avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legalitatea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legalitatea contractului de munca

Buna ziua numele meu este Cremene Marian,am si eu o intrebare legata de actualul contract de munca.Pe contractul meu de munca scrie durata timpului de lucru de 8 ore.....numai ca imi mai apare in contract o lege 31/1991 care e ceva legat tot de timpu de lucru,am intrebat patronu despre aceasta problema si mi-a raspuns ca legea ii permite sa imi incheie un contract de munca de 8 ore dar sa fiu pontat cu 4 ore.Acum intrebarea mea ar fi:Daca e legal sa am contract de 8 ore si sa fiu pontat cu 4 ore?Si daca imi afecteaza aceasta situatie vechimea in munca?
salariu pe contract este salaru mnim pe economie 1250
acu daca mi-sar plati darile catre stat la acest salariu si la cele 8 ore de pe contract nu ar fi o problema la urma urmei ,dar daca mi-se plateste din salariu minim pe economie darile catre stat la 4 ore e deja o problema
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2016
CremeneMarian, utilizator
Ati semnat un stat de plata? Ce salariu primiti lunar ? La un salariu brut de 1250lei ar trebui sa primiti in mana 925 lei In functie de asta ne putem da seama daca sunteti platit pt 8 ore legal si implicit darile la stat -contributiile
ContSters400311, utilizator
sincer pina acum nu am vazut stat de plata in 2 luni
de aici a plecat si problema
cind i-am pus problema statului de plata s-a schimbat putin la fata
CremeneMarian, utilizator
Atunci cum ati primit salariul ?
Nu vreau sa ma lansez in supozitii ,dar inclin sa cred ca "la plic" nefiscalizat decat partial eventual,de aceea am insistat pe acest aspect...

Alte discuții în legătură

Spor conditii grele de munca euprotopopescu69 euprotopopescu69 Buna ziua, Doresc sa stiu ce prevede legislatia in legatura cu sporul pentru conditii grele de munca. Sunt pe cale sa accept un loc de munca ce se va ... (vezi toată discuția)
Operator call center Silentios1 Silentios1 Buna seara, Am căutat dar nu am reușit să găsesc o încadrarea corectă a postului de operator call center. O să vă dau detalii despre postul respectiv ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu suplimentare elizbeth elizbeth Pentru lucrul la temperaturi extreme ( canicula, ger) in agricultura (in sere si solarii) se pot acorda zile suplimentare la concediul de odihna? Ce lege sau ... (vezi toată discuția)