avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alegerea reprezentantilor salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alegerea reprezentantilor salariatilor

Imi poate spune cineva daca exista vreo lege care sa reglementeaze alegerea reprezentantilor salariatilor. Care sunt modalitatile de alegere, remuneratia, etc
Cel mai recent răspuns: Bogdan_Polo , utilizator 14:15, 16 Noiembrie 2010
DGMPS , la inregistrarea CIm va verifica daca Reprezentantii au fost legal alesi, adica daca au nu de voturi de minim jumatate din nr de salariati de la data depunerii CCM.
veti observa ca in PV solicita la depunerea CCM vi se cer aceste date.
Va multumesc pt toate aceste detalii. mai am o ultima nelamurire. daca societatea are mai multe puncte de lucru in diverse judete. Se aleg reprezentanti pt fiecare punct de lucru, se face alegeri diferite sau cum se procedeaza?!
hm, mai complicat...
fiind puncte de lucru, nu au personaliatte juridica, deci se va incheia un CCM la nivel central pt totae punctele de lucru.

Puteti alege si mai multi reprezentanti, dar cvorumul necesar se raporteaza la total angajati ai societatii.
Voturile se vor transmite de la fiecare punct de lucru la sediul central unde se vor totaliza.
Ce modalitate de votare imi sugerati. Se aleg niste persoane (de catre cine), care indeplinesc conditiile legale si salariatii ii voteaza?! (exista totusi riscul ca nu toti sa nu fie agreati de catre jumatate din salariati. ce se intampla in acest caz? se reiau alegerile?)Ati mai avea alte sugestii?!
Veniti si dvs. cu propuneri, pot sa faca si ei propuneri, supuneti la vot, pe buletine de vot, si cine obtine cel mai mare numar de voturi sunt alesi reprezentanti.

Alte discuții în legătură

Alegerea reprezentantilor salariatilor alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Societatea noastra vrea sa demareze negocierea colectiva. In acest sens, se vor alege reprezentantii salariatilor. La un nr de 54 angajati, am ... (vezi toată discuția)
Reprezentantii salariatilor Geta Ramona Geta Ramona Pot avea reprezentantii salariatilor functii de conducere in cadrul unitatii? (vezi toată discuția)
proces verbal al adunarii angajatilor alinaion82 alinaion82 • PROCES VERBAL al adunarii angajatilor incheiat cu ocazia alegerii reprezentantilor ... (vezi toată discuția)