Stiati ca Avocatnet.ro este vizitat de romani aflati pe mai toate meridianele lumii? Din punctul meu de vedere, unul dintre avantajele oferite de internet este deschiderea cu care vorbesc intre ei oameni care in viata reala n-au cum sa se intalneasca vreodata.
Si apoi, cine stie?, peste cativa ani poate o as aveti nevoie de sfaturi juridice de la un avocat din SUA, Franta, Germania si asa mai departe. Forumul Avocatnet.ro va poate ajuta. Pentru ca Forumul inseamna comunitatea Avocatnet.ro
Ronin ....imi pare rau pentru tine...dar interpretarea unitara a legii in diverse instante ramane o probl mai ales in sistemul nostru de drept in care nu se tine cont de precedent si obicei...:) pare rau pt tine...sper sa iti rezolvi probl....seek professional help :D
Salutare ! Sunt Alexandra si sunt in anul II la Fac. de Drept a Univ. Bucuresti. E interesant acest forum. Am intrat initial pentru ca am o problema si incercam sa gasesc niste solutii, dar am intrat si in alte sectiuni ale forumului si cred ca mai raman pe aici :) .
Buna.
Conform principiului liberei circulatii a serviciilor si a fortei de munca, diplomele eliberate de un stat membru UE sunt recunoscute de toate celelalte state membre. Pentru a-ti fi recunoscuta diploma de licenta, trebuie sa trimiti autoritatii insarcinate cu recunoasterea diplomelor de studii din statul membru de la care vrei sa soliciti recunoasterea, urmatoarele documente:
- formular cerere prin care soliciti recunoasterea diplomei de studii (downloadabil de pe website-ul autoritatii in cauza);
- copie legalizata diploma de licenta in limba romana;
- diploma de licenta tradusa in limba statului respectiv si legalizata;
- copie legalizata foaie matricola in limba romana;
- foaia matricola tradusa in limba statului respectiv si legalizata.
Eventuale alte documente pot fi solicitate de fiecare stat in parte.
Eu am facut deja acesti pasi pentru Irlanda si am obtinut recunoasterea diplomei dupa aproximativ doua luni de la data trimiterii documentelor.
Trebuie insa sa retii ca recunoasterea diplomei de licenta este abia primul pas daca vrei sa profesezi intr-un alt stat membru. Multe state membre UE au impus restrictii romanilor si bulgarilor in ceea ce priveste dreptul de munca, deci trebuie sa mai ai si norocul sa gasesti un angajator dispus sa aplice pentru permis de munca (si sa urmeze o procedura care iti pune puternic nervii la incercare, datorita birocratiei si a procedurii prealabile inregistrarii aplicatiei). Totodata, pentru a putea profesa ca avocat in unele state membre, trebuie sa mai dai si niste examene de echivalare. De exemplu, in Irlanda fiind un Common Law System, trebuie sa dai noua examene pentru a putea profesa ca avocat (solicitor).
Succes!
Doar un sfat....
*2007*
Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)