avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul superior al minorului

Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa:

- legea spune clar situatiile in care ne informam, consultam. Adica la alegerea scolii, pregatirea profesionala, medicul si interventiile chirurgicale, bunurile minorului, si cam asta e, du-te si te plimba
- nu te informez ca nu e in interesul copilului. Cu exemplificare: daca nu platesti tabara nu-ti zic ca pleaca in tabara. Daca nu platesti orele de pian, la revedere, nu stii. Adica cumva interesul copilului se traduce strict prin suportarea costurilor, asta cu toate ca nerezidentii platesc pensia de intretinere. Bine alti rezidenti merg pana intr-acolo in care primesc bani pentru plata activitatilor de la imbecilul de nerezident si tot nu le dau informatii, ca n-au chef
- nu-ti zic ca sa nu deranjezi copilul ca tu esti iresponsabil si poate faci de rusine copilul, adica nu-ti zic de fotbal ca poate apari la antrenament si eu ca mama n-am chef sa fii acolo si implicit daca eu n-am chef, nici copilul n-are chef, logic
- bla bla

Ok, te interesezi singur. Dar de exemplu e imposibil sa iei toti medicii de familie si sa ii suni pe rand sau toti profesorii de engleza, de balet si mai stiu eu ce. Concluzia clara este ca in asa zis interes al copilului (interes ce bineinteles il stie exclusiv parintele rezident) aceste informatii nu se transmit si uneori chiar nu le poti obtine singur. Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
@Martonze - imi cer scuze daca facem acum disecarea fostei dvs relatii, dar incerc sa inteleg psihologia din spatele acestor comportamente (al tatalui din cazul dvs si al mamei din cazul meu, ca se pare ca au cam acelasi comportament).

Numa ca nu inteleg daca tatal ziceti ca a plecat, deci el a ales sa plece...dupa ce a plecat de ce mai sicaneaza fosta sotie? de ce vrea sa se razbune daca in cazul dvs tot el e cel care a plecat, de buna voie si nesilit de nimeni, dupa cum ati precizat?

Pai si fostul dvs sot cat plateste pensie alimentara? si cat a cerut penalizari pe ziua de intarziere?







"Ce sa ii spuna copilului? Adevarul despre celalalt parinte care ca si ea are calitati si defecte, calitati pentru care s-a indragostit de el si defecte care I-au indepartat, insa ca amandoi il iubesc mult, neconditionat, in felul lor."
Pai dle When, si daca adevarul acela ii frange sufletul copilului ce te faci? Nu credeti ca sunt destule cazuri in care mai bine eviti sa vorbesti despre el, decat sa il ranesti? Ce as putea oare sa ii spun copilului cand el asteapta ca taicasu sa ii dea macar un telefon, sa o caute?
Ce as putea oare sa ii spun copilului cand in urma unei discutii avute cu tatal, acum ceva timp( copilul l-a sunat), copilul a venit sa imi spuna ca ea are impresia ca lui taicasu nici nu ia pasat ca la cautat, ca nu a intrebat-o si pe ea ce face cu scoala, cum se simte, sau orice altceva.
Buna ziua,

Rog participantii la discutie sa se limiteze la discutarea si combaterea opiniilor, nu a persoanelor care le-au postat.

Multumesc.
Martonze, sunteti asistenta daca nu ma insel, ma indoiesc ca o treime din salariul dumneavoastra ar imbogati tatal. Hai sa fim realisti.
Tot spuneti si spuneti aproape la fiecare postare cum de draguta ce ati fost mereu dar mereu v-ati oferit sa mergeti cu domnul si cu copilul la programul de vizita.
Tatal doreste program de vizita singur cu copilul. o sa accentuez pe SINGUR.
Ce ziceti sa-i lasati impreuna data viitoare cand vine si apoi sa vedeti ce se intampla?
Poate ca SINGUR e ceea ce doreste fostul partener si nu PENALIZARI.

Adevarul dumneavoastra nu a invins doamna. Unicul dumneavoastra adevar, cum ca tatal INTOTDEAUNA greseste, este asa gresit.

Sa va mai intreb ceva, aveti un baiat, cum il cresteti, ma gandesc ca trebuie sa fie puternic psihic, pentru ca de orice problema se va lovi casnicia lui, absolut orice problema, doar el va fi vinovat 100% si in ochii sotiei si in ochii mamei.

Sa ne mai intrebam acum de ce merge la psiholog? Deja?






Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
When, utilizator
Doamna Anissia, eu unul, cand vorbesc ma refer la cazurile normale. Nu la cazuri in care tatal uita sa fie tata.
Insa eu unul asa I-as spune fetei, ca oamenii au moduri diferite de a iubi si ca nu inseamna ca daca nu se manifesta in modul in care ea e obisnuita sau intelege iubirea, nu o iubeste.


Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)