Iar o invartiti ca la Buzau (da, din Buzau sunt).
Ati pus intrebarile astea:
Ati "intalnit" aici pe forum vreunul care sa intrebe cum sa faca si sa revina si sa zica, am incercat cum ati propus si e mai rau, mai bine, la fel? Ati vazut pe cineva interesat de altceva decat cum sa critice si sa invinovateasca mama?
V-am demonstrat clar ca DA, AU EXISTAT ASTFEL DE CAZURI dandu-va inclusiv exemplul meu!
Dar ati preferat sa ignorati asta! Va contraziceti singura! De ce ati omis cazul expus de mine si ati preferat sa spuneti "niciunu nu a facut asta!"? Cand stiati ca e complet FALS? Sa ii spunem "minciuna" sau "manipulare"?
Nu am luat absolut nimic personal. Raspunsul dvs. arata inca odata ca scopul dvs. este de a condamna din start orice barbat! Si spun asta pentru ca ceea ce afirmati nu are nici o legatura cu ceea ce am zis eu.
Nu sunt deloc amarat, eu nici nu sunt insurat si nici nu am fost. Si nici copii nu am. Dvs. nici nu realizati cu cine vorbiti si despre ce ati vorbit cu mine dar trageti mereu aceleasi concluzii.
Mie imi pare rau de oamenii care citesc aici ceea ce scrieti mereu, adoptand aceeasi atitudine din start: TU BARBATULE ESTI DE VINA! Desi afirmati ca nu ii vedeti pe toti niste golani.
Asta in loc sa cereti macar informatii, ca sa nu mai zic ca aici e un forum juridic si nici macar nu ar trebui sa discutam despre moralitate. Intrebare juridica - raspuns juridic. PUNCT!
Dar mergem mai departe tocmai pentru ca NU TOTI isi doresc un raspuns strict juridic ci isi doresc sa afle ce pot face, ce solutii au.
Domnul againstPAS a intrebat exact asa:
Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
De unde pana unde ati tras dvs. urmatoarea concluzie:
Daca cititi cu atentie postarea dnului agpas nu e in sensul de a NU face o plangere penala, ci DACA o plangere pe nerespectarea hotarailor judecatoresti este sau nu potrivita.
El spune CLAR CA
NU I SE PARE O SOLUTIE OPTIMA si intreaba daca exista alte solutii legale eventual si testate in practica!
Dovada inca odata ca sunteti orbita inca de ura si nu realizati cu cine si ce vorbiti!
Primul dvs raspuns a inceput asa:
Problema apare cand [.....] Si anume: cand nerezidentul incearca sa faca partie in jurul tau, sufucandu-te cu procese si plangeri, urmarind sa te amendeze, sa-ti faca dosare penale, denigrandu-te pe la rude si prieteni comuni, [......] ai dat foc la casa nu poti intreba proprietarul de ce nu te invita la o cafea, problema e la tine, cu capu', nu la "proprietarul" casei in flacari.
[....] trebuie sa aveti in vedere tot ce inseamna acest interes, nu doar ce vreti dvs sa selectai din aceasta notiune, si sa evaluati masura in care dvs l-ati respectat, (caci nu putem incepe ca la 7 ani cu intai sa faca alalalt [...]
[ ... ] vedeti-va intai barna din propriul ochi si abia dupa, paiul din ochiul rezidentului.
Asta vi se pare ca este un raspuns DEMN de ceea ce afirmati?
INCA ODATA: QED! Sunteti sufocata de ura!
Si sicner, va mai pot demonstra folosind doar cuvintele dvs. de zeci de ori. Insa nu are sens. Sincer .... incercati sa va impacati cu dvs. insiva. Apoi cu lumea din jur. Va faceti rau singura ...
Revenind la restul ultimului dvs. mesaj: Sunt de acord ca exista si tati care corespund descrierii dvs, ba chiar sunt de acord ca e un procent majoritar. Insa asta NU inseamna ca dvs. aveti dreptul, in virtutea acestei majoritati sa judecati pe cineva si sa aplicati regula de 2 simpla asupra lui: daca eu am avut ghinion de un "golan" si 50% +1 sunt golani, inseamna ca oricine vine pe avocatnet.ro e "golan".
