avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul superior al minorului

Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa:

- legea spune clar situatiile in care ne informam, consultam. Adica la alegerea scolii, pregatirea profesionala, medicul si interventiile chirurgicale, bunurile minorului, si cam asta e, du-te si te plimba
- nu te informez ca nu e in interesul copilului. Cu exemplificare: daca nu platesti tabara nu-ti zic ca pleaca in tabara. Daca nu platesti orele de pian, la revedere, nu stii. Adica cumva interesul copilului se traduce strict prin suportarea costurilor, asta cu toate ca nerezidentii platesc pensia de intretinere. Bine alti rezidenti merg pana intr-acolo in care primesc bani pentru plata activitatilor de la imbecilul de nerezident si tot nu le dau informatii, ca n-au chef
- nu-ti zic ca sa nu deranjezi copilul ca tu esti iresponsabil si poate faci de rusine copilul, adica nu-ti zic de fotbal ca poate apari la antrenament si eu ca mama n-am chef sa fii acolo si implicit daca eu n-am chef, nici copilul n-are chef, logic
- bla bla

Ok, te interesezi singur. Dar de exemplu e imposibil sa iei toti medicii de familie si sa ii suni pe rand sau toti profesorii de engleza, de balet si mai stiu eu ce. Concluzia clara este ca in asa zis interes al copilului (interes ce bineinteles il stie exclusiv parintele rezident) aceste informatii nu se transmit si uneori chiar nu le poti obtine singur. Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
Nu stiu ce va face pe dvs sau nu sa fiti parinte alienator, asa ca unele din motivatii posibil sa-mi scape. Stiti, unii copii isi iubesc deopotriva parintii, chiar daca la unii stau doar in vacanta de vara. Nu e musai ca iubirea sa fie egala. Dar stiti, noi cand vorbim de alienare nu vorbim ca poate la un moment dat copilul prefera sa stea mai mult cu tata, sau merge de Craciun la mama, nu la tata. Noi vorbim doamna de copii ce-si resping celalalt parinte, ce refuza sa-l vada sau sa vorbeasca cu el. De copii ce nu petrec deloc timp cu celalat pentru ca asa are chef cineva.
Va repet doamna PS, daca acel copil isi refuza parintele din cauza nerezidentului, dormiti linistita, pana la urma se va afla adevarul. Nu va mai obositi sa negati alienarea sau sa stati la discutii cu noi cei mai saraci cu duhul ce am vazut fata hidoasa a alienarii.
Nu doar ca nu ma obosesc, dar o indemn si pe Martonze sa nu se mai oboseasca. Nu a spus nimeni ca sunteti sarac cu duhul, dar nu pot si nici nu vreau sa va combat cu privire la alegerea hainei de victima. De dormit, daca va preocupa, dorm linistita. Nu am spus in viata mea copilului meu vreo vorba urata la adresa tatalui lui, nu l-am indemnat niciodata sa nu plece cu tatal lui si nici nu l-am premiat cand n-a facut-o. Copilul meu nu va avea niciodata amintiri despre care sa-mi reproseze ca eu l-as fi invatat sau incurujat sa nu-si iubeasca tatal, cu atat mai putin sa-l respinga. Am in schimb dovezi ale multor propuneri pe care eu le-am transmis tatalui si acesta a ales sa le ignore, deoarece "stie el mai bine". Acum, sincer nu inteleg cum il nemultumeste propria stiinta de bine, caci aferim, nu poate niciodata sa-mi reproseze ca a facut cum l-am sfatutit eu si a iesit prost. A facut doar dupa capul lui si a unei cohorte de sfatuitori.
@ps Stimată doamnă, într-o postare anterioară, am specificat ce înseamnă noţiunea de "alienare" - înstrăinare şi am amintit şi câteva dintre multele motive care pot duce la înstrăinarea dintre indivizi., chiar din aceeaşi familie.

