avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul superior al minorului

Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa:

- legea spune clar situatiile in care ne informam, consultam. Adica la alegerea scolii, pregatirea profesionala, medicul si interventiile chirurgicale, bunurile minorului, si cam asta e, du-te si te plimba
- nu te informez ca nu e in interesul copilului. Cu exemplificare: daca nu platesti tabara nu-ti zic ca pleaca in tabara. Daca nu platesti orele de pian, la revedere, nu stii. Adica cumva interesul copilului se traduce strict prin suportarea costurilor, asta cu toate ca nerezidentii platesc pensia de intretinere. Bine alti rezidenti merg pana intr-acolo in care primesc bani pentru plata activitatilor de la imbecilul de nerezident si tot nu le dau informatii, ca n-au chef
- nu-ti zic ca sa nu deranjezi copilul ca tu esti iresponsabil si poate faci de rusine copilul, adica nu-ti zic de fotbal ca poate apari la antrenament si eu ca mama n-am chef sa fii acolo si implicit daca eu n-am chef, nici copilul n-are chef, logic
- bla bla

Ok, te interesezi singur. Dar de exemplu e imposibil sa iei toti medicii de familie si sa ii suni pe rand sau toti profesorii de engleza, de balet si mai stiu eu ce. Concluzia clara este ca in asa zis interes al copilului (interes ce bineinteles il stie exclusiv parintele rezident) aceste informatii nu se transmit si uneori chiar nu le poti obtine singur. Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
@ps: Credeti ca un parinte ce se ocupa de educatie si cresterea copilului nu poate sa exercite un abuz emotional asupra copilului transformandu-l intr-un aliat al sau impotriva celuilalt? Un parinte ce-si invata copilul sa-l respinga pe celalalt, sau isi tine copilul ascuns cand vine parintele ce este? Da stiu, e un salvator. Isi salveaza copilul de taso.
Si in timp ce mama imbraca copilul si il creste, de unde stiti dvs ce face tata? Asta e ce ii spuneti si copilului? Ca tacto bea bere, se uita la tv si de duce la masaj si eu am grija de tine? Ca tacto tau are alte prioritati? De unde sa stiti dvs prin ce trece un tata indepartat de copilul lui cand pentru dvs tatal e un deranj, un inconvenient, un caine? Si acum va rog, scrieti si la subiectul acela in care mama nu are niciun amestec pentru reactiile copilului. QED din nou.
@Ps -
e "abuzat" zilnic de mama care il imbraca in vreme ce dvs beti o bere, il incalta in vreme ce dvs mergeti la un masaj, sau din contra sunteti somer, il hraneste, pe cand dvs va uitati la tv, si asta cu nerusinare dvs numiti abuz?

da, poate sa fie si invers: tatal duce copilul la spital pt ca are febra...in timp ce mama bea un suc cu iubitul in oras (dar nu s-a sinchisit sa duca la spital un copil care are de vreo 3 zile diaree)

da, tatal ii cumpara incaltari adecvate pe cand mama ii cumpara niste incaltari moderne, cu toc, pt o fetita de 4 ani

Aveti impresia ca noi, tatii astia care ne plangem de comportamentul fostelor sotii suntem ca tati pe care ii descrieti dvs?

V-am si spus ce pensie dau copilului si ce majorare a primit (cinstit, ala e tot venitul meu) si toata implicarea mea in viata copilului....de ce ne bagati pe toti in aceeasi oala?

proastasatului, ca musca in lapte ma bat eu insa sunt un tata care a citit cu atentie si postarile againstPas si ale dumneavoastra. Userul AgainstPas va scrie din pozitia tatalui care isi vrea copilul inapoi si nu e lasat.
Eu zic ca ar fi frumos sa I se permita accesul la copil si apoi sa se judece cine ce face. Uitati cati tati sunt care vor jumatate din timp cu copilul si nu sunt lasati. Cu ce drept si din ce pozitie va apucati dumneavoastra sa va luati de parintii care nu au acces la copil?
Ca daca se cere custodie comuna fizica nici o madama nu doreste iar apoi sfarseste pe forumuri plangandu-se ca e greu cu copilul, ca celalalt nu se implica. E drept, uita sa spuna ca ascunde copilul, ca nu il da la programul de vizita, ca ii ponegreste parintele sau mai frumos, ignora copilul de fiecare data cand I se lumineaza privirea despre tata.
Sa va reamintesc, am prezentat un caz mai sus, tatal intreaba de copil si mama spune ca e prea ocupata sa raspunda, ca se f.......e. Deci cine e la masaj si la distractie stimata doamna ?
Mama imbraca copilul, corect, dar aminteste ca exceptand cateva situatii banii sunt de la tata? Ce face mama cu pensie de 1200 lei, 3000 lei? Va luati mereu de exceptiile in care tatal plateste putin, ca sa inchida lumea ochii sa nu vada cat de mult platesc majoritatea. 3000 luna si 25% din orice bonus. E oare suficient? Oare ce face mama in timp ce tatal se speteste sa castige banii astia, sedinte, deplasari, meeting-uri la ore tarzii, nopti de nesomn din cauza stresului? cine e la masaj si distractie?

