Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa:
- legea spune clar situatiile in care ne informam, consultam. Adica la alegerea scolii, pregatirea profesionala, medicul si interventiile chirurgicale, bunurile minorului, si cam asta e, du-te si te plimba
- nu te informez ca nu e in interesul copilului. Cu exemplificare: daca nu platesti tabara nu-ti zic ca pleaca in tabara. Daca nu platesti orele de pian, la revedere, nu stii. Adica cumva interesul copilului se traduce strict prin suportarea costurilor, asta cu toate ca nerezidentii platesc pensia de intretinere. Bine alti rezidenti merg pana intr-acolo in care primesc bani pentru plata activitatilor de la imbecilul de nerezident si tot nu le dau informatii, ca n-au chef
- nu-ti zic ca sa nu deranjezi copilul ca tu esti iresponsabil si poate faci de rusine copilul, adica nu-ti zic de fotbal ca poate apari la antrenament si eu ca mama n-am chef sa fii acolo si implicit daca eu n-am chef, nici copilul n-are chef, logic
- bla bla
Ok, te interesezi singur. Dar de exemplu e imposibil sa iei toti medicii de familie si sa ii suni pe rand sau toti profesorii de engleza, de balet si mai stiu eu ce. Concluzia clara este ca in asa zis interes al copilului (interes ce bineinteles il stie exclusiv parintele rezident) aceste informatii nu se transmit si uneori chiar nu le poti obtine singur. Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
Auziti doamna Martonze. Doar o intrebare. Cam unde vedeti dvs diferenta intre mama ce spune ca ori faci cum vreau eu ori nu vezi copilul si teoria doamnei PS cu portarul ce te trimite la plimbare daca in opinia lui nu te-ai purtat asa cum a vrut el?
Si o alta intrebare. Sa va dau un exemplu. Tata vine la usa. Sa zicem ca azi s-au aliniat planetele si mama e intr-o buna dispozitie. Dupa ce ii transmite ca de obicei tatalui ca e un tampit si iresponsabil, nu mai tine ascuns copilul si il lasa putin sa-l vada taso. Si tatal ii promite ca data vitoare cand va veni ii va aduce noul lego cu star wars si vor pleca impreuna la meci. Si data viitoare nu s-au mai aliniat planetele si mama dupa balacareala obisnuita nu mai are chef ca tatal sa-si vada copilul. Data viitoare iar vine tata si de data asta nu e nimeni acasa. Si mai vine o data si iar nu se poate ca e putin vant afara. Data viitoare mamei i se pare ca tata s-a uitat parca putin urat la ea, plus ca nu i-a placut nici raspunsul la intrebarea aia cu banii, si pauza. Dupa care peste vreo patru luni de pauza, apare copilul si ii spune tatalui ca nu e in stare de nimic, nici macar lego-ul ala de i l-a promis nu i l-a dat si ce sa mai vorbim de meci, noroc ca l-a dus noul prieten al mamei. Nu e asa ca e tatal de vina pentru supararea copilului? Nu e ca a promis si nu s-a tinut de cuvant? Nu e asa ca dupa 5 luni copilul il vede ca pe un strain si ii da ignore?
@Tarkan - cred ca nu avem nevoie de misto-uri la adresa faptelor deja expuse concret aici!
Cam cum se procedeaza la discutia face-to-face cand usa nu ti se deschide, cand nu ti se raspunde la telefon, cand mesajele si mail-urile raman fara raspuns?
Cum reusesti sa dai de parintele rezident ca sa poti discuta cu el face to face? Si cam ce discutie omeneasca se poate avea cu parintele rezident care se ascunde in asa fel? Sau care face plangere la dgaspc pt consilierea copilului...dar tie ca si parinte nerezident nu ti se comunica direct acest lucru?
@againstPAS - corecta abordare si asta! traita pe propria piele!
In cazul meu a mintit copilul ca nu vin la serbarea de sfarsit de an desi i-am spus ca vin si am venit fix cand a inceput serbarea...dar copilul a fost facut sa planga de catre mama chipurile pe motiv ca nu am venit la serbare (si mama copilului spunea toate astea cu mine de fata la serbare)....deci cum se numeste asta? cum se numeste cand vrei cu tot dinadinsul ca propriul copil sa se simta dezamagit de catre tata....cand faptele arata ca nu are niciun motiv sa se simta asa?
Nu Doamna Tarkan, bunicii nu trebuie sa fie cu muschii incordati cat cu chef de scandal. plus ca mai cunosc personal tatici injurati ca la usa cortului de blanda bunicuta materna. Au fost si inregistrate cu camerele de supraveghere ale scolii cand incercau sa impinga, sa provoace scandal.
Barbatul nu tremura doamna, este dezgustat si trist.
Cum nu se poate comunica???? Aveti nevoie de o schema? Cititi ce au scris atatia tati mai sus, suni, dai mailuri si nu ti se radpunde. Ce e asa greu de priceput ca nu e nici un fenomen iesit din comun.
Nu ati inteles esentialul, nu e de cum doresc sa fie informati nerezidentii ci ca doresc sa fie informati oricum, mail, telefon, whatssapp. Numai sa o faca rezidentul. Nu mai e pe alese.
Din nou, nu ati inteles ca sunt parinti cu care nici judecatorii, nici psihologii nu s-au inteles, respectiv nimeni??????
Este greu cand tu vrei relatie cu copilul si ala vrea sa se razbune pe tine. E foarte greu.
@costiniancu
Daca v-ati dus la serbare ati distrus serbarea copilului in mod evident. Stiti insa ce se intampla daca nu v-ati fi dus? Rezulta ca nu va pasa de copil nici atat cat sa mergeti la serbare. Ori dezamagiti copilul prin prezenta, ori prin absenta. Nu e cale de mijloc.