againstPAS, la multe întrebări şi situaţii expuse de mine în cursul acestei discuţii nu aţi dat nici un răspuns, nici dvs., nici colegul dvs.
Am făcut vorbire despre:
1. Cum consideraţi că este în interesul unui minor crescut de mama ca tatăl, să-şi însuşească 50% din venitul muncit de femeie, să o execute silit şi să o lase fără casă şi fără masă, în condiţiile în care tatăl se declară fără venituri şi a avut grijă cândva să ostilizeze minorul împotriva sa? În condiţiile în care instanţa nu schimbă domiciliul minorului la tatăl cel fără venituri , este în interesul minorului să doarmă la adăpostul săracilor sau dat în plasament? Atunci s-ar dezvolta psihoemoţional echilibrat, şi fără mama, şi fără tată? oare atunci copilul l-ar strânge pe iubitorul tată la piept cu drag :-/
2.Dreptul copilului la 2 părinţi este valabil doar atunci când doreşte părintele cu dreptul la relaţii? când el nu vrea, copilului i se anulează dreptul? Mai mult, copilul se dezvoltă deficitar d.p.d.v. psihoemoţional doar dacă mama nu respectă programul de 2 ori, dar dacă tatăl lipseşte de 10 ori, de 100 de ori, atunci dezvoltarea e cât se poate de echilibrată :-/
3.Cum alienează o mamă un copil de un tată pe care nu-l cunoaşte? Alienare=înstrăinare.Ca să existe înstrăinare, trebuie să existe cunoaştere, ca să se rupă o legătură, trebuia să existe anterior o legătură. V-am dat un link despre viaţa lui Vişinel Bălan, un tânăr care şi-a cunoscut părinţii la vârsta de 11 ani şi recunoaşte că nu simte nimic pentru ei, trăirile sale sunt legate de locurile unde a trăit şi persoanele cu care a interacţionat. Cum rămâne cu afirmaţia "Un copil îşi iubeşte părinţii la fel"?:-/
Vorbiţi de faţa hidoasă a alienării.
Păi stimate domn, la fel de hidoasă este faţa divorţului dintre doi părinţi care se despart, după scandaluri, bătăi, beţii la care copiii au fost de faţă sau chiar victime. Chiar credeţi că un copil care a stat la adăpostul pentru mame agresate, cu mama şi fraţii săi, va dori să meargă cu tata în programul cu găzduire? Probabil mama e de vină pentru refuzul copiilor .
Dar copilul călcat în picioare de tata şi muşcat de mână de către mama vitregă şi luat cu ambulanţa la spital, va mai dori să meargă la tata, pentru dezvoltarea sa psihoemoţională echilibrată? Întreb şi eu aşa, ca proasta, fiindcă şi în asemenea caz, instanţele stabilesc program cu preluarea minorului.Vă mai amintesc şi cazul copilului bătut cu furtunul şi culcat pe pardosea de tăticul iubitor, în programul de vizită şi instanţa i-a redus găzduirea de la 2 nopţi la o noapte :) Probabil şi aici, mamele sunt de vină.
Probabil mama a alienat şi copilaşul care venea de la tata tuns chel, în condiţiile în care îşi iubea podoaba capilară şi la şcoală, copiii râdeau de el când îl vedeau chel. Dar venea şi cu caca în pantalonaşi, din cauza fricii de tata , a mamei şi surorii vitrege, care îşi băteau joc de el. Evident, mama e de vină.
Nu ştiu de ce mă gândesc la trecutul apropiat, când pentru orice nenorocire din ţară, un anumit om era de vină:O
@proastasatului
Nu sunt mediator, dar credeam că s-a încheiat acest război al opiniilor pro şi contra. Cred că aţi mers prea departe cu acest limbaj agresiv. Tactica dvs. de a ataca orice opinie ce nu vă dă votul, seamănă a frustare. Nu vă face cinste cum de altfel nici ID-ul pe care vi l-aţi ales. Dacă la profesie proastă, ar fi fost şi ceva ghilimele, v-aş fi fi înţeles. Ce aţi vrut să demonstraţi ? Că sunteţi singura posesoar de neuroni ? Ştiţi că anumite situaţii distrug neuronii ? Ştiţi că aceşti neuroni nu se regenerează? Aţi trecut prin situaţii grele care v-au afectat ? De ce oponenţii doctrinei dvs." bat câmpii "? Sunteţi cumva unicul deţinător al adevărului absolut ? Aţi prins o traiectorie şi o urmaţi orbeşte, nu există alt drum decât cel umat de dvs. Ar fi cazul să conştientizaţi că aici, în forum s-au dat exemple care diferă de la caz la caz, pentru care sunt rezolvări diferite. Subiectul topicului a fost transformat într-o luptă surdă, acerbă, cu încrâncenări provocate ce cei care ca si dvs. nu acceptă că oamenii trec prin situaţii diferite, au comportamente diferite, mentalităţi diferite, până şi exprimări diferite.Nu sunteţi şablon pentru omenire.Sunteţi un produs al societăţii şi trebuie să vă supuneţi legilor ei. Şi să mai ştiţi că legile nu se dau preferenţial, pentru un anume sex.
"pamantul e plin de alienatori de ambele sexe "- hai că începeţi să va apropiaţi de casă, v-aţi mai luminat puţin. Cine v-a luminat, daţi-ne adresa, să ne luminăm şi noi, cei cu neuroni mai puţini. Vă obsdează acest cuvânt, alienare ? Hai să-l scoatem din dicţionar, poate aşa vom reuşi să vorbim aceeaşi limbă, să închidem acest topic, să ne adresăm cu respect şi responsabilitate. Mulţumesc pentru înţelegere.
proastasatului, nu va mai obositi sa raspundeti, o indemnati pe Martonze sa nu raspunda si totusi...... sunteti pe forum raspunzand #-o Mare diferenta mai este intre ce spuneti si ce faceti...mare rau....
Vi s-a mai spus, de multe ori, foarte foarte foarte foarte multe ori cum ca in caz de respingere a unui parinte de catre copil, nu in toate cazurile este alienare. Nimeni, dar absolut nimeni nu sustine asa ceva. Drept urmare , prolologhia dumneavoastra cum ca nerezidentul incearca mereu sa transfere vina asupra celuilalt parinte nu e valabila.
De asemenea, in privinta celor doi neuroni ai domnului AgainstPas, aceasta remarca a dumneavoastra nu arata decat ca incepeti sa ramaneti in pana de argumente.:"> De regula asta se intampla, cei mai violenti suplinesc lipsa argumentelor rationale cu niste pumnii, e apanajul femeilor insa sa fie mai fragile iar ele suplinesc aceasca lipsa prin jigniri. Va apropiati de fundul sacului cu alienarea, este?

