Acuma 4 ani am cumparat un laptop si evident i s-a dus acea garantia de 2 ani.
Problema este ca deja mi s-a stricat placutele RAM, iar firma spune ca si placutele RAM au tot 2 ani garantie desi nu scrie nicaieri negru pe alb asa ceva despre placutele RAM.
De ce spun asta, este pentru ca, daca cumperi separat placute RAM beneficiezi de garantie foarte mare(5-10 ani).
De ce este aceasta diferenta intre placutele RAM cumparate separat si cele care sunt incluse in laptop la momentul cumpararii ?
Rezulta ca o placa RAM cumparata separat(care are garantie 5-10 ani) rezista mult mai mult fata de o placa RAM care era deja inclusa in laptop. O logica frumoasa, desi mi se face scarba ca exista o asemenea diferenta.
Okay. De acuma in colo o sa-mi iau laptop asamblat de mine ca sa am garantie mare la fiecare componenta.
Nu va impiedica nimeni sa va asamblati un laptop dar atat peoducatorii cat si vanzatorii ofera garantia in anumite conditii iar cea mai importanta conditie este ca piesa sa fie asamblata/montata de un profesionist.
@Lau179: Nu cred ca m-am aflat in niciuna din cazurile acelea sa se fi stricat. Culmea ca s-au stricat 2 din 4 placute RAM in acelasi timp(cei drep dupa ~5 ani de functionare). Ma gandeam la varianta cu soc electric, dar asa nu trebuia sa se fi stricat toate cele 4 placute RAM ?
Garantie refuzata
midal
Am un laptop cumparat in 30 sept 2005, cu o garantie de 2 ani , plus o extindere de 10 zile a acesteia datorata unor reparatii.
Displayul acestuia s-a ... (vezi toată discuția)