Mergem mai departe cu mesajul dvs.
In legatura cu pensie, cred ca e un nonsens sa discutam despre ea.Cunosc o mama care ar renunta la o pensie de 700 lei (salariu de 2800 lei, da?) numai sa stie ca tatal dispare din viata lor. Desi ea a fost cea care a inselat, a fugit cu amantul timp de 4 luni si brusc cand sotul a intentat divort , mama ce mult isi iubeste copilul.
Cazuri negative sunt de ambele parti. Diferenta intre mine si dvs. este data de faptul ca eu accept acest lucru dar dvs. nu.
Dvs. plecati din start de la premisa "da` de ce nu ai sapca? Sigur ai facut tu ceva daca esti tata!". V-am dovedid deja acest lucru mai sus.
Nu a sustinut nimeni ca toti copii sunt alienati, numai dvs. sunteti atat de absolutista in exprimare. Sunt copii care nu sunt alientati si totusi isi resping tatal.
Acest lucru se poate intampla din 2 motive:
- primul si din pacate probabil cel mai intalnit: tatal este un strain, neinteresat, profita de copil pentru a se rabuna pe mama;
- al doi-lea este dat de mama care in virtutea urii pe care o poara fostului sot isi influenteaza copilul in acesta directie. Sau, daca nu o face, este neutra : "a venit tata, trebuie sa te duci cu el ca asa a zis legea". In loc de: "uite, a venit tati, iti era dor de el? te duci sa te joci cu el si maine ne revedem. Iti fac o prajiturica maine, da?"
Ati prins ideea?
Tatal copilului dvs. v-a acuzat de alienare. Nu noi! Noi nu stim care este realitatea.
Referitor la cele 2 luni, daca ati fi citit mesajele mele cu atentie in loc sa va revarsati ura pe fostul sot ati fi aflat urmatoarele:
7 luni de la apelul pierdut cu success de mama.
Tatal a reusit sa vada copila de 2-3 ori, la poarta, pentru cateva minute (10-15). Mama motiva "sa se obisnuiasca cu el". fetita avand cca 3 ani si nici cel mai mic gest de respingere.
de 3-4 ori a reusit sa o ia de dimineata pana dupa amiaza, adica 4-5 ore dintre care 1 ora jumate pe drum.
Tatal a considerat ca fetita nu are nici cea mai mica problema in a petrece timpul cu tatal si a propus sa o tina conform hotararii (de sambata pana duminica). Mama s-a opus. Motivarea: nu e momentul!
Intr-un final a luat-o si a hotarat sa o tina pana duminica desi mama s-a opus.
Totusi dupa insistentele mamei si dupa telefoane la cateva ore in care tatal ii raspundea si ii dadea detalii, apeluri in care mama vroia sa vorbeasca cu fetita de 3 ani si tatal o ruga prin casa sa vorbeasca cu mami dar ea nu avea treaba - se juca, a adus-o cu cateva ore inainte de ora din hotarare. A mai luat-o de 2 ori asa, de sambata pana duminica.
Apoi a motivat ca e racita si ca nu ar fi bine sa o ia, tatal a acceptat (fara compensatie). Apoi a motivat ca are programare la doctor cu fetita, in capitala - ups, tatal a aflat ca de fapt programarea era peste 2 saptamani, in cursul saptamanii, nu sambata!
I-a dat mesaj si i-a spus asta si ca vrea sa respecte programul. UPS! A disparut. De atunci ne uitam la poarta inchisa fara nici o solutie amiabila.
Ghiciti cam ce s-a intamplat?
Cum va suna: "Faci cum vreau eu, o iei doar cum si cat vreau eu, altfel nu te mai las sa o vezi deloc" ? Imediat ce tatal a decis sa o ia peste noapte ... s-au schimbat ploile.
Deci?