avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul superior al minorului

Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa:

- legea spune clar situatiile in care ne informam, consultam. Adica la alegerea scolii, pregatirea profesionala, medicul si interventiile chirurgicale, bunurile minorului, si cam asta e, du-te si te plimba
- nu te informez ca nu e in interesul copilului. Cu exemplificare: daca nu platesti tabara nu-ti zic ca pleaca in tabara. Daca nu platesti orele de pian, la revedere, nu stii. Adica cumva interesul copilului se traduce strict prin suportarea costurilor, asta cu toate ca nerezidentii platesc pensia de intretinere. Bine alti rezidenti merg pana intr-acolo in care primesc bani pentru plata activitatilor de la imbecilul de nerezident si tot nu le dau informatii, ca n-au chef
- nu-ti zic ca sa nu deranjezi copilul ca tu esti iresponsabil si poate faci de rusine copilul, adica nu-ti zic de fotbal ca poate apari la antrenament si eu ca mama n-am chef sa fii acolo si implicit daca eu n-am chef, nici copilul n-are chef, logic
- bla bla

Ok, te interesezi singur. Dar de exemplu e imposibil sa iei toti medicii de familie si sa ii suni pe rand sau toti profesorii de engleza, de balet si mai stiu eu ce. Concluzia clara este ca in asa zis interes al copilului (interes ce bineinteles il stie exclusiv parintele rezident) aceste informatii nu se transmit si uneori chiar nu le poti obtine singur. Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
@martonze
Posibil sa nu fi explicat eu bine. In cazul cu tatal absent de la program din "grija" mamei ce ulterior refuza contactul cu tata (v-am dat un exemplu) cum actionam? Unii spun ca asta e, e prea tarziu, nu mai poti intoarce timpul. Nu mai conteaza cine e responsabil pentru ca minorul nu si-a vazut tata la fata sau e dezamagit.
Si credeti-ma ca uneori portarul nu are interes sa fie om. De ce sa fie om cand interesul lui e sa blocheze intrarea? Poate daca i-ar iesi o suma considerabila pe luna, poate l-ar mai lasa. Da asa?
@Martonze - n-ati inteles, n-am intarziat la serbare ci nu am ajuns mai devreme, asa cum ar fi dorit fosta sotie...ca sa ma poata balacarii putin in public, cu martori :)

oricum ar fi fost, n-ati observat toata povestea cu plansul copilului degeaba...ci doar ca am intarziat eu la serbare si din cauza mea a iesit toata situatia...


n-ati vazut AgainstPas ca tot tatal e de vina ca a intarziat 5 minute la serbare =D>
Saraca mama, daca e pusa in fata tentatiei sa balacareasca tatal de ce sa nu o faca?
Imi cer scuze Martonze anticipat insa prin vehementa cu care cautati scuze acestui comportament, nu aratati decat de marimea deraierii de la realitate in opinia mea.

Sincer, as fi apreciat si ar fi fost de laudat sa puteti accepta ca da, fara echivoc, daca situatia a fost exact cea expusa de user, mama a gresit infiorator. Doar ea.
Dar nu puteti sa o faceti pentru ca in mintea dumneavoastra niciodata, dar niciodata tatal nu e nevinovat. Orice lucru negative la mama e numai din cauza tatalui, este?

Si atunci va intreb, ce iubiti mai mult? pe dumneavoastra sau copilul? Pentru ca vad ca dreptatea lui vine in mintea dumneavoastra dupa dreptatea mamei. Nu conteaza cum ii este copilului, insa sa nu fie mamei rau.

Unde e celebra dragoste materna in ecuatia asta?
Ca da, stiu, il imbracati, il duceti la tenis. aveti insa idee, nu, ca are si suflet?
De curiozitate, va imaginati o secunda sufletul fetitei de la serbare? Oare de ce o fi plans pana la epuizare desi acasa mama I-a pus ceva de mancare in fata? o secunda, atat puteti reflecta?

Costiniancu, am înţeles chiar foarte bine.Copilul a plâns fiindcă nu v-a văzut printre părinţii adunaţi acolo.De unde ştiţi că mama voia să vă bălăcărească în public? Sunteţi foarte suspicios,de ce nu acceptaţi că fetiţa vă adoră şi suferă dacă nu sunteţi de faţă la serbare?Am înţeles că aţi ajuns chiar când a început, dar ea vă căuta înainte.Când se pregătesc de serbare, educatoarele le tot repetă copiilor că vor veni părinţii şi bunicii şi să spună frumos poezia, să danseze frumos, să se bucure mami şi tati. Şi copiii vor ca tati şi mami să-i admire; dacă ei nu sunt de faţă, sunt dezamăgiţi

When, deraiaţi din nou, cu scuzele de rigoare; un copil plânge din variate motive, în cazul de mai sus , că nu l-a văzut pe tata înainte de începerea serbării; la fel plângea dacă nu o vedea pe mama şi tata i-ar fi răspuns mamei că fata plânge fiindcă ea a întârziat. Copilul meu a plâns şi fiindcă după el mergeam numai eu la grădiniţă, iar după alţi copii mergeau şi tătici, şi bunici, aşa că am mobilizat bunicii, că tătic nu aveam de unde şi copilul s-a liniştit.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2016
Martonze, utilizator
Martonze, eu pot sa ajung cu 2 ore inainte de serbare, nu sunt lasat in gradinita. Imi astept copilul in sala de festivitati, educatoarele ii imbraca in costume, asa a fost mereu regula.
Nu e nimeni cititor in globuri de scristal sa stie dinainte cand si cum trebuie sa vina. In cazul meu in vacanta de vara am fost admonestat ca am venit mai devreme.
Insava intreb eu, cata minte iti mai trebuie ca sa te apuci sa ii spui copilului ca nu-I vine tatal?

Si doamna, daca acum, cu atatea dovezi, tot nu sunteti in stare sa recunoasteti ca mama e de vina, ca nu e scuzabil sau de acceptat asemenea comportament, nu spune decat foarte foarte multe despre dumneavoastra.

Sunt atatea mame aici pe forum, mame care isi doresc ca tatii sa vina la program si nu vin, si sunt primele care aplauda un tata care se implica. Bravo lor. Si dumneavoastra si PS care in opinia mea nu faceti decat sa fugiti de orice responsabilitate.
Mereu e vina barbatului, intotdeauna. mama???? Niciodata.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2016
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)