@GabrileaC81 - draga doamna, eu pot sa-mi dau cu parere doar despre ce anume fac eu in relatia mea cu propriul copil. Nu am timp si nici interes ca in putinul timp pe care mi-l petrec alaturi de copil sa stau sa-i spun diverse despre ce face mama lui. Daca Dumnezeu e sus si vede sunt convins ca va face lumina!
Insa sa va spun altceva, care tocmai azi s-a intamplat: chiar si cu hotararea judecatoreasca in mana,
tot mi se refuza sa iau copilul la programul stabilit de instanta.
Mai mult, am incercat sa iau copilul direct de la gradinita si nu am fost lasat, motivand administratorul ca
"hotararea este ambigua" si o asteapta pe mama copilului sa vina.
Mama copilului...care chiar ea a chemat politia...care politie i-a atras atentia ca face doar niste sicane si ca trebuie sa respecte hotararea judecatoreasca, care hotarare este foarte clara:
"- in anii pari, minorul va petrece perioada Craciunului (23.12-27.12) cu mama, iar Anul Nou cu tatal (29.12-02.01)....si in vacanta de iarna prima saptamana cu tatal"
Prima saptamana de vacanta de iarna este 24.12 - 1.01, ceea ce inseamna ca dupa ce se incheie perioada Craciunului la mama, adica in data de 28.12, eu pot sa iau copilul.
Ei bine, nu, "hotararea este ambigua" si e interpretata dupa cum doreste mama copilului: adica sa iau copilul pe data de 29.12 ora 19 (ceea ce inseamna inca 2 zile lipsa din programul meu) - pentru ca nu are vacanta de iarna si este la gradi (care gradi, chiar dc e particulara, functioneaza dupa programa scolara, deci are aceleasi perioade de vacante, chiar dc acum este deschisa si primeste copiii ca sa mai faca si ea un ban).
Bineinteles ca politia a respectat hotararea care nu li s-a parut deloc ambigua si i-au pus in vedere si mamei copilului ca trebuie sa-mi dea copilul. Ceea ce a si facut, nu fara a ma acuza ca, dupa cum precizam intr-o alta postare, cand copilul a avut pneumonie nu m-am interesat de el (desi am vb la telefon si cu copilul si mama acestuia si am intrebat mereu cum se simte).
Ca sa nu mai spun ca, desi exista aceasta hotarare judecatoreasca, tot am anuntat mama copilului de acum 1 saptamana data si ora la care voi veni sa iau copilul...n-am primit raspuns decat in dimineata aceast cand ma anunta ca nu-l iau azi.
Deci, intrebari:
- cu sicanele acestea ce pot sa fac?
- cu refuzul gradinitei de a-mi da copilul, pana nu vine mama lui, ce pot sa fac?