@ When - am cerut sa fiu trecut si eu pe contractul cu gradinita, tocmai pentru a cunoaste toate informatiil legate de activitatile copilului.
Nu am primit nicio informatie pe anul acesta scolar: nici contractul, nici informarea despre serbarea de iarna...nici nimic.
La insistentele mele intense mama copilului mi-a facut o poza la un text in care parintii erau informati despre serbare care era un mail printat, desi am cerut sa fiu trecut si eu in lista cu email-urile parintilor prin care sa fiu informat despre aceste activitati. Mi-a spus ca a primti foaia cand a fost sa o duca la gradi, am sperat ca voi primi si eu una cand voi lua copilul in programul meu, numai ca mai era doar ingrijitoarea prezenta.
Cat despre cerintele directe de la gradi, v-am zis, au ramas in neant...si nici nu am ce sa le fac.
Inteleg ce spuneti si sfaturile dvs sunt f bune de aplicat, ma concentrez pe relatia cu copilul, asta este evident, numai ca alte informatii decat cele pe care le pot afla de la copil (care are 4 ani jumate si va dati seama ce informatii imi poate comunica ea) imi este imposibil sa aflu. Voi incerca si varianta notificarilor la medicul de familie si la clinica privat, sper sa am mai mult succes decat la gradi.
De asemenea, mai am o idee, trimiteti notificare mamei cum ca intelegeti perfect amanarea programului cand cea mica e bolnava insa pentru a nu fi dubii solicitati sa fiti informat de vizita la doctor pentru a fi prezent, in caz contrar motivul cum ca ar fi bolnava fiind nul.
Imi puteti spune, va rog, cum sa trimit exact aceasta notificare?
Povestea legata de aceasta pneumonie este una absurda si incerc sa o povestesc pe scurt: duminica seara, dupa ce mi s-a incheiat programul cu fetita (care, in hotarare era de vineri seara pana duminica seara, insa am luat-o de sambata dupa pranz pentru ca a fost serbarea) cand am adus-o la dimiciliul mamei i-am comunicat ca tuseste putin si ca i-am dat un sirop din plante. Luni nu a dus-o la gradi si nici nu m-a anuntat despre asta. In schimb, am anuntat-o eu ca pentru weekend-ul urmator as vrea sa recuperez timpul in care nu a stat la mine din cauza serbarii si ca as vrea sa o iau de vineri seara pana sambata seara (conf hotararii aveam doar sambata 10h). I-am comunicat si ca miercuri, cand aveam program de 2h nu o sa pot veni deoarece eram in concediu medical. Mama copilului m-a anuntat ca nu mi-o da de vineri si in plus, sambata sa o aduc cu 1 h mai devreme pt ca se duce la ziua unei colege de gradi. Era deja miercuri pana ne-am intins cu discutiile astea si nici macar intr-un moment nu mi-a zis ca nu se simte bine copilul si ca sta acasa ci, din contra, mi-a reprosat ca nu-mi indeplinesc indatoririle de tata si ca nu-mi respect programul si ca o anunt cu 1 zi inainte ca nu vin sa iau copilul.
In cele din urma, pt ca trebuia sa stabilim programul pt weekend, ma anunta ca din cauza ca nu i-am zis eu din timp ca tuseste (desi i-am zis, dupa cum mentionam mai sus) a fost cu copilul la medic si i-a facut radiografii si are pneumonie, deci 7 zile nu iese afara din casa.
La intrebarea mea de ce nu m-a anuntat si pe mine despre aceasta situatie, mi-a spus pt ca nu m-am interesat de copil si nu am intrebat-o cum se simte. In conditiile in care am discutat in mesaje despre programul copilului, pe care ea dorea sa-l faca, desi copilul era acasa bolnav!
Da, apoi am sunat si am vorbit si cu copilul la telefon, cand mama lui nu era prezenta, ci doar bunica materna.
@AVLIL - da, exact asta era si intrebarea mea: daca o instanta poate da o decizie cu privire la modalitatile de informare legate de copil si ce se intampla daca nu sunt respectate.
Sunt realist si ma gandesc si ca nu se pot prevede toate situatiile ce necesita informarea mea, insa nici nu mi se pare corect ca eu sa nu fiu absolut deloc implicat in deciziile importante ce tin de copil.
In privinta programului, eu nu as intelege de ce boala copilului e motiv ca sa nu se desfasoare programul de legaturi personale. Ambii parinti trebuie sa tina copilul cand e bolnav, sa nu doarma noptile, sa-i aline lacrimile etc.Ajungem si la situatii in care parintele de weekend sa notifice pe celalalt ca nu poate returna copilul ca e bolnav...
Aveti perfecta dreptate, insa mi s-a comunicat ca nu pot lua copilul conform programului deoarece are pneumonie si nu are voie sa iasa din casa 7 zile! Am rugat sa-mi arate recomandarea scrisa a medicului si mi s-a spus ca a fost una verbala.
Ce puteam sa fac? Sa ma duc iar la usa la ea cu politia?
Nu consider ca un parinte singur poate schimba gradinita, din contra. Insa sunt convins ca asa se va intampla daca mama copilului isi doreste acest lucru. Eu ziceam doar ca daca nu ajung banii, copilul se poate duce si la o gradinita de stat. Si daca eu nu sunt de acord cu alegerea scolii, de ex, si ea o duce unde doreste, ce pot sa fac legal?