Buna ziua,
Dupa un succes "rasunator" in instanta, am primit:
- "majorarea pensiei de intretinere de la suma de 750 lei lunar, la cota de 1/4 din venitul net lunar"
(motivatia instantei fiind: "in mod obiectiv, nevoile specifice varstei de 4 ani sunt mai mari celei de 2 ani, varsta la care a fost stabilita suma fixa" - gresit, cand avea 2 ani folosea pampersi si formula de lapte, acum la 4 ani face la olita si bea lapte de consum)
- si program motivat de catre instanta:
"Prin intermediul programului stabilit de instanta se asigura dreptul tatalui de a avea legaturi personale cu minora, intr-o modalitate adecvata varstei acesteia dar si activitatileor pe care le desfasoara, programul propus de reclamant fiind mult prea extins fata de situatia actuala a minorei."
- suplinire consimtamant pt deplasare in strainatate nu se da in avans, trebuie punctual sa faci proces in instanta :)
Detalierea aceasta este pe scrut, ca un preambul la ce as vrea sa va intreb (dar si pt a avea un exemplu de decizie a instantei):
S-a stabilit autoritate parinteasca:
"Prin urmare, in aceasta materie, legiuitorul a instituit principiul codeciziei, autoritatea parinteasca exercitandu-se cu privire la minor, ca regula, de catre ambii parinti, acestora revenindu-le deopotriva raspunderea pentru cresterea copilului".
Intrebarea mea este - am vreo sansa daca voi cere in instanta o detaliere a respectarii autoritatii parintesti de catre parintele rezident?
Adica, sa spuna instanta, printr-o hotarare judecatoreasca, exact ce anume trebuie sa faca (sau sa nu faca) parintele rezident pentru a respecta autoritatea parinteasca in comun.
Oare se poate asa ceva?
P.S. In momentul de fata am ajuns mai rau ca Sherlock Holmes - stau sa-mi urmaresc fetita pe camerele de la gradinita ca sa aflu daca este acolo sau e acasa bolnava (asa am aflat, dupa 3 zile, ca fetita e acasa cu pneumonie "pe care a facut-o din cauza mea").