteti face la ANOFM.
Va multumesc mult pentru raspunsuri! As mai avea o intrebare. In cazul meu, ajofm trebuie sa imi tina evidenta un an de zile avand in vedere prima luata, de asemenea mi s-a spus ca daca lucrez un an, la sfarsitul anului voi primi restul de ajutor de somaj.

In cazul de fata, hotararea de incetare a contractului este luata de catre angajator. Intrebarea mea este daca reusesc sa ma anagajez intr-o luna si realizez anul complet, voi mai primi acel rest de ajutor de somaj sau avand in vedere ca am fost concediata nu il voi mai primi?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere art 31(3) Semyaza Semyaza Buna , Prietena mea este in urmatoarea situatie : A fost concediata prin o notificarea conform art 31 alin 3 , dupa o modificare de functie , in perioada de ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada de proba ruxandram ruxandram Buna ziua, Dupa finele perioadei de proba, daca angajatul sau angajatorul doreste sa sisteze colaborarea si angajatul este somer pana la un nou loc de munca, ... (vezi toată discuția)
Imputare prima de instalare kaliope26 kaliope26 Buna ziua. In perioada de somaj mi-am gasit un loc de munca la mai mult de 50km de domiciliul meu. Cei de la somaj m-au informat ca pot beneficia de prima ... (vezi toată discuția)