avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Greva magistratilor
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Greva magistratilor

Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve?
De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara.
Cum sunteti afectati in alte zone de aceasta atitudine?
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 17:49, 22 Noiembrie 2009
Incep "sa ma aprind " si eu .Oricum se suceste,este greva in toata regula,si nu este nici mascata .Acordarea unui nou termen se face dupa ce cauza a fost judecata si se constata un impiediment , care anihileaza judecarea CORECTA in continuare . A acorda un nou termen pentru ca magistratul se afla in protest (cum mai putin elegant este numit acest refuz de mai indeplini obligatiile ) nu este rezultatul unei judecari , lecturari amanuntite a dosarului . A primi salariul si in acete conditii ,practic , este imbogatire fara just temei , semnare pentru sumele respective fara sa se desfasoare vreo activitate, o nelegalitate crasa ,produs de magistrati , care ar trebui sa reprezinte ,si sa decida in interesul legal al justitiabilului . In realitate acesta pe langa faptul ca plateste aceste retributii ireal majorte ,care nu se poate compara cu a lui , mai este si plimbat fara rost ,pentru ca magistratii se afla in protest. Adica , daca se afla in sediul institutiei intr-adevar , nu presteaza absolut nici o activitate . Am ajuns in dictatura magistratilor , suntem pe cheremul lor ,celor lipsiti de cea mai elementarea echitate si....X-(X-(X-(
Legea nr.168/1999, cu modificarile si completarile ulterioare:
Art.63.- Nu pot declara greva: procurorii, judecatorii, personalul Ministerului Apararii si al institutiilor si structurilor din subordinea sau coordonarea acestuia, personalul angajat de fortele armate straine stationate pe teritoriul Romaniei, personalul militar si functionarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative si din institutiile si structurile din subordinea sau conducerea acestuia, personalul militar al Serviciului Roman de Informatii, al Serviciului de Informatii Externe, al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, precum si alte categorii de personal carora, prin legi organice, li se interzice exercitarea acestui drept.
Asadar, in acest context legislativ cine se va autosesiza cu privire la legalitatea sau ilegalitatea "protestului" (a se citi greva!) magistratilor din Romania? Doar Uniunea Europeana, sper!
Si daca nici Uniunea Europeana nu ?
In statul asta de "drept" care se cheama Romania, normal ar fi sa se autosesizeze sa zic Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Superior al Magistraturii (in fapt, aceasta institutie sustine ilegalitatea grevei magistratilor!)...
Oricum, UE monitorizeaza infaptuirea justitiei in Romania si cu acest "protest" al magistratilor, inedit pentru un membru al acestei institutii, urmatorul raport va descalifica definitiv Romania! Deja, Ministerul de Externe al Olandei s-a exprimat intr-un fel asupra infaptuirii actului de justitie in sensul ca Romania nu se straduieste in niciun fel sa faca reforma adevarata in sistem.
Sunt de acord cu protestul magistratilor.
De jumatate de an se striga de sus la ei ca sunt "jmecheri", ca au sporuri , ca au venituri mai mari decat altii, etc. Aceste strigate au vrut sa pregateasca masurile de diminuare a veniturilor acestora, dar si mai mult, au avut drept scop dezbinarea societatii. Ati auzit de dictonul "dezbina si stapaneste" ? Asta vrea conducatorul iubit , sa puna oamenii, categoriile profesionale, una impotriva alteia. Pe rand au fost tratate pe sticla televizorului mai multe categorii care au venituri mai bune in tara asta. S-a promis , s-a amenintat ca le taie, ca le suspenda , ca le amana, etc. Poate ca multi din acestia acceptau sa castige mai putin pentru o anumita perioada , dar nu ai cum sa suporti sa fii facut hot, "jmecher cu venituri de nesimtit" atata timp cat toate aceste categorii muncesc si sunt platiti conform legilor trecute prin parlament si promulgate de presedinte. Nu-si iau aceste drepturi haiduceste asa cum incearca acum guvernantii care modifica legile prin ordonante.
Am si eu 2 procese si ma afecteaza , dar si eu as fi facut la fel daca eram in locul lor.

Alte discuții în legătură

"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)
Pro si contra protestului magistratilor Liliana Gradinaru Liliana Gradinaru Sunt foarte curioasa cum vad atat cei din magistratura, dar mai ales cei din partea cealalta a salii (avocatii, justitiabilii, consilierii juridici) acest ... (vezi toată discuția)
Constitutia romaniei, republicata tudorioan tudorioan \"Protestul\" magistratilor din Romania este constitutional sau neconstitutional? Apreciez ca, de fapt, este o greva mascata ceea ce creeaza un precedent ... (vezi toată discuția)