avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Respectare autoritate parinteasca in comun - ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Respectare autoritate parinteasca in comun - posibilitate reglementare de catre instanta

Buna ziua,

Dupa un succes "rasunator" in instanta, am primit:

- "majorarea pensiei de intretinere de la suma de 750 lei lunar, la cota de 1/4 din venitul net lunar"

(motivatia instantei fiind: "in mod obiectiv, nevoile specifice varstei de 4 ani sunt mai mari celei de 2 ani, varsta la care a fost stabilita suma fixa" - gresit, cand avea 2 ani folosea pampersi si formula de lapte, acum la 4 ani face la olita si bea lapte de consum)

- si program motivat de catre instanta:

"Prin intermediul programului stabilit de instanta se asigura dreptul tatalui de a avea legaturi personale cu minora, intr-o modalitate adecvata varstei acesteia dar si activitatileor pe care le desfasoara, programul propus de reclamant fiind mult prea extins fata de situatia actuala a minorei."

- suplinire consimtamant pt deplasare in strainatate nu se da in avans, trebuie punctual sa faci proces in instanta :)

Detalierea aceasta este pe scrut, ca un preambul la ce as vrea sa va intreb (dar si pt a avea un exemplu de decizie a instantei):

S-a stabilit autoritate parinteasca:

"Prin urmare, in aceasta materie, legiuitorul a instituit principiul codeciziei, autoritatea parinteasca exercitandu-se cu privire la minor, ca regula, de catre ambii parinti, acestora revenindu-le deopotriva raspunderea pentru cresterea copilului".

Intrebarea mea este - am vreo sansa daca voi cere in instanta o detaliere a respectarii autoritatii parintesti de catre parintele rezident?

Adica, sa spuna instanta, printr-o hotarare judecatoreasca, exact ce anume trebuie sa faca (sau sa nu faca) parintele rezident pentru a respecta autoritatea parinteasca in comun.

Oare se poate asa ceva?

P.S. In momentul de fata am ajuns mai rau ca Sherlock Holmes - stau sa-mi urmaresc fetita pe camerele de la gradinita ca sa aflu daca este acolo sau e acasa bolnava (asa am aflat, dupa 3 zile, ca fetita e acasa cu pneumonie "pe care a facut-o din cauza mea").

Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2016
CostinIancu, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 10:04, 29 Decembrie 2016
Incercati sa notificati gradinita si sa-i atentionati ca va perturba drepturile parintesti si drepturile copilului dv. de a avea 2 parinti...
Againstpas, m-am saturat de motivele acestea puerile aduse in instante... ca era copilul racit... ca nu avea voie sa iasa afara... ca are rosu in gat... ca umbla o viroza pe la colturi... ca are febra.
Sunt dusi copii cu viroze, rosu in gat, cu febra chiar la gradinite, darmite la un parinte acasa. E o moda acum cu argumentul asta, de parca un parinte e bun sa ingrijeasca copilul cand e bolnav si celalalt e bun sa petreaca timp cu el doar daca e sanatos.
Ei bine, ambii parinti trebuie sa faca teme, sa stearga nasuri, sa spele dinti si sa nu doarma noptile de ingrijorare. E in fisa postului de parinte.
Dar de parinti care devin someri odata cu introducerea cererii de divort nu v-ati saturat AVLIL? Dar de parinti iubitori care platesc 200-400 de lei pe luna copilului nu v-ati saturat? Oare nu intra in fisa postului de parinte sa contribuie la cresterea si educarea copilului cot la cot cu celalalt parinte? sau "fisa postului" e ca unul contribuie cu 300 de lei si celalalt cu 3000?
AVLIL, v-ati saturat nu v-ati saturat daca medicul scrie "repaus la domiciliu" asta e! Poate incercati insa la arpcc sa o dati naibii si de competenta medicala (valabila si in penal de ex la cauze de amanare a pedepsei) si sa stabiliti dvs, cei cu studii juridice, cand are si cand n-are voie un copil sa iasa din casa, caci ce conteaza detalii precum sanatatea cand e vorba despre Biblia programului de vizitare. Succes.
@ps
programul de vizitare nu e nici o pedeapsa, nici ora de sport, nici orele la scoala sau petrecerea colegei de banca. Programul de vizitare e in realitate si mai ales in cazurile de parinti absurzi, unicul prilej in care un copil isi vede si sta cu celalalt parinte. A scuti copilul de la legatura cu tata pentru ca e bolnav e o absurditate.
Cine a zis ca programul de vizitare e precum ora de sport? Cine a zis ca e o pedeapsa, desi probabil in cazurile in care copilul e fortat cu executorul, nici placere nu poate fi? Iar raspundeti unor afirmatii imaginare? Cine a zis ca copilul trebuie scutit de relatia cu tatal? Batem si batem campii pana ce nici de campi nu se mai alege nimic. Daca medicul zice: copilul trebuie sa stea in casa, ce studii aveti dvs si AVLIL sa stiti mai bine? Adica putem accepta intr-o liniste ipocrita ca asta e daca bietul nerezident are doar 200 de lei ptr pensie, ce sa-i facem? Dar nu putem accepta ca copilul are dreptul sa stea in patul lui daca e bolnav? Sa dam copilul cu capul de zid, sa-l apucam de un picior sa-l taram ca fara program de vizitare nici ca se poate! Da de ce sa nu se poata? Asa cum ne facem ca se poate cu 200 de lei pe luna, iaca tot asa se poate si fara program de vizitare. Caci daca acceptam absurdul ca un copil s-ar putea intretine cu 200 x 2 lei, ca 2 parinti are, nu mai multi, si in fisa postului ar trebui sa intre ca ambii sa-l intretina, apai e mult mai usor sa acceptam ca nu moare nimeni daca de 3 ori pe an e copilul bolnav si nu merge la program.
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2016
proastasatului, utilizator
Deci sa inteleg Constantinlancu ca nu sunt singur in situatii de genul acesta,am crezut ca doar a mea e plecata cu capul asa rau dar vad ca mai are surori.

Cu stupoare se pare ca nu putem face nimic

A mea face la fel,la mine inca nu sa pronuntat divortul,dar de fiecare data cand ii cumpar de mancarela copil ajunge la gunoi,de imbracat cand ma duc sa iau fetita (ca doar n-a am facut ordonata prezidentiala) o imbraca cu cele mai urate haine pe care le are,in loc sa imi dea copilul sa am grija de el cand este la servici prefera sa duca fetita la vecini sau alte cunostiinte care au aparut din senin si nu le cunosc.
A si daca incerc sa ma duc pe acasa(inca n-am incercat dar deja ma amenintat),casa este in copropietate,imi cheama politia,deja cunosc toata sectia :)),oamenii au inteles ca ea vrea sa ma aranjeze,dar deja m-am scarbit eu, am deja 10 chemari de politie la domilciiu adica cam tot de cate ori am incercat sa trec pe acasa.

O rusine de tara cu legi facute interpretabile si care nu acopera situatiile ambelor parti.

Auzi tu, lege care nu poate sa oblige partea rezidenta sa informeze pe celalat cu nimic sau ca nu exista institutie care sa faca ceva in privinta alienarii parentale.
Sunt doar cuvinte scrise care sa umple copertile.

De aia ne uitam cu totii la stirile de ora 5 si ramanem oripilati .

Alte discuții în legătură

Legea din invatamant liviu333 liviu333 Va salut cu tot respectul avocat.net Revin iar la dvs. pentru a-mi clarifica situația în care se afla fetita mea, cu o întrebare aparent banala pentru ... (vezi toată discuția)
Drept vizita minori. un roman un roman Bine v-am gasit ! va rog sa-mi raspunda cineva abilitat la urmatoarea intrebare: Prin hotarare judecatoreasca am dreptul sa-mi iau fetita in varsta de 6 ani la ... (vezi toată discuția)
Dreptul bunicilor de a-și vedea nepoții: ce se poate face când părinții le refuză acest lucru? Lia pascu Lia pascu Eu si sotul meu ne am asumat răspunderea sa o creștem pe nepotica noastră care are sindrom down, de la o luna.am fost sustinuti material de părinții ... (vezi toată discuția)