avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la informare a nerezidentului versus interesul superior al minorului

Vorbim de cazul exercitarii in comun a autoritatii parintesti. Motivele din spatele lipsei informarii le-as putea sintetiza pe scurt cam asa:

- legea spune clar situatiile in care ne informam, consultam. Adica la alegerea scolii, pregatirea profesionala, medicul si interventiile chirurgicale, bunurile minorului, si cam asta e, du-te si te plimba
- nu te informez ca nu e in interesul copilului. Cu exemplificare: daca nu platesti tabara nu-ti zic ca pleaca in tabara. Daca nu platesti orele de pian, la revedere, nu stii. Adica cumva interesul copilului se traduce strict prin suportarea costurilor, asta cu toate ca nerezidentii platesc pensia de intretinere. Bine alti rezidenti merg pana intr-acolo in care primesc bani pentru plata activitatilor de la imbecilul de nerezident si tot nu le dau informatii, ca n-au chef
- nu-ti zic ca sa nu deranjezi copilul ca tu esti iresponsabil si poate faci de rusine copilul, adica nu-ti zic de fotbal ca poate apari la antrenament si eu ca mama n-am chef sa fii acolo si implicit daca eu n-am chef, nici copilul n-are chef, logic
- bla bla

Ok, te interesezi singur. Dar de exemplu e imposibil sa iei toti medicii de familie si sa ii suni pe rand sau toti profesorii de engleza, de balet si mai stiu eu ce. Concluzia clara este ca in asa zis interes al copilului (interes ce bineinteles il stie exclusiv parintele rezident) aceste informatii nu se transmit si uneori chiar nu le poti obtine singur. Mie personal plangerea pentru nerespectare unei hotarari judecatoresti nu mi se pare neaparat o solutie optima. Alte solutii legale eventual si testate in practica?
Parcă aţi fi la un concurs de debate :) Întoarceţi cuvintele ca să vă fie convenabil.
againstPAs, eu nu am spus că a dormit copilul cu tata, fiindcă nu a vrut să plece singur, nu l-a mai văzut de un an. Tata a refuzat, a spus că aşa scrie pe hârtie, să doarmă cu el, copilul s-a crizat.Am oferit varianta să mergem împreună( şi cu soţia lui , evident) unde vrea el, cât timp vrea el, eu voi sta cu soţia lui sau departe de ei, ca să se obişnuiască cu ei, dar să ştie că sunt undeva aproape, au refuzat.
Eu nu vorbeam de un telefon dat unei persoane, ci de telefoane, cred că nu aţi sesizat diferenţa, este una să te sune cineva odată la lună şi alta să te sune aproape zilnic, şi sâmbăta, şi duminica,. şi de Paşti, şi de Crăciun, dimineaţa la 7 sau la miezul nopţii şi să te încarce cu problemele lui.
Martonze, deci tatal nu isi vede copilul decat in prezenta dumneavoastra si inca vi se pare normal? tot el este exagerat desi dumneavoastra nu va dati dusa din mijlocul relatiei lui si a copilului. Pai de ce nu spuneti tot adevarul doamna, ca nu si-a vazut copilul cu o zi inainte, ca de fapt NU a putut sta singur cu el si s-a dus si omul sa poata petrece timp cu minorul fara vesnica dumneavoastra prezenta.
Nu a vrut sa doarma cu copilul? Atat? Si vi s-a parut intemeiat sa nu ii mai lasati singuri din cauza asta????????
normal ca v-ati oferit sa mergeti cu fostul si cu fosta sotie. Nu intelegeti se pare grotescul acestei situatii si sa mergeti mai departe. Stiu, scuza vesnica, pentru binele copilului.......




