avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pagubit nemultumit de despagubirea oferita de RCA ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pagubit nemultumit de despagubirea oferita de RCA -dauna totala

Am produs o tamponare in urma careia am avariat un autoturim.Socitetatea de asigurari unde am RCA-ul,conform modelului de calcul specific (vechime,km la bord si stare auto) a oferit pagubitului o suma (aprox 7200 RON )cu care acesta nu este de acord si doreste sa ma dea in judecata pe mine cerandu-mi o suma mult mai mare ( 5500 EUR).
Doresc sa stiu CONCRET daca este posibil ca vreo instanta de judecata din Romania ma poate obliga sa platesc EU despagubiri,in conditiile in care detin asigurere obligatorie si aceasta,conform normelor CSA ,a oferit despagubirea conform calculului facut dupa normele in vigoare.Doresc sa stiu daca valoarea masinii avariate se poate calcula(si lua in calcul de o instanta de judecata din Romania)si altfel decat dupa normele CSA.
Am auzit si citit de atatea situatii similare cu pareri pro si contra,dar nimic concret.
Precizez ca pagubitul NU a incasat suma propusa de asiguratorul meu.
Cel mai recent răspuns: adriands , utilizator 20:00, 9 Aprilie 2011
Cecivlad a scris:

Din pacate solicitarea de daune morale in cazul dvs. trebuie demonstrata. Adica, daca puteti demonstra ca din cauza neutilizarii masinii ati pierdut bani, atunci sunteti indreptatit sa cereti daune morale altfel nu vad rostul.


Doamna avocat,daca din cauza neutilizarii masinii domnul ar fi pierdut bani spuneti ca era indreptatit sa ceara daune morale?
Cum argumentati acest lucru?
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
ContSters76710, utilizator
Cecivlad a scris:

Din pacate solicitarea de daune morale in cazul dvs. trebuie demonstrata. Adica, daca puteti demonstra ca din cauza neutilizarii masinii ati pierdut bani, atunci sunteti indreptatit sa cereti daune morale altfel nu vad rostul.


Astea-s daune materiale sadea!!!=D>=D>=D>
Daunele morale.. sunt pentru suferintele morale!:((:((:((
Ca de aia-s morale!!!=D>=D>=D>=D>

Este evident ca solictarea de daune morale trebuie demonstrata, insa de dovedit e al naibii de greu... la fel ca si cuantumul!
Instantele romanesti mai au de exersat aici... chiar daca nu e neaparat sa se ajunga ca la americani unde pentru ca cineva s-a ars cu cafeaua (nu stia ca-i fierbinte, ca nu scria pe cana:))) a obtinut daune morale de 1,7 milioane dolari (pare-mi-se). De asta scrie acum pe paharele de cafea de la Mc Donald: atentie cafeaua e fierbinte!!!
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
ContSters56778, utilizator
Mii de scuze, am vrut sa scriu daune materiale, dar m-am grabit si a iesit altceva.
Iertare, la daunele materiale ma refeream #-o.
Mi se pare o aiureală. Mai ales pentru mine care nu cunosc f bine sistemul. Societatea de asigurări îmi încadrează abuziv uzura la 85% chiar dacă vehiculul este impecabil tehnic şi estetic. Ce şanse am să dovedesc contrariul în instanţă? Mai ales că legea, respectiv ord 20 din 2008 al CSA permite şi încadrari la 63 % uzură...Cum adică , nu pot dovedi daune morale? Aduc martori care spun că fac parte dintr-un club care practicam excursii în grup. Având accidentul, am fost privat de acesastă bucurie în vara asta. Este vorba de o motocicleta de 16 ani, cu 41.000 km în bord, stare impecabilă, am folosit-o în excursii şi la curse de amatori pe pista de la Tunari unde am atins 270km / h!!!! Cum adică , eu m-aş fi încumetat să merg pe o bicicletă cu viteza asta?
Caz similar in care o ambulanta intra pe rosu in intersectie (fara sa aiba semnalizari) si loveste o masina. Societatea de RCA ii spune proprietarului ca masina face 3000 EURO. Devizul la service pentru reparatie face 4000 EURO. Cine plateste diferenta?
Chiar in cazul ca o repar pe CASCO este acelasi lucru d.p.d.v. financiar asigurarea fiind pe 3000 EURO (valoarea masinii).
Punctul meu de vedere: am o masina functionala si vreau sa o aduc in aceiasi stare in care era, nici mai buna nici mai proasta (bineinteles ca in principiu schimbarea tablei vechi - accidentate in impact - cu una noua ar insemna o imbunatatire, dar service-ul nu face altfel reparatia).
1. De ce ar trebui sa platesc eu din buzunar vina altuia?
2. Cine ar trebui sa suporte contravaloarea timpul meu pierdut, ca alerg pe la service-uri (sa vad unde este mai ieftin), pe la societatile de asigurari , etc?
3. Cine ar trebui sa suporte financiar faptul ca timp de 2 saptamani-1 luna (cat dureaza reparatia) stau fara masina si ca eventual merg cu transportul in comun (o diminuare a confortului personal, nu din vina mea) sau inchiriez o masina?

Alte discuții în legătură

Despagubiri in caz de dauna totala auto dorinamanci dorinamanci Am fost victima unui accident auto in urma caruia masina mea a suferit daune majore. Societatea de asigurari considera ca se incadreaza la daune totale. Este ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca - val daune mai mare decat val acordata de asigurator otiliap otiliap buna ziua acum 2 zile am facut un accident de masina , eu am fost de vina , m-am inteles pe care amiabila cu celalat sofer, i-am dat asigurarea, azi m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Accident rutier masina parcata Cristina Radu Cristina Radu Buna seara.In luna noiembrie a anului trecut-2010- masina familiei mele a fost grav avariata in timp ce era parcata in fata casei, de catre o soferita care a ... (vezi toată discuția)