Buna ziua numele meu este Cremene Marian,am si eu o intrebare legata de actualul contract de munca.Pe contractul meu de munca scrie durata timpului de lucru de 8 ore.....numai ca imi mai apare in contract o lege 31/1991 care e ceva legat tot de timpu de lucru,am intrebat patronu despre aceasta problema si mi-a raspuns ca legea ii permite sa imi incheie un contract de munca de 8 ore dar sa fiu pontat cu 4 ore.Acum intrebarea mea ar fi:Daca e legal sa am contract de 8 ore si sa fiu pontat cu 4 ore?Si daca imi afecteaza aceasta situatie vechimea in munca?
Speta in sine prezentata reprezinta o activitate economica desfasurata partial în afara cadrului legal ,asa dupa cum am aratat, incat intra sub incidenta activitatii de control ITM in ceea ce priveste relatiile de munca!
"ITMul, pe baza sesizarii angajatului poate verifica acea unitate in privinta "muncii la negru ",care in acest caz imbraca forma muncii parţial neevidentiate şi nefiscalizate realizată prin evidenta dublă şi aşa numita plata“in mana "
Munca în afara cadrului legal este prezentă şi se manifestă sub mai multe forme,generic o numim "munca la negru"