avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dificultati cu administratorul de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dificultati cu administratorul de bloc

Buna ziua,

De cateva luni am niste dificultati cu administratorul, presedintele si cenzorul.
Tot anul trecut mi s-au cerut bani pentru reparatii la acoperisul blocului; pana la un anumit punct am platit si nu am zis nimic. Din septembrie am fost anuntat ca s-a hotarat inlocuirea acoperisului si se aduna bani. Atunci am zis stop joc.

Am cerut sa mi se faca chitanta separata pentru cheltuielile aferente apartamentului meu, pe care le voi plati. Au refuzat toti 3 categoric, si mai mult au inceput sa devina agresivi verbal.

Acum cateva zile am fost din nou la doamna administrator sa ii platesc chelielile; desi i-am spus ca sunt dispus sa ii platesc tot, a refuzat din nou sa ma incaseze, pentru ca nu am venit cand a afisat ea. Metionez ca a afisat o zi, cu o ora, pentru incasare, cand eu din cauza job'ului anu am avut cum sa ajung.

Eu am suspiciuni ca se fura bani, pentur ca si femeia de servici mi se incaseaza doar pe baza unui tabel nominal, unde semnez, dar nu am primit niciodata chitanta; si nici curatenie nu vad prin bloc.

Am cerut sa imi dea un cont unde sa virez banii, dar a refuzat.
Cand i-am spus ca e anormal ca administrator sa ai asa un comportament, mi-a raspus ca: blocul nici macar nu are administrator!

In concluzie, mi se refuza plata, iar eu sunt trecut pe lista de restantieri de cateva luni deja.

Cum as putea solutiona situatia? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lica-v , utilizator 00:15, 22 Ianuarie 2017
Am formulat o hartie si catre Primatia TM si luni dimineata voi merge acolo.
Pierdeti timpul inutil cu sesizarea primariei. Ei nu detin competenta de a lua masuri impotriva cuiva din administratie. Ei se ocupa cu constatarea unor nereguli si eventual cu indrumari si sfaturi, atat! Pentru orice incalcarea a drepturilor Dvs. sau a legilor cei din administratie raspund in fata legii. Reclamati la Politie!
Politia nu se implica in activitatea asociatiilor de proprietari. Primaria are autoritatea de a verifica si indruma asoc de proprietari. Si de a sanctiona atunci cand este cazul. A se vedea L230/2007, spre final! ;)
flori2009 a scris:

Pierdeti timpul inutil cu sesizarea primariei. Ei nu detin competenta de a lua masuri impotriva cuiva din administratie.


Poate la dvs. in localitate se intampla asa. La noi inspectorii de la SAP (serv. as. prop.) chiar se implica si cunosc o multime de presedinti si administratori care au incasat amenzi.
Chiar si eu am avut cateva reclamatii. Oamenii, daca pot, reclama orice. Am mai spus ca ultima reclamatie facuta de un proprietar se referea la faptul ca in urma cu 16 ani i-as fi repartizat costuri prea mari la Fd. de reparatii a terasei... Inspectoarea care s-a ocupat de acest „caz” s-a crucit... Omul nostru a fost intrebat de ce asa de tarziu. Pai am fost plecat din tara si nu am avut timp sa reclam. Bun, si? Pai...poate ma puteti ajuta.

Asadar, acesti inspectori chiar au aceste competente, insa sa vrea. Daca primarul ii ține acolo degeaba, este treaba lui, numai ca de platit, tot noi ii platim.
Eventual se poate merge in audienta la primar si din cate stiu, in TM este un om destul de vrednic.

Succes!
CrisB a scris:
Nu se pot trimite prin mandat postal banii catre asociatie (sau alte persoane juridice) atat timp cat nu stiti contul si banca in care se vireaza banii.

Cred ca sunteti in eroare. Bani se pot trimite catre asociatie prin mandat postal daca expeditorul stie denumirea asociatiei si adresa. Asociatia primeste aviz de la posta si ridica banii. Nu are nici o legatura contul banca al asociatiei cu trimiterea banilor prin posta.
Contul bancar al asociatiei este necesar doar daca se trimit banii prin banca, pe baza unei foi de varsamant, depunere numerar sau virament din alt cont bancar.

Alte discuții în legătură

Achitare restanta intretinere GabrielaAWC GabrielaAWC Buna seara, Intampin o problema cu administratorul si presedintele blocului unde locuiesc. Vreau sa platesc o parte din datoria de la intretinere, iar dansii ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament prin licitatie. proprietarul anterior ... bbalazs51 bbalazs51 Am cumparat un apartament prin licitatie. Proprietarul anterior a avut o datorie mare la asotiatie, de acea presedintele asotiatiei refuza sa ia si mine in ... (vezi toată discuția)
Cine poate verifica un administrator? sorintm sorintm Buna ziua,doresc sa stiu cine poate verifica gestiunea un administrator de bloc daca nu suntem afiliati la FALT(Federaţia Asociaţiilor de Locatari ... (vezi toată discuția)