[ link extern ]

Si sunt atatea cazuri ca acesta. care e aportul mamei la cresterea copilului de mai sus?
am un imens respect si regret pentru mamele care cresc copii cu 180 sau 200 lei/luna. Insa majoritatea au sume decente si mai sunt alta clasa de la 1500 in sus.
When a scris:

Am in fata, postat pe pagina de facebook a unui tatic care nu si-a mai vazut copilul de luni de zile un printscreen al discutiei cu fosta sotie. Omul o intreaba, citez
Buna seara, te rog sa confirmi ca x ( copila) este cu tine in aceasta seara si ca este bine

Foarte civilizat as zice, tatal era ingrijorat ca nu mai stia de copila lui de saptamani, nu stia daca e plecata sau nu, sanatoasa sau nu. Se vede acum raspunsul mamei, tot citat
Nu pot, ma f...t

Buna.seara.
Fabricarea.de.probe.si.nimic.mai.mult.De.la.o.vreme,fb.a.devenit.un.mediu.manipulator.
pur.si.simplu.comunicarea.normala.a.disparut.Preferam.sa.ne.inchidem.viata.pe.
asa.numita.pagina.de.socializare.unde.ne.vom.plange.singuri.de.mila.
incercand.sa.ne.dam.singuri.dreptate.prin.aplauzele(like-urile).primite.si.prin.
comentariile.uneorile.neacdecvate.
Barbatul.in.plenipotenta.lui.masculina.mascul.alfa.a.devenit.victima.perfecta.a.unei.femei.
care.a.indraznit.sa.divorteze.de.el.
Iar.el.ca.un.domn.educat.posteaza.pe.fb.eventual.la.public.franturi.din.conversatia.privata.
avuta.cu.un.profil.in.loc.sa.gaeasca.o.cale.de.comunicare.veche.de.cand.lumea.
Vorbirea.directa.adica.,prin.sunete.Aici.il.pot.incadra.la.cyborg.sa.imi.fie.cu.iertare.
Mi-a.atras.atentia.acel.Buna.seara.urmat.de.o.impunere.sa.i.se.confirme.
faptul.ca.mama.este.cu.minora.si.ca.este.bine.
Depinde.si.de.ora.la.care.a.spus.acel.buna.seara.Putea.sa.fie.si.ora.24.Aceasta.nu.o.stim.
modalitatea.de.exprimare.a.amandorura.lasa.de.dorit.
Domnul.se.pare.ca.nu.are.o.impresie.buna.despre.doamna,ex-sotie.care.a.indraznit.
sa.se.elibereze.din.chingile.unei.casatorii.nereusite.Doamna.pare.sacaita.de.aceste.mesaje.
laconice.si.insinuoase.
Ce.dorea.de.fapt.domnul.sa.afle?Cu.cine.isi.petrece.noaptea.doamna?
Daca.intradevar.ii.pasa.numai.de.copil,in.acel.mesaj.ii.putea.ordona.doamnei.
sa.ii.transmita.fetitei.cat.de.mult.o.iubeste.si.ca.nu.o.poate.uita.
Dar.asa...o.intrebare.care.lasa.loc.de.interpretare.
Exista.domnilor.cai.de.a.comunica.intre.dumneavoastra.si.copiii.vostri.dar.preferati.
sa.va.rezumati.la.primi.informari.imediate.indiferent.de.ora.si.sa.fie.promte.
Cu.ce.il.incalzeste.pe.acel.copil.sa.fie.cronometrat.de.catre.parintele.rezident.
spre.a.informa.parintele.nerezident.ce.face.la.fiecare.minut?
Nu.cumva.acest.minor.devine.un.obiect?
Este.nebuna.mama.Ok.Dar.de.dragul.copilului.ii.joci.in.struna.Acel.copil.nu.trebuie.sa.asiste.
la.razboiul.vostru.
Cat.de.nebuna.ar.fi.acea.doamna.tot.va.va.comunica.despre.copil.
Lasati.doar.poarta.deschisa.oricand.
Imi.cer.scuze.pentru.puncte.Nu.imi.functioneaza.spacebar-ul.
Si.ganditi-va.ca.fortand.usa.este.posibil.sa.o.rupeti.Iremediabil.
Deja intram in retorici,un tata care intreaba ce face copilul lui,e un tata ingrijorat ca daca nu nici macar nu intreba,intradevar il macina relatia cu fosta,pt ca nimeni nu trece usor peste.
Dar daca fosta avea ceva creier aplaneaza ea divergente si conflincte daca este onesta si cinstita.
Ce dovezi poti face cu un simplu mesaj care poate avea cel putin 4-5 interpretari si nu poate dovedi mai nimik.

Unele asa zise Mame au 0 educatie cand vine vorba despre binele copilului si nu despre ceea ce le face pe ele sa se simta bine.

Si nimik din legile din Romania nu le afecteaza sunt un fel de Cezar incoronat care cand copii o sa se dezica de ele se simt injunghiate.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2016
dragomirmihai87, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)