avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legalitatea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legalitatea contractului de munca

Buna ziua numele meu este Cremene Marian,am si eu o intrebare legata de actualul contract de munca.Pe contractul meu de munca scrie durata timpului de lucru de 8 ore.....numai ca imi mai apare in contract o lege 31/1991 care e ceva legat tot de timpu de lucru,am intrebat patronu despre aceasta problema si mi-a raspuns ca legea ii permite sa imi incheie un contract de munca de 8 ore dar sa fiu pontat cu 4 ore.Acum intrebarea mea ar fi:Daca e legal sa am contract de 8 ore si sa fiu pontat cu 4 ore?Si daca imi afecteaza aceasta situatie vechimea in munca?
Nu exista munca la negru , avand in vedere ca s-a semnat un c.i.m.

Aspectele de natura fiscala tin de ANAF.
Speta in sine prezentata reprezinta o activitate economica desfasurata partial în afara cadrului legal ,asa dupa cum am aratat, incat intra sub incidenta activitatii de control ITM in ceea ce priveste relatiile de munca!

"ITMul, pe baza sesizarii angajatului poate verifica acea unitate in privinta "muncii la negru ",care in acest caz imbraca forma muncii parţial neevidentiate şi nefiscalizate realizată prin evidenta dublă şi aşa numita plata“in mana "

Munca în afara cadrului legal este prezentă şi se manifestă sub mai multe forme,generic o numim "munca la negru"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor conditii grele de munca euprotopopescu69 euprotopopescu69 Buna ziua, Doresc sa stiu ce prevede legislatia in legatura cu sporul pentru conditii grele de munca. Sunt pe cale sa accept un loc de munca ce se va ... (vezi toată discuția)
Operator call center Silentios1 Silentios1 Buna seara, Am căutat dar nu am reușit să găsesc o încadrarea corectă a postului de operator call center. O să vă dau detalii despre postul respectiv ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu suplimentare elizbeth elizbeth Pentru lucrul la temperaturi extreme ( canicula, ger) in agricultura (in sere si solarii) se pot acorda zile suplimentare la concediul de odihna? Ce lege sau ... (vezi toată discuția)