Buna ziua numele meu este Cremene Marian,am si eu o intrebare legata de actualul contract de munca.Pe contractul meu de munca scrie durata timpului de lucru de 8 ore.....numai ca imi mai apare in contract o lege 31/1991 care e ceva legat tot de timpu de lucru,am intrebat patronu despre aceasta problema si mi-a raspuns ca legea ii permite sa imi incheie un contract de munca de 8 ore dar sa fiu pontat cu 4 ore.Acum intrebarea mea ar fi:Daca e legal sa am contract de 8 ore si sa fiu pontat cu 4 ore?Si daca imi afecteaza aceasta situatie vechimea in munca?
la punctul G al contractului scrie conditii de munca,citez:"1)Activitatea se desfasoara in conditii grele,vatamatoare sau periculoase potrivit legii 31/1991;2)Activitatea prestata se desfasoara in conditiinormale/deosebite/speciale de munca potrivit legiinr 263/2010privind sistemul unitar de pensii publice ,cu modificarile si completarile ulterioare".Iar apoi durata munci norma intreaga de 8 ore/zi ..40 ore/saptamina
deci sa inteleg ca in cazul in care de si contractul este de 8 ore iar angajatorul trasmite date potrivit carora reiese ca lucrez 4 ore imi este afectata si vechimea in munca
Nu stiu finca nu spune si nu arata nici pontajul
Ideea e in cam asain 10 ore lucrate efectiv 8 sunt pe contractul individual de munca si in pontaj apar 4 ore (incep sa nu mai fiu sigur nici de alea 4 ore)