avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Greva magistratilor
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Greva magistratilor

Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve?
De exemplu, azi s-au amanat toate cauzele la instantele din Timisoara.
Cum sunteti afectati in alte zone de aceasta atitudine?
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 17:49, 22 Noiembrie 2009
Domnule adriantot, sa nu amestecam lucrurile! Subiectul pus in discutie de catre Diana Persa este daca ceea ce fac magistratii este protest sau greva si daca este legal sau nu. Este vorba de Autoritatea Judecatoreasca care este reprezentata de magistrati(judecatori), in acest context trebuie abordat subiectul!
Deci ,sa repetam : greva numita impropriu protest a magistratilor oricine oricum amesta lucrurile este perfect nelegala .
Pentru @tudorioan fac precizarea ca subiectul pus in discutie de catre Diana Persa NU " este daca ceea ce fac magistratii este protest sau greva si daca este legal sau nu". Cititi si vedeti cele 3 fraze din care 2 intrebari.
Diana Persa a scris:

Ce parere aveti despre protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve?

Am fost intrebati ce parere avem si mi-am spus parerea .cu privire la protestul magistratilor, care ia de fapt forma unei greve .
Daca la Timisoara s-au amanat cauzele am specificat ca si la noi este aceeasi situatie.
Sunt afectat pentru ca am 2 procese.

Scuze daca am deranjat.
@adriantot

Asta a fost mereu... ideea: dictonul lui Napoleon "dezbina si stapaneste".
Intotdeauna raman uluita de cat de usor pot fi manipulati unii oameni atunci cand li se spune "altii au castele si stau pe munti de bani".
Si trecem la vorba romaneasca "sa moara si capra vecinului", context in care ne trezim vecini cu toata lumea.
Trista tara, nefericit popor!

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Diana Persa a scris:

O parere foarte proasta. Dar....intr-o tara care se autointituleaza stat de drept si democratica, in care fiecare dintre puterile ei isi depaseste limita de competenta, in care incompetentele sunt atat de evidente in cauze concrete, expuse in media, intr-o tara in care legea e facuta de "sa luam acum cat putem, ca mai tarziu nu se stie...." si de "...sa moara capra vecinului", intr-o tara in care oamenii de rand umbla prin comisii medicale sa-si ia pensii medicale nepermise, in care o mare parte din populatie e "handicapat de complezenta", in care s-au creat categorii de oameni (nefericitii strazii, someri, pensionari, tineri, bugetari, magistrati, guvernanti, parlamentari etc) care au dispus sau nu de putere sa-si faca legi, intr-o tara care a fost primita in UE pentru singura ratiune, de a fi piata de desfacere pentru altii satui sa zburde prin lume si sa se lupte pentru captarea acestor piete, in schimbul careia nu ne-au asigurat si sprijin real pentru instaurarea regulilor adevaratei democratii............... ce pretentii sa avem? De ce n-ar face greva, greva adevarata si magistratii? De ce nu? E arma pe care o tin sub roba si pe care acum ne-au infipt-o drept in..... asa....ca sa ne saturam de democratie!
Pentru ca nu stam nicio clipa sa judecam ca este putere judecatoreasca in stil romaneasc, pentru ca este democratia noastra originala....nu putere judecatoreasca autentica si nici democratie autentica.
Avem ce meritam! Se spune "Ai salariul pe care ti-l negociezi, nu cel pe care-l meriti". Credeti ca meritam mai mult? In ce fel ne negociem acest "mai mult", noi ca societate, in ansamblul ei?

Alte discuții în legătură

"protestul" magistratilor ContSters21504 ContSters21504 In tara aceasta totul este posibil. Daca magistratii nu pot face greva, nici o problema...ii spunem \"protest\". Cum e posibil acest lucru idiot? Pai daca s-ar ... (vezi toată discuția)
Pro si contra protestului magistratilor Liliana Gradinaru Liliana Gradinaru Sunt foarte curioasa cum vad atat cei din magistratura, dar mai ales cei din partea cealalta a salii (avocatii, justitiabilii, consilierii juridici) acest ... (vezi toată discuția)
Constitutia romaniei, republicata tudorioan tudorioan \"Protestul\" magistratilor din Romania este constitutional sau neconstitutional? Apreciez ca, de fapt, este o greva mascata ceea ce creeaza un precedent ... (vezi toată discuția)