avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate ataca un contract de vanzare-cumparare care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate ataca un contract de vanzare-cumparare care s-a incheiat inainte sa apara titlul de propietate?

Buna ziua, in anul 1997 bunica mea a vandut un teren aflat pe langa bucuresti dar ea nu avea titulu de propietate, avea decat chitanta de punere in posesie , dar contractul de vanzare cumparare a fost incheiat, titlu a fost eliberat in 2002 dar pe el aflandu-se si suprafata vanduta in 1997 . Din cate am inteles contractul de vanzare cumparare ar putea fi atacat in instanta deoarece nu prea ar fi legal intrucat nu exista titulu de propietate la data incheieri contractului de vanzare cumparare si trebuia facut un ante contract pana cand se elibera titlul . Bineinteles la Primaria Stefanesti de jos am primit un raspuns negativ la intrebarile mele. As dori sa stiu daca se poate cere in instanta anularea contractului de vanzare cumparare din anul 1997 ?
Multumesc.
Puteti incerca anularea acestui act dar conform conversiunii actelor juridice, desi posibil nul ca si act de vanzare-cumparare, poate avea valabilitatea unei promisiuni de vanzare-cumparare care ulterior, probabil tot in instanta sa fie transformata in titlu valabil...
De mentionat ca desi nu exista Titlu emis, exista emisa o adeverinta care la data incheierii actului facea dovada dreptului de proprietate pana la emiterea titlului.
Apoi nu cunoastem toate clauzele contractuale din continutul actului de vanzare-cumparare a carui anulare o doriti astfel ca este indicat sa va prezentati cu acest inscris la un avocat care sa va indrume in mod concret:)
daca s-a incheiat actul la notar pe baza adeverintei care se elibera pana la emiterea titlului, fifi sigur ca notarul cerea de la primarie un proces-verbal de punere in posesie pentru suprafata instrainata. asa ca nu prea vad cum ar putea fi anulat in instanat contractul de vanzare:-/
exista atasat un proces verbal de punere in posesie si adeverinta ambele eliberate de primarie . Deci sa inteleg ca ambele ar tine loc de titul si numai trebuia facut antecontract iar acest contract de vanzare cumparare este legitim si nu poate fi atacat .
cam asa....
Multumesc pentru raspunsul acordatidarece am contactat un avocat si duap ce a studiat actele parerea dansului a fost ca se poate ataca in instanta si cere anularea lui in instanta

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate bojucris bojucris Parinti mei au cumparat de la bunica mea o bucata de pamant pe care am construit o casa, pamantula era parte integranta din gradina bunicii. in 1997 a murit ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea ... Spicul Spicul Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea dar nu s-a facut inca partaj ? cea care vinde a dobandit terenul impreuna cu sotul care a ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate suprapus peste act de vanzare cumparare aliss73 aliss73 In anul 1992 bunicii vand o bucata de pamant din curte(300 metri)unei nepoate prin act de vanzare cumparare,pamantul respectiv ramanand in indiviziune.Vanzarea ... (vezi toată discuția)