Cei care propun legi sunt barbati si femei. De asemenea, dat fiind faptul ca s-a observant si s-a studiat in ultimii ani, importanta ambilor parinti in viata copilului, au inceput sa se ia masuri in acest sens. e simplu.

Martonze, va raspund eu la intrebarile dumneavoastra.
1. Nu este in interesul minorului ca mama sa fie executata silit. Din acest motiv, faptul ca acel parinte ajunge pana acolo, sa fie amendat si lasat pe drumuri, arata ca nu mai este potrivit sa fie parinte. Pentru ca allege drumul si nesiguranta copilului relatiei acestuia cu celalalt parinte. Imediat ce programul de vizita se respecta, penalizarile se opresc.

2. Nu, dezvoltarea nu este echilibrata daca tatal lipsesde de la programul de vizita. Din nou, nimeni nu sustine asta. Noi sustinem ca alienarea exista, existent alienarii nu exclude prezenta neglijentei.

3. Iarasi, din nou, nimeni nu a sustinut ca poate fi vorba de alienare cand parintele lipseste ani de zile, apare din senin la 11 ani.
Noi vorbim de situatii normale in care parintele, mama sau tata, luni de zile a venit sa-si vada copilul, sa-l ia la programul de vizita si nu I s-a deschis usa. Vorbim despre informare. Cum sa participle parintele la meciul de fotbal al copilului daca nu stie ca-i face copilul fotbal? Cum sa-l tina de mana cand ii iese din operatie daca nu stie ca-i este operat copilul?

Va incapatanati nefireste cu anumite lucruri. alienarea parentala exista. Cu siguranta insa nu e vorba de ea in 100% din cazuri. Nu o sa gasiti pe nimeni de pe forumul asta dintre persoanele cu care va razboiti care sa sustina ca in absolut toate cazurile in care copilul nu vrea sa plece cu nerezidentul vina apartine rezidentului.

Insa in cazurile mentionate aici si povestite de tatici, e alienare. Si oricat va doare si va repugna sa o recunoasteti, oricat incercati sa dati vina pe nerezident, e vorba de alienare.

domnule Petrica, cer scuze ca folosesc numele mic, eu nu as vrea sa inchidem topicul. Personal consider incurajator ca incep sa fie din ce in ce mai multi parinti care se intereseaza, iau atitudine. chiar interventiile PS si doamnei martonze sunt benefice. Pentru ca pentru a lupta eficient trebuie sa-ti cunosti bine adversarul. Cu mentalitati ca ale lor se lupta cei care isi vor copii.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)