avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Spune-ne cine eşti Utilizatori din toate colturile lumii
Discuție deschisă în Spune-ne cine eşti

Utilizatori din toate colturile lumii

Stiati ca Avocatnet.ro este vizitat de romani aflati pe mai toate meridianele lumii? Din punctul meu de vedere, unul dintre avantajele oferite de internet este deschiderea cu care vorbesc intre ei oameni care in viata reala n-au cum sa se intalneasca vreodata.

Si apoi, cine stie?, peste cativa ani poate o as aveti nevoie de sfaturi juridice de la un avocat din SUA, Franta, Germania si asa mai departe. Forumul Avocatnet.ro va poate ajuta. Pentru ca Forumul inseamna comunitatea Avocatnet.ro
Cel mai recent răspuns: Usplany62 , utilizator 23:06, 12 Octombrie 2023
Sau avem cu totii(avocatii) nevoie...sau e de secret profesional?

av. Ileana Schwarz
Laura Saed a scris:

Buna. Am si eu o intrebare: Care este rolul psihoterapeutului in relatia cu un avocat?


Cred ca psihoterapeutul poate sa incerce o echilibrare psihica a avocatului ( ca dealtfel a oricarui alt profesionist ) atunci cand are nevoie. Poate sa-l ajute sa-si recapete increderea in el atunci cand pierde. Poate sa-l modereze, sa-i determine un comportament decent, sa fie modest atunci cand are mare succes.
Doamna Laura Saed fiind ea insasi psihoterapeut, cred ca isi poate imagina ce poate face poentru un om, fie el avocat sau electrician...
Intrebarea mea anterioara a fost relativ retorica, pentru ca probabil ca dumneaei dorea sa stie cum anume poate colabora, profesional, cu un avocat... Probabil, repet.
Ma pot insela amarnic, ce e drept!
Am lucrat cu psihoterapeuti rara, pe familiei, din pacate se apeleaza in putine cazuri la ei atunci cand nu e obligatoriu.
Oricum, e foarte interesant sa colaborezi cu unul-doi asa, la obiect...
Din pacate, nu cred ca se poate colabora cu unul singur pe toate problemele, si ei fiind specializati ca si noi... sau asa cum ar trebui sa fim si noi, ma rog...
Intamplator studiez si Psihologia si sunt si avocat. Experienta de avocat se dovedeste a fi "materie prima" in cunosterea psihologiei umane si as putea spune ca si psihologia are rolul sau in "dezvoltarea/abordarea/aplicarea" aptitudinilor "avocatesti".
Cunosc colege "avocat" care sunt si licentiate in Psihologie iar parerea unanima a fost/este ca aceste doua profesii "liberale dealtfel" se completeaza, rezultatele fiind remarcabile atat in viata profesionala cat si in cea personala.
La intrebarea :"Si ce veti face acum, veti renunta la avocatura si veti face psihoterapie?" Toate colegele au raspuns ca nu vor renunta niciodata la avocatura".
In gluma au raspuns :"Poate folosim acelasi cabinet insa o zi dam consultatii psihologice si o zi consultatii juridice" sau "Clientii care nu au sanse juridice, ii consiliem a doua zi psihologic!" :tooth:
CRed ca o scoala de profil nu aduce decat cunostinte teoretice si de aici pana la a identifica, diagnostica si intelege un om e cale lunga...
Cea mai importanta experienta a unui psiholog, in procesul sau de invatare, este analiza facuta de un alt psiholog asupra sa. Asta a avut cel mai mare ecou in cei cativa psihologi pe care i-am intalnit si au vazut cum actioneaza practic omul, cum se manifesta emotiile sale si de ce. Au vazut astea pe sine insisi...
Dealtfel, pentru a ajunge psihoterapeut, e o etapa obligatorie si poate dura 2 sau mai multi ani, in functie de individ...

Cand am terminat dreptul nu eram avocat, eram insa un bun vanzator si negociator... Acum sunt avocat.
Cred ca e mare distanta intre a face o scoala teoretica, asa cum e cea romaneasca si a face o meserie.

Oricum, extrem de interesanta abordarea. Succes!

Alte discuții în legătură

Cum pot sa avansez in contab anonim anonim Daca diploma de absolvire a cursului este de la CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE pot ca persoana fizica sa prestez servicii de contabilitate ? (vezi toată discuția)
Doar un sfat.... *2007* *2007* Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Diploma de licenta relyrely2010 relyrely2010 In anul 2006 m-am inscris la Facultatea de Management Turistic si Comercial din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir pentru a-mi completa studiile si sa pot ... (vezi toată discuția)