Mare imi era mirarea daca copilul ar fi plecat. Deci in continuare sunteti in ecuatia in care copilul nu pleaca cu tata. Cati ani are copilul de inca are nevoie de supravegherea dvs? Nu va mai faceti griji, ca daca e suficient de maricel poate sa spuna si singur judecatorului de ce nu vrea la tata si nu a vrut nici la 3 ani. O sa faca repede trecerea de la nu vreau si nu pot fara mama la eu decid ca nu-l vreau pe tata in viata mea.
Si inca ceva. Exagererarea in general va ajuta? Ca mai inainte parca e problema ca sunt chemati in instanta. Acum vad ca de fapt sunt suparati ca ii suna tata de Craciun si de Paste si la miezul noptii. Dvs chiar aveti pretentia ca cineva sa va ia in serios cand deformati realitatea in asemenea maniera?

Eu inca o astept pe Martonze sa ne spuna cum ar trebui sa comunice doi parinti divortati. Cine ce informatii sa dea si asa mai departe.
Avansam insa, a zis ca e normal ca nerezidentul sa stie ca I s-a batut copilul, ca s-a indragostit de Lenuta. Eu inca astept sa zica si cum.....

Mă bucur că sesizaţi grotescul situaţiei şi nici măcar dvs. nu vă vine să credeţi :)
A suna pe cineva să ţi se dea informaţii e cât se poate de corect.Primeşti azi informaţia la ora 12, nu mai suni şi seara la 9 , a doua zi dimineaţa iar şi tot aşa, până respectivul îţi filtrează numărul. Şi nu o faci cu o persoană, două, ci cu toţi posibilii interacţionari cu familia copilului. A ajuns să sune chiar şi contabilul firmei bunicilor, care, întâmplător, a fost de faţă la convorbirea dintre copil şi tată cu câteva zile înainte şi ştia că are informaţii despre copil.
Ei, şi imaginaţi-vă că şi contabilul, şi directoarea grădiniţei, şi antrenorul sunt citaţi de el la proces, ca să demonstreze interesul său faţă de copil. Nu vă vine să credeţi?Din păcate, e realitatea. Şi acestor oameni nu le convine să umble prin tribunale şi, implicit, devin mai distanţi .
Copilul meu nu are nevoie de supravegherea mea când este în mediu de siguranţă: la şcoală, la antrenament, la cerc. E destul de mic să umble singur pe stradă, de aceea e mereu însoţit.
Copilul nu a trăit viaţa de familie cu tatăl său, iar la rarele intrevederi, tatăl s-a manifestat mereu agresiv.Nu există legătură de ataşament între tată-fiu şi tatăl refuză crearea acestui ataşament, deşi toţi psihologii la care am apelat i-au recomandat acest lucru, el preferă forţa.
Întâmplător, respectivii psihologi sunt azi pe vestitul tabel :)

When, iar o suciţi.Dacă am afirmat ceva , cândva, despre aportul în natură a părintelui rezident, probabil m-am referit la faptul că şi munca de părinte este cuantificabilă în bani.
Un copil instituţionalizat costa statul român, în 2015, minim 2100 lei - este vorba de o HG, nu am ghicit eu asta.Deci munca unui asistent maternal şi intreţinerea copilului a fost apreciată de guvernanţi la acea sumă.Mai mult, s-a alocat fiecărui minor instituţionalizat minim 16,6 lei/zi numai pentru hrană. Astea sunt costurile pentru un copil.
Atunci, de ce minimalizaţi munca persoanei care are copilul în îngrijire şi consideraţi că prin pensia alimentară minimă plătită, o intreţineţi?
Vă întreb pe Dvs., d-le When, cum vedeţi să vă intreţineţi copilul cu 925 lei lunar, să plătiţi şi utilităţile pentru el, cca 200 lei/lunar, (dacă nu locuiţi la cort) , 500 lei minimul de hrană, dar dvs., ca tată iubitor, îi oferiţi mai mult, să-l îmbrăcaţi, să-l încălţaţi, eventual să-l duceţi şi aduceţi cu maşina de la şcoală?Să nu vorbim de schi, patinaj, înot, tenis - astea costă .
Eu recomand mamelor căsătorite să-şi vadă de serviciu, să-şi angajeze bonă şi menajeră, pe care să le plătească din venitul comun, pentru evitarea discuţiilor.

Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2016
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)