avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datorie mare la intretinere, refuz incasare partiala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datorie mare la intretinere, refuz incasare partiala

Buna dimineata!Nu stiu cu ce sa incep,cert este ca mama si sora mea au o suta opt mil.la intretinere.Am mers sa le platesc eu noua zeci milioane si nu i a primit.Ce trebuie sa fac sau cum sa procedez.Au ajuns in aceasta situatie deoare mama nu are venit si sora mea are cateva luni de cand sa angajat,ramasa singura cu doi copii minori in intretinere plus mama la fel fara venit.Aici povestea este lunga dar nu cred ca conteaza.
Am vrut doar sa i ajut cu bani sa nu ramana pe drumuri dar administratora refuza.Unde ar trebui sa platesc .Va rog sa ma indrumati ca nu stiu cum sa procedez,multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:46, 13 Noiembrie 2016
Daca mergeti in fata instantei si spuneti ca asociatia nu a vrut sa incaseze benii de la dvs. cine va crede vorbele dvs.?

Depuneti la asociatie pentru inregistrarea in registrul obligatoriu e intrari/iesiri, o notificare in care:
1. Mentionati ca ati incercat sa platiti 90 mil din debitul existent in valoare de......RON, dar ati fost refuzata de catre.......;
2. Solicitati asociatiei ca in termen de 5 zile sa va comunice motivul legal al refuzului incasarii sau eventual contul in care sa faceti la banca depunerea de numerar (ca sa evitati plata comision/speze bancare);
3. Asigurati-va ca la depunerea inscrisului/notificarii sa primiti pe copia dvs. un nr de inregistrare din registrul de intrari-iesiri al asociatiei, numele in clar si cu semnatura de primire autentificata prin stampila asociatiei.

Daca veti obtine acest inscris inregistrat, semnat si stampilat, faceti o copie si scrieti conform cu originalul, depuneti-o la dosar si apoi culcati-va linistita si pregatita sa platiti.

Cum la instante nu conteaza vorbele, inscrisul probeaza bunacredinta a dvs. si eventual si reaua-credinta a reprezentantilor asociatiei.

Atentie la ton si fond in formulare si

Mult succes!
Multumesc frumos pentru ajutorul si indrumarile care mi-au fost de mare ajutor.Ieri am zis ca merg la tribunal dar am stat si m-am gandit ca nu stiu unde si cui sa ma adresez,nu am calcat in viata mea intr-un tribunal ,nu cunosc legi,nu ma pricep,asa ca am luat legatura cu un avocat.Avocatul a luat legatura cu administratora prin telefon si maine ma asteapta cu banii d-na administratora. Nu pricep cum dintr-o data poate sa incazeze deoarece o sunasem si eu de diminiata si a zis ca nu am ce sa fac si pot merge unde vreau eu.A tipat si a urlat la mine .Sper sa rezolv odata problema,va tin la curent,multumesc frumos !
E bine asa. Tineti-ne la curent.
Am vazut ca repetari tribunal si iar tribunal probabil tocmai pentru ca nu stiti nimic despre instante, justitie... Spun asta pentru ca procesele de genul acesta se judeca la judecatoria de care apartineti, judecatoria cea mai apropiata teritorial de asociatia de proprietari si nu la tribunal. Pe internet se poate afla usor ce dosar aveti daca accesati portalul acelei judecatorii si cautati dosarul dumneavoastra dupa numele asociatiei sau numele restantierului. Vi se afiseaza numarul dosarului, cu date, cu termene...
Buna seara! Asa este ,nu stiu nimic,sunt un om simplu si nu am avut niciodata deaface cu asa ceva,de nici un fel.
Am crezut ca totul se va sfarsi cat de cat daca reusim si facem plata de 90 mil.si in ianuarie doream sa achitam si restul dar se pare ca nu este asa.Am mers si am achitat banii ce i-am avut dar administratora ne-a amenintat ca penalizarile vor fi aproape inca odata suma .De acord ca trebuiesc platite si penalizari,nimic de zis dar chiar atata...???nu cred ca voi putea acoperii atunci datoriile ,iar sora mea ar trebui sa faca fata cu plata in continuare sa nu mai faca restante.Nu stiu ce as putea sa fac in continuare cu aceste penalizari,.deocamdata nu le-a afisat la fisier ,mai astept.
Aceasta este hartia care a trebuit sa o semneze sora mea

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2016
Monatibi, utilizator
Atentie la legalitatea penalitatilor.
1. PROCURA
In primul rand, trebuie sa obanditi o calitate legala in solutionarea acestei datorii la intretinere; din cate am inteles, apartamentiul este al mamei iar dvs. locuiti in alta parte; astfel trebuie ca mama dvs. sa va mandateze pentru a ii reprezenta interesele in fata asociatiei; o procura simpla este suficienta - datele de identificare mama si dvs + 2 martori/vecini ai mamei legalizeaza procura simpla; pentru reprezentare in fata instantelor de judecata va trebuie o procura generala autentificata notarial (cca. 80 RON)
2. INSCRISURI ASOCIATIE
In baza Art. 10 al Legii 230/2007, solicitati in scris de la Presedintele asociatiei:
- Statutul Asociatiei e Proprietari
- Procesul Verbal al Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari care a statuat penalitati pentru intarzieri la plata intretinerii
obligandu-va sa achitati contravaloarea (xero-) copiilor celor doua inscrisuri - eventual depuneti odata cu notificarea/cererea 10 RON (pentru copiator).
Ulterior verificati cu atentie cati proprietari au participat si semnat PV al Aunarii Generale in totalul asociatiei (e obicei nu vin nici macar 50%)
Apoi verificati in Statutul Asociatiei, cu atentie, care sunt atributiile Adunarii Generale.
Probabil veti gasi un articol care de fapt exista cam in toate staturile asociatiilor de proprietari (in special in jurul anilor 2000).
Acel articol, stipuleaza ca solicitarea unor sume de bani neprevazute dar necesare sa se faca prin votul a minimum 2/3 din numarul proprietarilor asociatiei.
In opinia mea, veti gasi articolul din statut, si din fericire, nu veti regasi pe procesul verbal al adunarii generale numarul care sa reprezinte 2 treimi proprietari.
In acest context, penalitatile solicitate sunt nelegale, si pe cale de consecinta, neaplicabile.
Mult succes !

Inca ceva!
Din hartia semnata de catre sora dvs. rezulta ca pana in prezent asociatia nu a luat o hotarare statutara de impunere a penalitatilor stipulate legal in baza unei hotarari a aunarii generale a asociatiei.
Dca este asa, atunci e cazul sa cautati un avocat bun!
Iarasi.......
Mult succes!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2016
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul blocului Deldinik Deldinik am ramas datoare la intretinere iar acum d-na administrator nu mai vrea sa imi primeasca banii:O m-a dat in judecata pentru neplata.mama e proprietara ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere si restante,refuz incasare bani unlocataranonim unlocataranonim Buna ziua,dupa cum multi romani resimt criza din greu si eu sunt unul dintre ei,am ramas o perioada fara loc de munca si normal ca s-au adunat ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar Adriantot Adriantot Presedintele asociatiei de proprietari a trimis prin posta o notificare catre un proprietar cu datorii de peste 6 luni la asociatie. Proprietarul a refuzat sa ... (vezi toată discuția)