avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legalitatea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legalitatea contractului de munca

Buna ziua numele meu este Cremene Marian,am si eu o intrebare legata de actualul contract de munca.Pe contractul meu de munca scrie durata timpului de lucru de 8 ore.....numai ca imi mai apare in contract o lege 31/1991 care e ceva legat tot de timpu de lucru,am intrebat patronu despre aceasta problema si mi-a raspuns ca legea ii permite sa imi incheie un contract de munca de 8 ore dar sa fiu pontat cu 4 ore.Acum intrebarea mea ar fi:Daca e legal sa am contract de 8 ore si sa fiu pontat cu 4 ore?Si daca imi afecteaza aceasta situatie vechimea in munca?
buna seara,imi cer scuze ca nu am putut raspunde ,am incercat de pe tel dar nu a mers.
da are dreptate doamna hrs61,bani se dau la plic fara stat de plata si nici macar numele real nu e trecut pe plic.
salariu se da pe data 15 ale luni,asa ca in prima luna am crezut ca a fost o incurcatura ceva dar cind am vazut ca asa am primit bani in cea de a doua luna am intrat la banuieli si astfel am ajuns la descutia cu patronu in care a confirmat dupa spusele lui ca imi plateste darile la stat la jumatate de program(dar dupa toata discutia cu dumneavoastra nu mai sunt sigur nici de acele 4 ore pe zi ca le achita la stat)
Munciti la "gri" cel mai probabil, asta insemnand ca doar o parte din venit este fiscalizat,nu va ramane decat sa adresati o sesizare catre ITM ! Va afecteaza la pensie ,pt ca se vireaza contributie doar pt cele 4 ore,ceea ce va insemna si o pensie mai mica
Nu intentionez sa va "cert",stiu ca ati fost nevoit sa acceptati pt ca este f greu sa gasesti un loc de munca,dar situatia de fapt nu se putea intampla daca nu exista si acordul dvs!
va multumesc mult!aveti dreptate dar am crezut ca sunt corecti la inceput restu le-am dedus pe parcurs nu sunt de cit de 2 luni in aceasta firma asa ca unele lucruri le-am aflat in ultimul timp cind am inceput sa pun intrebari la mai multi colegi ceva mai vechi,asa am aflat ca asa functioneaza firma de la inceput,apoi ca nu se acorda dreptu la concediu si cautind pe net date despre firma am gasit in declaratia online ca de la inceput pina acu functioneaza cu 3,4 sau 5 oameni in 2015 deea ce este ireal firma are aproximativ 40-50 de muncitori
in urmatoarele zile urmeaza sa merg si la ITM
Ultima modificare: Luni, 29 August 2016
CremeneMarian, utilizator
ITM-ul nu are competententa pentru nefiscalizarea salariului dvs., ci ANAF-ul.

La ITM puteti afla cu ce c.i.m. figurati in baza de date a REGES-ului.
ITMul, pe baza sesizarii angajatului poate verifica acea unitate in privinta "muncii la negru ",care in acest caz imbraca forma muncii parţial neevidentiate şi nefiscalizate realizată prin evidenta dublă şi aşa numita plata“in mana ” reprezentând plus faţă de evidenţa din documente, si dispune masuri catre angajator pt imediata intrare in legalitate -aspect ce intereseaza angajatul si desigur aplicare de amenzi contraventionale.

Alte discuții în legătură

Spor conditii grele de munca euprotopopescu69 euprotopopescu69 Buna ziua, Doresc sa stiu ce prevede legislatia in legatura cu sporul pentru conditii grele de munca. Sunt pe cale sa accept un loc de munca ce se va ... (vezi toată discuția)
Operator call center Silentios1 Silentios1 Buna seara, Am căutat dar nu am reușit să găsesc o încadrarea corectă a postului de operator call center. O să vă dau detalii despre postul respectiv ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu suplimentare elizbeth elizbeth Pentru lucrul la temperaturi extreme ( canicula, ger) in agricultura (in sere si solarii) se pot acorda zile suplimentare la concediul de odihna? Ce lege sau ... (vezi toată discuția)